Regisztráció Blogot indítok
Adatok
stav79

14 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Park és a Mozi. Gyerekkorom kedvenc helyei közé tartoztak. A Parkban nőttem fel, játszottam, fociztam, vagy csak sétáltam, beszélgettem, esetleg ökörködtem, de mindig vigyáztam rá! A mozihoz és az Odeon kölcsönzőhöz rengeteg jó filmélmény köt és persze ki tudja hány…..
Szabados Péter Az atomenergia 2012.07.07 11:56:00
Olvastam az internyeten, hogy emberi mulasztás okozta a Fukusimai tragédiát (http://index.hu/kulfold/2012/07/05/emberi_hiba_okozta_a_fukusimai_katasztrofat/) Arra gondoltam, hogy megosztom ezzel kapcsolatos gondolataimat, mert még soha nem beszélgettem erről a barátaimmal.Bevallom, én nem…..
Szabados Péter Népszavazás 2012 2012.04.13 16:00:00
  Szeretném megköszönni a 13. kerület lakosságának támogatását az LMP népszavazási kezdeményezéshez. Több ezer kerületi lakos aláírásával támogatta, hogy népszavazás útján döntsünk olyan fontos kérdésekben, amik a munkavállalók jogait érinti, illetve a…..
Önkormányzati képviselőként elsődlegesen kerületem dolgaival igyekszem foglalkozni, itt a blogomon is. Írhatok és írni is fogok fővárosi témákról, hisz másik munkám révén ez is közel áll hozzám, illetve nagy részben érinti a kerület lakosait is. Mégis most így az év…..
Most csak röviden beszámolnék a mai szakmai egyeztetésről parkolási koncepció témájában. A megbeszélésen ott volt Borszéki alpolgármester úr, kerületi cég vezetők, akik a parkolásért jelenleg és a jövőben felelni fognak, egy független szakértő a Közlekedés Kft-től, az…..
Nézem a híradót és szokás szerint mennek a hírek: elfogták az uzsorást, megverték a tanárt, a megmentett kutya túlságosan szereti a gazdiját, stb... Ma van a korrupció ellenes küzdelem világnapja. Erről egy szó sincs. Pedig mi még sajtótájékoztatót is tartottunk és…..
 Eddigi képviselői munkám során kedvezőek a tapasztalataim. Van egy profi és jól működő hivatal. Az önkormányzatot vezető többség nem elutasító és lekezelő, hanem partnerként tekint rám. Ennek egyik legegyértelműbb jele az volt, amikor az LMP választási programjának…..
Szabados Péter Lehet kitölteni! 2011.09.11 07:10:00
Csütörtökön ugyan lezajlott az idénynyitó testületi ülés, de én mégis ma már inkább egy másik témával fogok előhozakodni egy rövid összefoglaló után.A testületi ülésen nem történt semmi különleges. A 17 napirendi pont nem tartogatott izgalmas dolgokat. Megszavaztuk a…..
Nagyon tanulságos, hogy egy önkormányzat miként viszonyul egy lakossági észrevételhez, panaszhoz. Lehet tudomást sem venni róla, és lehet foglalkozni vele. Szerencsére a mi kerületünkre ez utóbbi az igaz.A nyár elején írtam arról az esetről, amikor a Kassák Lajos utca - Taksony…..
Tegnap volt augusztus 20. és ez egyben azt is jelenti, hogy lassan vége a nyárnak, mindenki visszarázódik a normális kerékvágásba. Én ugyan már 2 hete hazajöttem Nyugat-Balkán túrámról, de a kerületben csak most fog beindulni az élet. Jövő héten már bizottsági ülés...A nyár…..
 Bíztam benne, hogy most végre lesz alkalmam megfogni az önkormányzatot, lesz valami amibe bele tudok kötni jogosan.  Aztán mikor beértem az első volt, hogy közölték: A vitatott napirendi pontot levették a napirendről. A nyílt összecsapás elmaradt és megint csak a…..
Szabados Péter Köz-biztonság 2011.06.26 19:31:00
Köz-biztonság nem csak attól lehet, hogy a rendőrség jól végzi a dolgát, hanem attól is, hogy maga a közösség ad biztonságot.A héten látogatást tettem, Dorosz Dávid barátommal, aki az országgyűlés rendészeti bizottságának tagja, a kerületünk rendőrkapitányánál, dr.…..
Szabados Péter Vagyonkezelés 2011.06.21 08:46:00
Mint tudjátok számunkra a közpénzekkel való átlátható bánásmód kiemelten fontos feladat. Ezért is örültem annak a lehetőségnek, hogy a most készülő vagyonrendelet módosításába kikérte alpolgármester úr a véleményünket. Ez most alapvetően technikai módosításokat…..
Szabados Péter Itt az idő! 2011.05.31 15:42:00
Nem a szlogent akarom lenyúlni, de mégis úgy gondolom itt az idő, hogy folyamatosan tájékoztassam barátaimat, ismerőseimet és az összes angyalföldi, újlipótvárosi és vizafogói lakost az önkormányzatban végzett munkámról. Nekem ez a munka szolgálatot jelent: a kerület lakóinak…..
Dúró Dóra (Jobbik) és Vágó Gábor (LMP) kedélyes hangnemben nyilatkozgat politikáról, világszemléletről, egymás programjáról... A kedvenc mondatom:Dúró Dóra: "Mi elsősorban a magyarságnak a kérdéseivel foglalkozunk, a Holokauszt nem elsősorban a magyarságot érintette,…..
stav79 2010.04.28 09:34:07
@Drang: Ez színtiszta hazugság! És honnan tudom? Az én nagyapám Erdélyből származott egy kis faluból, Palotailváról, míg nagymamám Szabadkai volt (Kosztolányi Dezső iskolatársa). Mindketten csakis magyarul beszéltek, magyarnak tartották magukat és a háború után is Magyarországon nevelték fel gyermeküket, aki történetesen az én édesanyám. Mégis elhurcolták őket haláltáborokba, amit a csodával határos módon éltek túl, de elveszítették a fél családjukat...
Egyszer volt, hol nem volt, itt a vége, fuss el véle.Nagyjából ennyivel lehet összefoglalni az LMP zuglói pályafutását. De ha így folytatják, akkor nagyjából ennyire számíthatnak országos szinten is. Az első fordulóban váratlanul jól szerepelt alakulat ma egy nemes gesztussal…..
Alig négy napja írtam itt az LMP népszerűségéről, azzal a kérdéssel: miért szavaznak százezrek olyan pártra, ami lehet szimpatikus, de nem tudunk róla semmit? Azóta fordult pár nagyot a világ. Az LMP 2010. április 11-e óta parlamenti párt. Miért?Az LMP önmagát elsősorban zöld…..
Az LMP annyira más eszközökkel akar politikát csinálni, hogy ezzel saját maguk teszik lehetetlenné, hogy sikeresek legyenek.   (Fotó: lehetmas.hu) AZ LMP tegnap arra kérte szimpatizánsait, hogy adjanak pénzt a párt kampányára, mivel pártkasszájuk "gyakorlatilag…..
stav79 2010.03.31 11:53:39
@loláb: Pont azt szeretnék elérni, hogy ne legyen probléma névvel is felvállalni azt az 2-3 ezer forintot.
Egyébként ha csak 10 ezer ember akad (az összegyűjtött ajánlócetlik kb. nyolcada) aki ad 2000 Ft-ot, akkor az már 20 milla!! Amiből lazán be lehet fejezni a kampányt...
Miért olyan elképzelhetetlen ez annak fényében, hogy cserében kapsz egy olyan pártot a parlamentben akik nem valamilyen nagy gazdasági érdekcsoportot képviselnek?
stav79 2010.03.31 12:01:18
@Lastres: Ez király! :)
stav79 2010.03.31 12:05:11
@sociomurmur: Én a másodikat vallom és mégis az LMP-t választom, mert a mindenki ugyanannyit kap elvet csak addig képviselik amíg nem teljesül az egyenlő esély elve, utána már mindenki érdemei szerint részesülne a javakból. És ez az igazságos!
Van egy blog, a Lokális Klímaváltozás, ami öndefiníció szerint "Az LMP tagjainak és szimpatizánsainak blogja". Gondolom az a pár ember, aki publikál a blogon, ha nem is párttag, de nem egy távoli szimpatizáns, hanem közel van a tűzhöz.Ott publikált igen csak sokat,…..
stav79 2010.02.19 11:19:15
@stulquec: Az EP választás idején hány plakátja volt a jobbiknak? Nézz utána! És annak is honnan volt rá pénz...
Az LMP költségvetését pedig a nyílt számlán követheted:
lehetmas.hu/kampanyszamla
És hagyjuk már ezt az szdsz-ezést mert már réges rég lejárt lemez...
Sejtettem, hogy előbb-utóbb az MDF-fel kapcsolatban valamit már el kell találnom. Miután az utóbbi időben többször tévedtem az előrejelzésben, hiszen a párt 2004 óta rendre átbillent a küszöb felett, ezúttal a szokásosnál is óvatosabbnak kellett volna lennem. Ennek ellenére egy…..
stav79 2010.02.17 23:25:41
@Surko: Már megbocsáss de szerintem te semmit sem tudsz az LMP gazdaságpolitikájáról, csak annyit amit a médiából hallottál... Szerintem nem ártana utánanézned: www.lehetmas.hu
Én liberálisként valóban nem mindenben 100%-ig értek egyet, de összességében vállalható és ami nagyon fontos megvalósítható! Ellenben ami az mdf-ben zajlik az szerintem vállalhatatlan egy liberális ember számára!
Politikai Szótár LMP 2010.02.03 22:29:04
Ajánlószelvény – Amelyből szorgalmas internetes kampányunk és gyér számú lelkes önkénteseink által körzetenként már csak 714-et kell összegyűjtenünk. Bicikli – Amivel közlekedünk, főleg kampány idején, amíg a jogvédő munkánkért kapott szolgálati Saab-ot a…..
stav79 2010.02.04 14:57:04
A hozzászólásokban többen megfedtek már amiatt, hogy - próbálom idézni - túl sokat foglalkozom egy „nem létező” párttal. A Lehet Más A Politika (LMP) nevű formációról azért írtam többször, mert meggyőződésem, hogy ez a politikai alakulat sokkal esélyesebb annál,…..
stav79 2010.01.21 14:00:59
@radala: Remek akkor abban megegyezhetünk, h az lmp nem gyanús! :)
Viszont akkor kérdem én miket kéne tennie az lmp-nek, hogy hiteles, mértéktartó párt maradjon, de átlépje a "független média" ingerküszöbét?
A humor az egy jó eszköz, meg is jelenik néhol, de az idex pl tudomást sem vesz róla. Fontosabb nekik a Vona sajtótájékoztatója...
Mellesleg szerintem meg az a hír amit az újság, illetve a szerkesztő annak tart...