Regisztráció Blogot indítok
Adatok
markifi

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Francia Utat járva találkoztam pár emberrel, akik ezzel a fura cuccal mentek meglehetősen lendületesen. Először megmosolyogtam őket, de aztán rájöttem, hogy ez egy létező és - egyébként úgy fest, hogy - hasznos dolog...
markifi 2019.12.19 22:41:18
A Dixon roller elég elegánsan egyszerű, de sajnos nyugat-USA, így gondolom horribilis lenne a szállítás. 300 dollár. A Monowalker szerintem túlépített, pedig az az egyik legátgondoltabb, a gyorszáras öv-hevederekkel, és német, így a posta is elfogadható lenne, viszont iszonyú drága. Egy csavarásra merev "létra" kell csak. Szerintem ennek az sem baj, ha hajlik, viszont nem csavarodhat, mert akkor kanyarodik. Amúgy komolyan írom, ha találsz annyira könnyű létrát, vagy létra szerű dolgot, ami mondjuk méterenként 1 kiló alatt van, és egy hosszú tengellyel az aljára tudsz rakni egy 16 colos kis kereket (Brompton, vagy akár gyerekbicikli), én a helyedben csinálnék egyet. Nem értem, hogy miért mindenki oldalra köti fel a csípőhöz. Nem lenne jobb a hát közepén rögzíteni egy ilyennel, vagy hasonlóval?
i.ytimg.com/vi/d7xZSLhQ7lw/maxresdefault.jpg
Mondjuk egy motoros gerincvédőre csavarozva. Ez egy olyan csukló, ami felfele-lefele, és jobbra balra is mozoghat, viszont nem lehet csavarni, így megtartaná az utánfutón a kereket egyenesen, viszont így nem kéne oldallépéssel kanyarodni ha ki akarsz nézni valahova, vagy hátrafordulni a barátaiddal beszélgetni, hanem csak simán tudnál forogni, a cucc meg ott maradna a helyén. Láttad a Carrix-et? Carrix.ch. Szerintem ez viszonylag szar lehet, a videókon látszik hogy hajlik, ugrál, svájci, úgyhogy tuti drága is, de nem ezért írom. Ez csak egy két keresztrúddal megerősített X forma! Na ezt akár két hosszú erős bambuszból is össze lehetne rakni, meg van az az előnye a Dixonhoz képest, hogy nem kell hozzá hajlítani a rudakat. Nézd meg hogy készülnek a "rattan" bútorok, szögelik, majd valami hánccsal körbetekerik és ez összehúzza, megerősíti az illesztész. Igaz a rattan nem bambusz, hanem rotángpálma, és az nem tudom pontosan milyen növény. Mondjuk ez kicsit fura ötlet. Ha bármilyen alumínium hegesztőt ismersz szerintem annyi pénzért mint a Dixon, ezerszer jobbat, mervebbet tudsz csináltatni, a rudak hajlításához elég lenne egy íves forma, egy disznóperzselő, és egy kalapács, meg egy utcai beton-ív. Nézd meg a Trekady-t is, ötletekért. recon71-nek gratula, és küldjön képet!
Meglestük, hogy működik a gyakorlatban a Ryanair új kézicsomag-rendszere, röviden: feleslegesen szigorú. Annyira túlbiztosítják magukat, hogy félig üres a fedélzeten a csomagtartó, egészen kis csomagokat is elvesznek már.  A kérdés az volt, pöccre betartják-e a saját új szabályukat, vagy van valami…..
Kezdődik a tavaszi konferenciaszezon. Elsőként a Web 2.0 Symposiumról pár szóban: március 21-én lesz ez a konferencia. Miért érdemes elmenni? Az egyik előadást Lukas Maixner (Socialbakers) fogja tartani, és elsősorban a magyar közösségi média piaci helyzetet elemezi. Kevés…..
markifi 2012.03.07 14:38:57
Jónás, a képzelt cethal Idusom 2008.03.15 12:05:34
Végighullámzot az országon az őszinte fölháborodás, minden igaz vérző magyar szív együtt dobbant hazafiúi hévvel, és a nemes indulat sokak ajkára csalt dühödt szavakat. Történt ez a nemzet legszebb ünnepén, az ország igazságának megszentelt napján, mikor mindenki Sándor és…..
Egészen érdekes dolgot találtam. Nem új dolog, csak nem igazán ismert: biciklire szerelhető elem és dinamó nélküli lámpák. Ha egy tekercsben vagy mellette változik a mágneses mező, akkor abban áram indukálódik. Ezt az egyszerű dolgot fejlesztette tovább a Reelight úgy, hogy a…..