Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Betteli

0 bejegyzést írt és 131 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
                       A pasi régebben sem volt valami nagy problémamegoldó, és ráadásul most depressziószerű tüneteket is produkál, így Posztolónknak már csak észre kéne vennie, hogy rég semmibe van már véve, és továbbállni. Ám nem ilyen egyszerű, mert dolgozik benne a megmentési kényszer.      …..
Örülünk, Vincent? Törőcsik 2021.04.16 19:35:54
     A Mein Kampfban láttam, az Alföldi-féle Nemzetiben. Rába Roland rendezte a darabot, Sinkó volt a főszereplő. Törőcsik a Halál asszony szerepét játszotta. Bejött a színpadra, annak rendje és módja szerint leállt az előadás, a közönség nem bírt magával.  Amikor gyerek voltam Törőcsik mintha…..
Ez most egy személyes írás, kevésbé marketinges, elnézést kérek azoktól, akiket ez esetleg zavar. Azt hiszem, magyarázatot kell adnom, miért nem írtam bejegyzést az elmúlt három hétben. Ennek az oka, hogy elkaptam a Covid vírust, és elég rossz állapotba kerültem, végül majdnem két hét kórházi ápolás…..
Betteli 2021.03.30 08:08:51
@degreen: ez valami Stockholm-szindróma lenne...? Fogadja el mindenki, hogy ez a mérgező társadalmi közeg a normális,
és ne merjen panaszkodni vagy javasolni (mellesleg elég intelligens módon) megoldásokat? Képzeld, lehetne másképp is! Lenne mit fejlődni... Például a "kórházban végzik a dolgukat" azt is jelentené, hogy kommunikálnak a beteggel, faggatás, erőszakoskodás nélkül. Szerencsére vannak már ilyen eü. dolgozók, csak kevesen.
Betteli 2021.03.30 12:52:21
@konrada: Azért több jutna normális ellátásra, ha kevesebb menne Lölö és a többiek zsebébe a közösből...
Kitűnő volt a mesterterv, de tényleg. Persze kizárólag hatalomtechnikai oldalról nézve. De sose tudjuk meg, bejött volna-e, mert szembejött megint a valóság. A vírus. Az egyetlen ellenfél, akit nem tudnak lekaraktergyilkolni, aki valóságos és veszélyes. Nem hülyék a magyar tudósok, nyilván…..
Betteli 2021.03.01 18:10:42
@Vén motoros: Szerintem ezek a halmazok máshogy is alakulhatnak. A legtöbb barátom, családtagom és ismerősöm nem kormánypárti, viszont mindenki beoltatja vagy beoltatná magát bármivel, *most azonnal*. Pár ismerősöm, aki meg fideszes, egyúttal oltásellenes is. Biztos más is van így ezzel. Szóval bármi előfordulhat: lehet, hogy az liberális értelmiség beoltatja magát, az orbánista népek meg nem, és pont a fordítottja áll elő...
Nem hordunk színeket, nem viselünk kirívó ruhadarabokat vagy kiegészítőket. A járdán az épületekhez közel, vagy majdnem az autók közé besorolva húzódunk félre, el az emberek útjából. Ha érdekel egy sport, magunk előtt is igyekszünk eltitkolni, a kíváncsiságot elfojtani, mielőtt a saját szemünkben is…..
Betteli 2021.02.23 13:38:52
@Zool2107: +1
Ugyan minden népben lehet találni nemszeretem dolgokat, melyek megosztják a külföldieket, de mintha a franciák az átlagosnál is szélsőségesebb véleményeket generálnának. Akadnak, akik rajonganak értük, mások ki nem állhatják őket. Az alábbiakban következzen hét pont, amit utóbbi csoport tagjai…..
Íme egy újabb fantasztikus recept, amit borítékolható, hogy imádni fogtok! A húsleves régi varázsa könnyedén elérhető ezzel a recepttel, természetesen hús és állati eredetű hozzávalók nélkül. Hogyan? Megmutatjuk! ..
Van pár dolog, amitől zsigerileg kiakadok. Ilyen volt például, amikor a strandon vágta valaki a körmét vagy a kedvesének a hátán duzzadó pattanásokat nyomkodta. Most egy másik, széles körben elharapódzott undorító tevékenységről akarok írni, ez pedig a csulázás. Mi is a csula? Fennkölt latinul:…..
A házimunka akkor teher, ha nem szívesen végzik. Mosni, főzni, takarítani időigényes, és fárasztó. Ha hozzátesszük, hogy 1-2-3 gyermek óvodába, iskolába, külön órákra való eljuttatása, együtt tanulás, külön órák, versenyek, iskolai programok szintén nem kevés energiát emésztenek fel, elmondható,…..
Betteli 2019.07.03 07:41:05
@Sir Galahad: ezeknek a munkáknak nagy részét lehet időzíteni. Van választás, hogy mikor legyen megcsinálva. Például ha most nincs kedvem füvet nyírni, akkor hosszú lesz a fű.

De ha nincs kedvem vásárolni, nem lesz itthon mit enni. Nem lesz tiszta ruha vagy vasalt ing, amiben dolgozni lehet menni. Vagy tiszta tányér, amiből enni lehetne, persze, ha elmentem egyáltalán vásárolni.
Betteli 2019.07.03 08:48:54
@Sir Galahad: én nagyon értékelem a férfiak által végzett munkákat, és eszem ágában sincs megcsinálni ezeket. Csak mennyiségre meg időben azt látom, hogy töredéke annak, amit én csinálok itthon.
Betteli 2019.07.03 09:05:29
@]{udarauszkasz: Nincs itt ellentmondás. Az azért mégiscsak durva lenne, ha a teljes munkaidős állásom és a heti alsó hangon 30 óra házimunka mellett még a "férfimunkákat" is én csinálnám (ami max. heti 4-8 órát tesz ki jelen esetben).
  Ülök a metrón. Nyomogatom a mobilomat, a közösségi oldalon barangolok. Nem teremtek szemkontaktust, nem szoktam. Hirtelen két csaj vágódik be a szemközti ülésre. Egy pillantást vetek csak rájuk, aztán visszafordulok a telefonomhoz. De a hangjuk beszűrődik a tudatomba. Öntudatlanul figyelni…..
Azaz teltebb, kerekebb, egészséges keretek között. Korábban megvető szemekkel néztek az emberek ezekre a nőkre, leginkább a többi nő, de ebben a haladó korban ez is változni látszik. Valószínűleg a médiának köszönhetően, hiszen így olyan világhírű plus size nőket ismerhettünk meg, mint Ashley…..
Betteli 2019.04.01 14:15:54
@FlybyWire: ajjaj, az sem esik le a nagyeszű társaságnak, hogy nem dícsőítem a kövérséget, hanem a kövérek elleni gyűlöletbeszédet tartom aljasnak és károsnak. De akkor a szátokba rágom...
Betteli 2019.04.01 14:21:16
@FlybyWire: Kettőből kettő nem talált. Teljesen normális testsúlyú vagyok (BMI 21), és egy hozzám nagyon-nagyon közel álló küzd anorexiával.
Betteli 2019.04.01 14:33:43
@Bobby Newmark: a soványság dícsőítését látom mindenkhol, nem az anorexia dícsőítését.

Az utóbbi az előbbiből tápálkozik. Addig örülj, amíg nincs ismereted erről...

Tényleg szélmalomharcot vívok, úgyhogy el is köszönök, élem tovább pszichiáter professzor Bobby Newmark által diagnosztizált sérült életemet...
Egy több, mint 3 éves küzdelemben értünk el egy hatalmas részsikert! 2019 április 7-től az S25 Budapest — Kunszentmiklós-Tass között közlekedő zónázó járat végre betölti elővárosi vasúti funkcióját és a területen élő diákok, munkába járók kényelmesen és gyorsan eljuthatnak a belvárosba. A mostani…..
Miért van az, hogy gyakran még komoly közszereplők vagy feleségeik sem képesek megérteni, hogy az öltözettel üzennek vagy azt, hogy a szerephez fel kell tudni öltözni?..
Betteli 2019.03.25 08:34:20
@átlagállampolgár: Annyira egyetértek, és úgy örülök, hogy van még olyan, aki így gondolja!
Betteli 2019.03.25 08:55:19
@csakférfi: ha nem tudnék helyesen írni, akkor lehet, hogy lenne miért szégyellni magam...
Betteli 2019.03.25 09:50:05
@csakférfi: Szerintem én itt be is fejezem. Még a végén kiderül, hogy az egész életem téveszmékre épül, és akkor örülhetnek az ilyen rosszindulatú emberek, hogy bebizonyították, van olyan, akinek rosszabb az élete, mint az övé... :))))
Könyvradarjaim segítségével majdnem mindig sikerül belenyúlnom a "nehéz" olvasmányokba. Az ingerküszöböm nagyon alacsonyan van, ha egy jól megírt, érdekes könyvről van szó. Vagyis elnézegetem én a káromkodásokat a papíron, hajlandó vagyok nem egyből felkoncolni a negatív szereplőket, bírom a…..
Betteli 2019.03.19 07:14:27
A nők helye a konyhában van és tudjanak főzni. A férfiaknak hús, nőknek zöldség való. Csak néhány példa a hétköznapokban is meglévő sztereotípiákról, amik bármikor előkerülhetnek, akár otthon, akár egy étteremben, vagy akkor, amikor a reklámokat nézzük.  A nemi…..
Betteli 2019.03.09 09:49:06
@inebhedj - szerintem: A valóság szexista ezek szerint.
Betteli 2019.03.09 10:21:03
@Étteremkritikus: Az általam ismert magyar háztartások nagyon nagy többségében pont az a helyzet, amit leírtam. De örülök, ha van olyan dimenzió, amit nem ismerek, és ott jobb a helyzet!
Talán a legnehezebb témáról veselkedek neki ma cikket írni, amely Damoklész kardjaként végig a fejem fölött lebegett, mióta bele kezdtem a cikksorozatba. Péntek van, szigorú böjt. Nagypéntek előtt már az utolsó. Hogy repül az idő. Ma az abortuszról, és természetesen nem az abortuszról, hanem a…..
Betteli 2018.03.25 08:36:58
@Ad Dio: még mindig nem látom, hogy lehetne egy lapon említeni a sejtcsomót egy fiatal vagy öreg emberrel...
Betteli 2018.03.25 09:05:29
@Olliék: +1
Ha azt hiszed, hogy a HIV vírus téged sosem érinthet, tévedsz. De ha azt hiszed, hogy már a buszon is AIDS-es leszel, ha melléd ül egy fertőzött, akkor sincs igazad. A köztudat tele van félelelemmel és tévhitekkel. Ha csak a szőnyeg alá söpörjük a problémát és vele együtt a tévhiteket, akkor nagyobb…..
Betteli 2017.12.04 18:33:10
@DFK: Ez alapján akkor az alkoholista, a dohányos, és a túlevés miatt túlsúlyos emberek ezek miatt kialakult betegségeit se gyógyítsák állami pénzből, hiszen maguk csináltál maguknak! *irónia
Nincs film, darab, kiállítás, nincs kritika, most bennem csak megdöbbenés van, felháborodás, undor. Érzelmek és indulatok. Hitetlenkedés, sértettség, áldozathibáztatás, vádak, bizonyíték-hiány, hallgatás. Panasz, támadás, visszavágás. Háborús hangulat, ellenségek, kollaboránsok, árulók. Verbális…..
Betteli 2017.10.23 19:33:22
@putris72: igen. Én már azt tanítom a tizenéves lányaimnak, hogy csak akkor maradjanak egyedül egy fiúval vagy férfival egy autóban, egy lakásban, ha "azt" is akarják.
De ez tragikus! Vagyis ha a szomszéd felajánlja, hogy hazahozza, mert ő is arra jön, nem szállhatnak be. De ez a paranoiás hozzáállás sem normális!
Betteli 2017.10.24 06:02:47
@Kovacs Nocraft Jozsefne: a tapasztalat ezt a hozzáállást igazolja.
Azt hiszem már mindannyian életünkben legalább egyszer belefutottunk a nyilvános szoptatás témájába. Néhány hónapja történt az az eset, mikor egy szoptató anyát kiküldtek a nyugatis mekiből. No, több sem kellett az anyák társadalmának, másnap tucatnyian lepték el a gyorséttermet kellően éhes…..
Betteli 2016.12.15 12:26:23
@kovacsbelane: Igen, és a simán 2 hónapos korban hozzátáplált mai 30-as, 40-esek nagy része cukorbeteg, ételallergiás, refluxos, és még sorolhatnám a többi "sima" gondot, amiért ez baromság volt. Most akkor el kellene felejteni azt, amit azóta a tudomány bizonyított és visszatérni a tudatlanságból eredő szokásokhoz....?
Betteli 2016.12.15 18:06:44
@fizetekmegegysort: Minden mondatoddal egyetértek!
Nem csak a startupokra, és a néhány év alatt a semmiből hatalmas, globális gazdasági birodalmakká burjánzó technológiai cégekre jellemző immár az újra értelmezett közös légtér. Olyan, konzervatív ágazatokban is kezd terjedni, mint a bankszektor...
Betteli 2016.11.25 11:57:43
A kezdő félrelépők egyik fájdalmas problémája, hogy milyen helyszínt válasszanak a hűtlenkedésre. Ha egyikük független, vagy van másodlakása (befektetési céllal vásárolt, gyerekeknek szánt kégli), amelyet erre a célra igénybe lehet venni, akkor nem gond, a kényelem…..
Betteli 2011.03.22 12:44:34
@antiszociális exlúzer: egyetértek az ingerküszöbbel kapcsolatban.
A várandós feleség is jó példa – szerintem a hosszú együtt töltött évek alatt rendszeresen előfordulnak olyan időszakok, amikor valamelyik félnek kevésbé megy a szex.

Ilyenkor nem az van, hogy „már” nem működik, hanem „épp” nem működik.
Ha a kapcsolat alapjaiban annyira jó, hogy nem jön szóba a válás, akkor jöhet a türelem és akár több hónapos kemény munka, hogy új alapokra helyezzék az egészet, és beinduljon a dolog ismét.

Annak, aki nem tud és/vagy nem akar hazudozni, semmivel sem fáradtságosabb ez az út, mint a megcsalás, sőt.