Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dmwd

0 bejegyzést írt és 122 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A második generációs A8-as nem csak egy remek autó méltó folytatása volt, hanem az Audi helyét is véglegesen megpecsételte a nagyok között. A ’90-es évek hajnalán az Audi úgy döntött, helyet foglal magának a nagyok között és az A8-as személyében egy olyan autót tett le az…..
dmwd 2023.03.22 09:54:47
@Motorogre: Nincs igazad, a D3-as tényleg magasan kilógott az akkori autók közül, a következő generáció sajnos beleszürkült az átlagba. Belül kisebb, a csomagtartója röhejes a kocsi méretéhez képest, és extrákkal sincs annyira előrébb, mint egy középkategóriás kocsi. 2003-4 körül elég nagyot ütött a távolságtartró tempomat, éjjellátó, stb. Ehhez képest csak a ledmátrix fényszóró (meg egy pár teljesen felesleges dolog) jött bele az újba, az MMI kb ugyanazt tudja, ugyanazzal a sebességel, csak eltelt több, mint 10 év! A régi sokkal jobb volt, pláne az akkori kocsik között! Ha lehetne a régit kasztnit venném a 2025-ös MMI-vel.
UPDATE: Teljesen elfelejtettem, hogy a mai válogatásba 13 fotót egyik kedves olvasónktól kaptam! Utólagos elnézést tőle is, nevét meg nem merem kiírni, mert nem hatalmazott fel rá, viszont a kommentnickjét meg nem tudom. Remélem alább jelzi hogy ő volt :) A jövő hetibe is maradt még pár a csomagból!…..
Szó szerint örökzöld téma ez a villanyautózás...A tegnapi esti "helyzetjelentés" kapcsán is csodálkozva olvastam, hogy mi mindent lehet belekölteni abba a puszta ténybe, hogy sok tízmilliós elektromos autók esetében is maradnak kérdések azzal kapcsolatban, hogy kilométerek százait megtéve egy nap…..
A szállingózó hópelyhek, a frissen esett hó nyugalma szívmelengető látvány. Az idősebb korosztályt azonban félelemmel tölti el a téli időjárás. A havazás, az ónos eső, a lefagyott, jeges járdák és utak, a nedves padló pedig mindannyiunk számára potenciális veszélyforrást jelentenek, a megfelelő…..
Aki hozzám hasonlóan sokat (egészségtelenül sokat, ami azt illeti) böngészi a netet, időnként azért találkozhat érdekes hirdetésekkel. Érzésem szerint a kifejezetten megtévesztő hirdetésekből (mint például a konnektorba dugható fogyasztáscsökkentő) manapság már kevesebb van, mint mondjuk 8-10 éve…..
dmwd 2022.01.07 14:16:15
@gigabursch:
A váltószelepek közül egynek sem lenne szabad érintkeznie a csapvízzel, tehát nem tehetné tönkre őket. Azok az elvileg a zárt rendszerű fűtéskörökben kellene lenniük, ahol adalékolni lehet a "vizet", sőt, van ahol fagyálló kering benne.
Az alábbiakban 12 tippet osztunk meg, hogy a nyaralásod a bolgár tengerparton még szuperebb legyen. A témákat a bulgáriás Facebook-csoportok leggyakrabban ismételt kérdéseiből állítottuk össze...
Persze egy ideig inkább szuper titkos volt, de ez nem csökkenti az érdemeit. Az ötvenes évek végén,amikor a szovjet űrprogram kilőtt, Szimferopol közelében a Krím félszigeten titkos űrkommunikációs bázist helyeztek üzembe, amely később NIP-10, vagy Szimferopol-28 néven vált ismertté. A…..
dmwd 2021.08.09 09:33:03
@Pierr Kardán: Amit a tv-ben is közvetítettek, azt minek titkosítani? Inkább propaganda volt, lássátok parasztok, meg tudjuk csinálni!
Crumbs Of Time Naszály kör 2021.06.03 18:18:07
Hosszabb kihagyás után, amit mondjuk úgy rehabilitációs szükségszerűség okozott a hétvégén sikerült egy rövid, kb. 10-11 km-es túrát tennünk a fokozatos igénybevétel szem előtt tartásával. Nos igen, úgy kellett választani távot, így pedig helyet, hogy körtúra legyen és ne haladja meg a fenti…..
dmwd 2021.06.05 12:21:20
Az autóvásárlás komoly és nehéz feladatat tud lenni, amely rengeteg utánajárást, tudakolást és időt igényel. Arról nem is beszélve, hogy viszonylag nagy pénzügyi beruházás is egyben, ezért érthető, hogy szeretnél a lehető legbiztosabbra menni. És szeretnéd elkerülni azokat a hibákat, amelyeket…..
dmwd 2021.02.24 09:00:01
@HBKF:
Azért jobb, ha tudod, egy normális kocsiban a tempomat már 15 éve is tartotta a sebességet bármilyen körülmények között. Visszaváltani sosem kellett, arra bőven volt nyomaték a motorban, egy komolyabb lejtőn pedig fékezett, még a féklámpát is kezelte, már csak a többi közlekedő miatt is. Különben nem értem, hogy miért kéne gyorsulnia, általában az ember azt a max. megengedett sebességre állítja, onnan hova kéne gyorsulni?
dmwd 2021.02.24 10:07:15
@HBKF: 15 éve még nem volt adaptív tempomat, (erre nem mernék megesküdni) de a kocsim - amiben biztos, hogy nem olyan volt - simán fékezett, és még az Alpokban sem találtam olyan emelkedőt, ahol 650 Nm-rel vissza kellett volna bárhol váltani. Értem, hogy mit írtál, csak jelzem, hogy a műszaki problémát már sikerült 15 éve megoldani. Az, hogy a mai fapados tempomatok olyanok, amilyenek, azzal tessék a gyárak pénzügyi osztályánál reklamálni.
dmwd 2021.02.24 11:57:12
@HBKF: Az, hogy egy sima tempomat nem fékez, az a pénzügyi osztály bűne. Műszakilag csak az ABS-re van szükség (finomabb beavatkozáshoz ESP-re) és egy felsővezetői döntésre, hogy összekössék a két rendszert. Ezek az alkatrészek pedig már legalább 30 éve benne vannak a kocsikban. Manapság ezt egy alap Daciának is kéne tudnia, de erre nincs pontszám az Ncap tesztben.... Azt külön köszönöm, hogy jobban tudod, mint én, hogy milyen extrák voltak a kocsimban.
A gravitációs hullámok detektálása nem állt le, sőt, jobban pörög, mint valaha. Olyannyira, hogy a három működő detektort összefogó LIGO-Virgo kollaboráció frissen publikált katalógusában 35 új gravitációs hullámot jelentettek be, ezzel kereken ötvenre növelve a sikeres detektálások számát. Ez pedig…..
A koronajárvány kapcsán naponta hallunk a lélegeztetőgépekről: hány készülékkel rendelkeznek a kórházak, hány érkezik, hányan vannak jelenleg gépi lélegeztetésen, milyen új gépet fejlesztenek, stb. Az egyik legnagyobb félelem a COVID-dal kapcsolatban talán az, hogy az ember gépre kerül - főként,…..
dmwd 2020.11.21 15:15:43
@wrstjnethn: inkább arra kéne figyelni, amiről ez a blog szól. Nagyon remélem, hogy ennél többet soha nem fogok tudni a lélegeztetésről, minden mondata érdekes volt, számomra új dolgokkal tele. Lehet, hogy tényleg nem kellett volna ennyit kiemelni, de akit ez zavar, annak ott van számos szövegszerkesztő, abban mindenki azt emel ki, amit akar. A magam nevében köszönöm az írást és jobbulást kívánok a szerzőnek.
A múlt héten elég nagy port kavart az amerikai SSC autógyártó videója, melyben sikeres sebességrekord-döntést hajtottak végre. A Tuatara nevű modelljük 331 mph-s, azaz csaknem 533 km/h-s sebességgel száguldott egy Las Vegashoz közeli lezárt útszakaszon. Ez 43 km/h-val több, mint amit az előző…..
Bevezető A légvédelmi rakéta-rendszerek a hidegháború korai időszaka óta a szovjet, majd később az orosz honi légvédelem egyik alappillérét jelentették és a világ számtalan országába exportálták azokat. Ez a videó sorozat bemutatja a hidegháború kezdete óta kifejlesztett és hadrendbe állított…..
Az Egyesült Arab Emírségek és Dubai azon helyek közé tartozik, ahol szinte a legváratlanabb technológiai vívmányok is felbukkanhatnak a levegőben repülő tűzoltóktól kezdve, a tengerbe épített üdülőövezeten át a felhők fölé emelkedő felhőkarcolókig. Naná, hogy itt építenék meg a Marsra tervezett…..
dmwd 2020.09.02 07:23:49
@Batu Kán: Arra gondolt a kolléga, hogy a Marson max 1 kPa a légnyomás, míg bent valamekkora, ember által még tolerálható, legalább néhány száz kPa nyomást akarnak tartani. Ahhoz bizony kevés lesz az a buborékfólia. A másik, ami tetszik az az 5-6 méter vastag vízablak. A víz ára kint az űrben kb az aranyéval vetekszik, de nyilván vannak olyanok, akiknek még a wc-je is aranyból van.
Bár lehetett olvasni a tengerparti nyaralóhelyek gyengélkedéséről, július közepén a szófiai buszpályaudvaron ez puszta siránkozásnak tűnt. A naposparti buszra utolsónak szálltam fel. A busz teljesen tele volt, csak a hátsó sor középső ülése maradt szabadon. Remek utazásnak nézett ki, hét óra a…..
Korábbi bejegyzéseinkben már bemutattuk a Hubble Space Telescope (HST) eredetét és történetét, valamint a 30 éves pályafutása során elért legnagyobb eredményeit. Egy ilyen volumenű küldetés örökségét nem egyszerű feladat összefoglalni, ezért most még egyszer nekiveselkedtünk, hogy (kötetlenül…..
dmwd 2020.06.19 09:10:45
@dr.oid: És a válasz???? Hadititok, vagy csak simán leszarják a fejünket?
ZöldEnergia Atomreaktorok a Holdon 2020.05.22 06:00:00
A NASA 2024-re újra embereket szeretne küldeni a Holdra az Artemis program keretében. Ehhez 2020-ban megkapta az USA Kongresszusának 6 milliárd dollárra rugó támogatását, amely segítségével a Space Launch System rakétafejlesztés, az Orion űrhajó, a Holdon telepítendő felfedező egységek és az…..
  Naponta 5 percig átölelni egy fát – ez a gyógyír Izlandon az elszigeteltség által gerjesztett stressz ellen – írja a La Stampa. A vulkánok, gejzírek, lávamezők között, ahol a népsűrűség négyzatkilométerenként 3 ember, jól ismerik az izoláció érzését, amelyet most a járvány tovább fokoz. Az…..
Több írásban fejtegettem már, hogy szerintem meg van a helye a négyévszakos abroncsoknak, és ez a hely például a kisautók felnijei. Persze nagyon fontos az alapos választás, és annak a tudomásul vétele is, hogy a négyévszakos abroncsok rendszerint drágábbak az azonos kategóriájú, méretű, márkájú…..
Tisztelt Szerkesztőség! Megörültem az oldalnak, amikor rátaláltam. 1969-ben születtem, anyám egyedül nevelt hármunkat. Volt, hogy éheztünk, fáztunk, nagyon még ruhánk se volt, és emlékszem, hogy anyám kivágta a cipőnk orrát, ha kinőttük, hogy legyen mit a lábunkra húzni, és a tesómmal ha nem volt…..
Több mint kétszázezren látták a Totalcar Mesterkurzus eseményéről készült videót a youtube-on, melyben Hanula Barna, a győri Széchenyi István Egyetem Audi Hungária Járműmérnöki karának dékánja beszél arról, hogy Meddig lesznek dízelek, mikor tűnnek el a benzinesek? Rögtön az elején leszögezi, hogy…..
Továbbra is gyűjtöm a fogyasztói véleményeket az 50 év feletti korosztályból. Hiszen nekik is szólnak a reklámok. Nekik is szólnak a reklámok? Álljon itt Eszter véleménye ebben a kérdésben.   Eszter kettős szerepben van: vállalkozóként életbevágóan fontos a számára, hogy jól reklámozza a…..