Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rhyno

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az embernek egy picit olyan érzése kezd támadni, mintha egy ketyós bölcsödében lennénk. Már javában dúl a botrány, miszerint a komplett bankrendszer, szakértői társadalom és ügyfelek hada nem vette észre az elmúlt két hónapban, hogy kikerült a februári módosításból az "osztatlan közös tulajdon"…..
Rhyno 2016.05.05 20:44:08
@Nzoltan: Tényleg nem értem miért fáj a CSOK sok embernek, más fórumon is kaptam már ilyen rosszindulatú megnyilvánulást, pedig csak tanácsot kértem. Elég szigorú szabályai vannak, sok mindennek meg kell felelni, hogy fel tudd venni és így nehéz vele visszaélni.

Egyébként igen, valóban sokat nyom a latba, hogy bevállaljunk-e egy harmadik gyereket, de ha ez orbánék célja, akkor jól csinálják. Segítség nélkül ebben az országban valóban meggondolandó a három gyerek, de ez nagy segítség. Ettől függetlenül sose fogok rájuk szavazni, mert egy rablóbanda... :)
Rhyno 2016.05.05 20:51:24
@jolankovacs: Szerintem ennek a 10 millió forintnak az elmúlt 18 évben, amióta dolgozom, minimum a tripláját befizettem adóba, tehát szerintem a többen csókolhatnak nekem kezet, mint én másnak... Amennyi adót én befizettem más helyett, illetve, elcsalhattam volna, annak az értékéből tényleg építhettem volna már magamnak is egy nagy házat. Nagyon nem gondolom, hogy élősködöm... Egyébként pedig mivel Magyarországon a fiatalabb generáció fizeti az idősek nyugdíját, engem legalább nem más kölyke fog eltartani...
Kósa Lajos becsukná a menedékkérőket. Vajon mit szóltunk volna hozzá ’56-ban, ha idegenrendészeti őrizettel fogadnak mindenhol a világban? Az Amnesty Magyarország cikke.   Debrecenben megnő a menedékkérők száma. A Jobbik azt hazudja, hogy a bűnözés is nő és…..
Ma a Parlamentben belengetett reformcsomagban megpendítették (vagyis inkább kilátásba helyezték) a fegyveres testületeknél dolgozók korkedvezményes nyugdíjbavonulási lehetőségének megszüntetését. Abszolút logikus, hogy a Lemilbloghoz hasonló fórum ne menjen el szó nélkül a…..
Rhyno 2011.03.03 22:40:24
Személyes érintettségem van a témában, rendőr vagyok 15 év szolgálati időm van, az állomány 90%-a fiatalabb nálam (34)és én is nagyon szeretnék 10 év múlva nyugdíjba menni, mert már érzem, hogy kiégtem. Minden nap bűnözőkkel foglalkozni, akik a társadalom legalja, nem érti meg sosem aki nem csinálta. Egyszerűen nincs semmi pozitív a munkádban.

Elvárják, hogy olyan okos legyél, mint mint a kihallgatáson veled szemben ülő Porsche Cayenne-el érkező sztárügyvéd, olyan erős legyél mint a börtönben kigyúrt gengszter, az állampolgárral meg olyan empatikus, mint szegény Teréz Anya. Ha bármelyik nem jön össze, jön a fegyelmi vizsgálat és az ügyészség. Mindezt nettó 90 és 200 e Ft fizetésért (utóbbihoz én 50 embert irányítok...) Dolgozz éjjel-nappal, gyere be karácsonykor mert éppen elfogták a 3 év körözött elkövetődet, vagy mert éppen akkor osztott be a parancsnokod, helyszínelj halott csecsemőt, akihez az orvos nem mer odamenni, mert sírógörcsöt kap...(Ott voltam...) Lehet itt fantáziálni irodistákról, persze a Teve utcában bazi nagy vízfej van, de az állomány 90% akkor is a fentieket csinálja. Egy dolog tartja bennem és még az állománynak ebben a 90 % -ban a lelket, hogy nyugdíjig kihúzzuk valahogy. Ha ezt eltörlik tömeges leszerelések lesznek, persze nem baj, hiszen Szabolcsban, Borsodban nagy a munkanélküliség, a pesti rendőrök 2/3-a úgyis odavalósi már, mert pesti gyerek ezt nem vállalja be. Az új jogszabályok szerint úgyis 6 hónapos biztonsági őri tanfolyammal is lehetsz már rendőr, szerintem már ezt készítették elő Orbánék...

Egyébként is tisztázzuk, hogy nem úgy van, hogy 25 évvel csak úgy elmegyek nyugdíjba, ahhoz fegyveres szolgálatra alkalmatlannak kell lenni... Gondolkozzon már mindenki, sorkatonaságnál már 18 évesen 50% körül volt az arány, ez a fentebb leírt stressz miatti magas vérnyomással, egy kis szolgálatban szerzett mozgásszervi problémával 100%...

Ezek dolgok már régóta így vannak, fősuli óta mondták, hogy majd jobb lesz, csak tartsak ki, majd ha belépünk az Eu-ba, a Nato-ba, Schengenbe stb.. ennyi meg annyi lesz a fizetésünk, hát nem lett... Őrnagyként, felelős beosztásban örülök, ha egy hitelezett panelban lakom és nem hal éhen a családom. Most lehet örülni-kárörvendeni hogy még csinálhatom 30 évig, aztán ha baja van a népnek mert elütötték, kirabolták, betörtek, vagy csak apu otthon megruházta, úgyis a 112-t hívja... Csak persze amikor adni is kellene a társadalomnak, akkor már le van szarva a rendőr. Semmit nem ér, hogy leírtam, csak idegesített a sok negatív, cinikus, kárörvendő hozzászólás.
Tipikus laikus gyanúsítotti kérdéseket tesz fel az alábbi levélíró. Jellemző példája, mennyire nincsenek tisztába a büntetőeljárás legelemibb szabályaival sem az átlagemberek. Vajon direkt nincsen alap jogi oktatás a középiskolákban? Tisztelt Zugügyvéd!Ma kaptam egy…..
Rhyno 2010.12.10 12:37:50
@Ufóka: Ha a sértettünk alaptalanul vádolta meg a posztolót, nem kártérítési pert kell indítania, hanem hamis vád miatt feljelentést tenni az ügyészségen. Egyébként, ha ez egyértelműen kiderül, ami elő szokott fordulni, akkor a rendőrség hivatalból feljelenti a hamisan vádaskodót, pl. a híváslistán nincsennek is olyan hívások, amiket a sértett állít stb...
Rhyno 2010.12.10 12:33:13
@MaCS_70: Ez igaz, de ha ártatlan, egy állítás egy tagadásra nem fogják elítélni, ha meg van más bizonyíték is, akkor meg megint minek ügyvéd... :) Ha meg annyira bizonytalan, hogy elkövette-e, akkor nem tegyen vallomást, kérjen egy jegyzőkönyvet a gyanúsításról, azt mutassa meg egy ügyvédnek, vagy itt a blogon... De egyébként nem akarom a posztolót minden áron lebeszélni ügyvédről, de kíváncsi vagyok mennyiért utazik le vele akár többször is Győrbe és képviseli. Tényleg többe fog kerülni a leves, mint a hús.
Ha az alábbi rendőrségi trükköt bizonyítani tudja a levélíró, akkor azt is bizonyítaná, hogy a rendőrség bizonyítékot hamisít. Mindenesetre a történet komolyan megkérdőjelezi a gyorshajtásos fotók hitelességét. Tisztelt Zugügyvéd! A mi nap kaptam egy levelet…..
Egy újabb történet  arról, miként tud a rendőrség kicseszni egy autólopás sértettjével. A gépjárművet körözik, de a határozat szerint bűncselekmény nem történt. A biztosító röhög a markába. Kedves Zugügyvéd! Régóta olvassuk blogodat,sőt hasonló…..
Rhyno 2010.10.11 20:52:07
Kedves Judit! Elég furcsa a panaszod, mert rendőrként azt kell mondjam, egyszerűen nem lehet igaz, amit leírtál. Kocsilopásnál nem lehet bcs. hiány miatt megszűntetni az eljárást, azért, mert a helyszínen nem marad nyom. Legtöbb esetben ugyanis tényleg nincs nyom, hacsak nem törik be az ablakot, már pedig ez elég ritka és primitív módszer, max c.-k lopnak így Ladát... Sokkal valószínűbb, hogy azt írták le a határozatban a rendőrök, hogy arról a helyről, abban az időpontban, úgy ahogy elmondtad, nem lophatták el az autód. A mi megyeszékhelyen lévő kapitányságunkon 10 kocsilopásból 9 ugyanis hazugság, egyszerűen hiteles az autó, nincs pénz, eladja az autót alkatrésznek, felveszi a casco-t és röhög a markába... Viszont mi kihallgatunk mindenkit, hogy állt-e ott akkor ilyen autó, látszik-e valamilyen térfigyelő kamerán, van-e elmaradt tartozás, esetleg a szomszédok már hónapok óta nem is látták a sértett házánál parkolni az autót és ha ezek alapján sáros lehet a sértett, jön még a hazugságvizsgáló is. Ezek után lehet megszűntetni úgy, hogy nem is történt meg a bűncselekmény, de ezt a határozatot meg kell küldeni hivatalból az ügyészségnek is, aki felügyeli az egész nyomozást. Sajnos ezek több rendőrt lekötnek, mint akik az igazi kocsilopásokban nyomoznak... De ha ennek ellenére kitartasz az igazad mellett, természetesen panasszal kell élni a határozat ellen. 40000 rendőr dolgozik, ilyen-olyan ember van közöttünk és aki dolgozik hibázik is, de sok olyan szűrő van a rendszerben ami alapján előbb utóbb kiderülnek a hibák. Szerintem hamarabb és súlyosabb következményekkel, mint pl. az orvosoknál... De ez már más téma...
Egy lányos anya tette fel az alábbi kézenfekvő kérdéseket: milyen jogokkal élhet egy kiskorú, ha rendőrségi fogdába kerül, és miként tudja érvényesíteni őket? Hogy érvényesülnek ezek a jogok a valóságban? Kedves Zugügyvéd!Aggódó lányos anyaként fordulok hozzád a…..
Rhyno 2010.10.08 20:13:00
Rendőrként hagy válaszoljak érdemben a kérdésekre:
1. Igen, kötelesek a törvényes képviselőt értesíteni, hacsak nem veszélyezteti az eljárás sikerét (pl. a szülő a felbújtó, tettestárs, otthon lopott holmi van stb..)
2. Igen, kötelesek megbilincselni, nehogy megszökjön, a rendőrben vagy önmagában kárt tegyen. (Volt pár éve,hogy a fogoly előre volt bilincselve és a hátsó ülésről kihúzta az elől ülő rendőr fegyverét és a kocsiban fejbe lőtt magát...)
3.Természetesen kihallgatják, hiszen azért viszik be, viszont ügyvéd vagy törvényes képviselő nélkül akkor, ha azok nem is akarnak részt venni.
4.Igen, zárkába teszik őket, hiszen nem biztos, hogy rögtön azonnal kihallgatják. Nem magánzárkába teszik, de kiskorú mellé felnőttet nem lehet tenni. Motozni csak indokol esetben (ez testnyílások átvizsgálását jelenti és orvos végzi, csajok rendszeresen rejtenek nálunk telefon oda...) Egyébként ruházatátvizsgálás van, amit azonos nemű személy végezhet ennek során pucérra is vetkőztethet. (alsógatyába issok ékszert, pengét, pénzt stb. találunk)
5. Általában kamerán figyelik, főleg azért hogy nehogy kárt tegyen magában (Sok az önakasztás, falcolás)
6.Csap van a zárkában, sokszor abba sz.nak, de egyébként WC re mehet sőt 5 óra után kaját kérhet, cigizhet. Bár aki bunkó és 5 percenként veri az ajtót valamiért, az nálam nem...
7.Fiatalkorút bűnügyben csak nagyon indokolt esetben vesznek őrizetbe (visszaeső, súlyos bcs.) bár az augusztusi új szabálysértési törvény óta mi csuktunk be túrórudi miatt...
8. Ha őrizetbe kerül, akkor a kijelölt fogdába szállítják, akár 120 km.re, ahol hely van.
9. Igen, egyberakhatják "profi" bűnözővel, de csak ha az sincs 18 éves (Van egy pár...)Mindenkinek nem jut külön lakosztály...
10. Ezt nem tudom...
Egyéb kérdés?
Nemrég kaptam ezt a megdöbbentő olvasói levelet, amit soron kívül közlök.Azzal a kéréssel fordulok önökhöz, hogy valamilyen tanácsot, ha tudnak, kérem adjanak nekem.2008-ban felvettem a Volksbanktól 9 millió, euró alapú hitelt. Az egész úgy kezdődött, hogy volt egy családi…..
Rhyno 2010.08.12 20:55:48
@Reggie: Ha már fel akarsz jelenteni valakit, akkor a poszt íróját jelentsd fel magánokirat-hamisításért (hamis jövedelemigazolás) és csalásért (tévedésbe ejtette a bankot és ezzel kárt okoz, ha a bank nem jut a pénzéhez). Az hogy "megfenyegette a gyerekét életveszélyesen" maximum egy zaklatás vétsége lehet, de az meg magánindítványos bűncselekmény, nem hivatalból üldözendő, magyarul a gyerekének (a megfenyegetettnek) kell feljelentést tenni. Ha még kiskorú esetleg a gyámhivatalnak, ha gondnokság alá helyezték a gyereket. Szerintem intézd el neki és akkor se lakása, se gyereke, HURRÁ!
Az alábbi eset tipikus példája a birtokvédelemmel való visszaélésnek. Régi kérdés, ki a kiszolgáltatottabb, az albérlő vagy a bérbeadó? Szia Zugügyvéd,mit tehetünk?????kiadtuk a lakást ami a nevem van decemberben. mivel a lakbér fizetése állandóan késett, ezért szóban…..
Rhyno 2009.05.23 11:14:17
Elolvastam itt egy pár hozzászólást, ha az a cél, hogy a szerencsétlen tulajt még a rendőrség és a bíróság is meghurcolja, akkor jó tanácsokat adtatok neki...

Először is, a bérlőnek, aki ott lakik "életvitelszerűen" annak több joga van, mint a tulajnak, nem lehet kizárni, zárat cserélni, bemenni hozzá, még akkor sem, ha nem fizet, mert a tulaj követ el magánlaksértést! Másodszor, fenyegetni, kilakoltatni, pénzt követelni rajta csak a bíróságnak van joga, különben szintén a tulaj követ el kényszerítést, zaklatást, önbíráskodást stb...!

Megoldás: a szabályos szerződés, annak felmondásáról írásos - például tanúk előtt átadott, átvetetett, postán ajánlva megküldött - értesítés.

Ha ezt átvette és nem költözik, lehet menni bíróságra és annak a végrehajtó irodája fogja kilakoltatni, ha kell rendőri segítséggel. Ez a hivatalos módja, persze hónapokig is eltart, de legalább nem kell gyanúsítottként a bíróságra járni - évekig... Persze lehet háborogni, hogy nem is a bérlőé a lakás, miért van több joga, de gondoljatok bele, hogy hülye főbérlők is vannak és senkinek sem esne jól, ha hajnal 2 kor csak úgy bemenne és pl. a bugyis fiókjában turkálna...

Olyan kiskaput lehet a szerződésbe írni, hogy nem az egész lakást adja ki, hanem pl. a kisszobát fent tartja a tulaj magának és így a lakásba legalább bármikor bemehet és oda tényleg beköltöztethet egy 100 tagú muzsikus családot... :)