Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Messerschmitt

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kijevben már igazi polgárháború dúl: azonosító nélküli rohamrendőrök lövik a tüntetőket, néhol már éles lőszerrel fenyegetve az életeket. Az ukránok pedig nem adják fel, és harcolnak tovább. Harcolnak a jogaikért, harcolnak az elnyomás ellen. A fenti videóban a lány…..
Kocsis Máté szerint 107 ezer "aktivistája" van a Fidesznek és ez több mint bármikor. Ez a szám eleve hihetetlen: 2010-ben a népszerűsége csúcsán álló Fidesznek nyilván több aktivistája volt, mint most négy év Orbán-Simicska rablóhadjárat után. A 107 ezret hatalmas kamunak…..
Messerschmitt 2014.02.17 23:30:17
@MarbleC:
Tisztelt MarbleC!

Amennyiben elfogad engem válaszadónak, úgy a következőkben reflektálnék néhány dologra.

Az ország többségének egykulcsos adóhoz fűződő viszonyát nem ismerem, esetemben - és munkatársaim esetében - a szaldó mindenképpen pozitív. Nem kicsit, nagyon. Családos ember lévén - 2 kiskorú gyermek (nagyobbik autizmus zavarral küzd) és érkezik a harmadik - a szaldó pozitív. Nem kicsit, hanem nagyon-nagyon. Örülhet, hogy a 20%os rezsicsökkentés folyományaként 800 Ft-tal csökkent az áramszámlája, ez azt jelenti, hogy kifejezetten takarékosan bánik az elektromos energiával, ez elismerésre méltó. Nekem 2200 Ft-tal csökkent, de szívesen cserélnék Önnel, már ami a takarékos felhasználást illeti. De csökkent a gázszámlám végösszege is, nagyjából hasonló összeggel. A társasházunk eddig negyedmilliót spórolt az ügyön. A cégem banköltsége tényleg nőtt, a kék színű belgánál majdnem duplájára, váltottam a piros-zöld építési vállalkozós magyarra. Az sem leányálom, de lényegesen jobb. A devizaátutalás tényleg horror, de ismerjük el, az mindig is az volt. Továbbá tény, hogy kis összegű devizaátutalások fajlagos költsége szinte kibírhatatlanul magas. E tekintetben tehát a "szemét bankok" sajnos hibásak.

De nem ezért vagyok elkötelezett jobboldali. Hanem azért mert, a nagyapámat a pufajkások rángatták le a lovaskocsiról, amikor '56 őszén élelmiszert hozott a fővárosba a nagykunsági parasztoktól, hogy a másik nagyapám földjét és állatait elorozták a vörösök, hogy a hajnalban, meg munkaidő után megművelt cukorrépaföld keservesen megszerzett jövedelmét elinflálták Bokros és társai, hogy a cukorgyárat eladták Suchman és társai, hogy 1990-ben láttam először a Balatont, mert az adminisztrátor édesanyámnak, meg a gépállomás-vezető édesapámnak másfél évtizedig nem jutott SZOT-beutaló a vállalati üdülőbe, hogy éveket vártunk a Trabant 601-re, hogy lenéztek, mert a Népszabadság helyett a Szabad Földet járattuk, hogy a kötelező május elsejéken a teherautóplatóról csak piros meg világoskék zászlókat osztogattak, piros-fehér-zöld sosem jutott, hogy a megyei párttitkár mindig egy fél disznóval a csomagtartójában távozott... és még sorolhatnám...

Én már régen döntöttem, és az az ember még nem született meg, aki ebben a hitemben meg tudna ingatni.
"A nürnbergi per folyamán rengeteg hazugság és kitaláció hangzott el a fogolytáborokkal kapcsolatosan. Mauthausenben a menzán kívül még bordélyház is állt a foglyok rendelkezésére. Amúgy meg semmit nem bánok, amit tettem, a múltamhoz való hűség elvi kérdés. Gázkamrák? Soha…..
Messerschmitt 2013.10.14 23:32:29
@Back4Good:
Tisztelt Back4Good! Úgy gondolom a kommenteléshez a betűk ismerete önmagában kevés... Ezt ajánlom szíves figyelmébe. Először is nem állítottam, hogy a robbantást nem partizánok követték el. Csak arra utaltam, hogy megtorlás áldozatai nem partizánok voltak. Másodszor: a poszt általam hiányosnak vélt részéhez fűzött megjegyzéseket fenntartom. Lehet, hogy Ön nem értékeli ezt, más kommentelőknek esetleg tartalmazhat plusz információt. Még akkor is igaz lehet ez, ha a cikk apropója valóban nem ez az esemény. Nem létező tudás témakörében engedelmével nem nyitnék vitát, mint ahogy könyvolvasás ügyében sem. Most csak az Ön kedvéért felütöttem Robert Katz témába vágó könyvét és valóban egy súlyos tévedésemre derült fény: Keresztes Sándornak nevezett magyar áldozat valójában Kereszti Sándor volt (Budapest, 1914.08.15. an.: Gergely Barbara)
Messerschmitt 2013.10.14 22:41:13
Nem szeretnék a fentebb folytatott rendkívül értelmes vita kapcsán véleményt nyilvánítani. Inkább csak szerény ismereteimmel javítani szeretném a poszt azon (leggyengébb, tárgyi tévedésektől messze nem mentes)részét, amely Priebke II. világháborús szerepéről értekezik.
Először is Priebke nem volt az olaszországi SS csapatok parancsnoka, mégcsak a római csapatoké sem. Századosként (SS-Hauptsturmführer) nem is lehetett az. 1944. március 24-én nem dobtak gránátot a Rómában felvonuló német katonákra. A dátum a megtorlás napja, amikor az ardeatinai barlangrendszerben valóban kivégeztek 335 olasz személyt (néhány olasz katonát is, de többségében az eseményekhez nem kötődő civileket, iparosokat, kereskedőket, tanulókat, egyházi személyeket, stb. köztük a magyar Keresztes Sándort is.) Partizánokról szó nem volt. A kiváltó ok pedig egy pokolgépes robbantás volt a Via Rasellán, amelynek során a helyszínen 29, a kórházban további 4 német katona halt meg. Valóban minden német katonáért 10 embernek kellett meghalnia, legalábbis a parancs szerint. A túlbuzgóság azonban további öt emberéletet követelt. Az eseményeket egyébként Herbert Kappler alezredes (SS-Obersturmbannführer) vezényelte le. A történetet könyvben (Halál a katakombákban) és játékfilmen is megörökítették - ha emlékeim nem csalnak - Marcello Mastroianni és Christopher Plummer főszereplésével. Természetesen nem lehetetlen Priebke aktív közreműködése sem, ezt nem vitatom, de a karmesteri pálca nem az ő kezében volt.
Nincs is annál egyszerűbb, mint érvelés helyett lehülyézni a vitapartnert. Esetünkben lenőzni. Illés Zoltán fideszpolitikusból egy tegnapi vita hevében szaladt ki az egyik legostobább és legősibb férfi sztereotípia, “attól, hogy ön szép, még nem következik, hogy ön…..
Messerschmitt 2013.09.13 11:53:51