Regisztráció Blogot indítok
Adatok
euthymia

6 bejegyzést írt és 128 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Thia Módosítási bejegyzés 2014.05.08 09:40:35
Ahogy mondtam is, visszatérek a blogoláshoz. Történt közben némi kis változás. A "Thia családos kalamajkái" helyett, mostantól a "Thia szingli lett egy kamasz gyerekkel" blogot olvashatjátok. Ha még nem törtem volna össze, szakadtam volna széjjel az egy évi kínlódástól:…..
Antibaby naplója Megérkezett 2013.07.12 06:46:39
Hétfőn megszületett a kisfiam, ahogy várható volt, császárral. Csodálatos élmény, fantasztikus a kicsi. Mint kiderült, kétszeresen a nyaka köré tekeredett a köldökzsinór, ezért nem tudott befordulni és a medencébe ereszkedni. Így utólag nagyon örülök, hogy a doki nem…..
Ez az utolsó hetünk kettesben Drissel. Fura érzés, tele vagyunk várakozással. Meg persze izgalommal, az én izgalmam pedig kettős. Egyrészt nagyon boldogító, hogy valamivel több, mint egy hét múlva találkozom a kisfiunkkal. Másrészt viszont nem minden nap műtenek, úgyhogy kicsit…..
Thia Jó lenne most.... 2013.05.27 15:38:02
Jó lenne most nagyon őszintén blogolni, és mindent mindent ami velem történt leírni. Jó lenne csak úgy simán odavágni az egész világ szemébe, hogy mennyire nehéz, és hogy mennyire bizonytalan vagyok. Elköltöztem otthonról albérletbe a Hédikével. És hogy lehetne már ez jó?…..
A mostani helyzetem meg leginkább arra jó, hogy felidézze bennem életem legpokolibb időszakait. Másra nem igen. Azt hiszem ez a mostani aztán tényleg mindent visz. Anyukám beteg. Nagyon. Tök ismeretlen dolgokat kell átrágnom, neten kutatok egész nap, közben igyekszem segítőkész…..
Antibaby naplója Reload 2013.04.02 18:33:01
Az a helyzet, hogy amikor épp újra egy nagyon termékeny (írás szempontjából) és ihletgazdag időszakhoz értem volna, és szeretnék újra napi szinten, vagy legalábbis hetente több alkalommal blogolni, bloggeri "szülőföldem" bedobta a törölközőt. Remélem, csak átmeneti, hogy ott…..
Szerencsénk van, hogy eddig mindig olyan embereknek süthettünk, akik értékelik a munkánkat. :) Ez inspirál minket, hogy még szebbet, még jobbat csináljunk.  A Balatonon zajlott ez a szépséges esküvő, és a menyasszony kérése az volt, hogy a limezöld, a sötétkék és az ezüst…..
en_huncutka igazából... 2012.06.12 12:10:00
Leveleket a bőrönd mellől itt találod, a fotókat meg a pictures of mine oldalon.  ..
India, India Interjú a HVG-ben 2011.02.08 05:01:00
Az elmúlt napokban szerencsére nagyon sok dolgunk volt, így nem volt időnk „hagyományos” bejegyzést írni, ezért ez a mostani bejegyzés rendhagyó lesz. Történt ugyanis, hogy a HVG egy remek ajándékkal lepett meg minket...a karácsonyi számukban megjelent egy interjú a…..
Olyan chipset vettünk ma a Lidl-ben, hogy összefostuk a bokánkat. Kinek vigyünk ilyet haza? Mondjuk nem tudok olyan barátomról aki ennyire chips rajongó lenne mint mi, de hátha. Végül is a Bözsis képeslapra is akadt érdeklődő ...Egyébként a cég 1907-ben alakult, van fagylaltjuk is,…..
India, India Indiai fogorvos 2010.11.17 10:06:00
A blogon most először nem saját videó szerepel. De annyira jól mutatja, hogy milyen egészségügyi ellátásban reménykedhetnek a szegényebb indiaiak (akik a túlnyomó többséget alkotják), hogy mindenképpen érdemes megnézni. Ha az ember nem gondol bele a látottakba, akkor humoros, ha…..
A korrupció szó szerint az indiai mindennapok része. Annyira, hogy szerintem ez az egyik fő problémája Indiának, egyértelműen gátolja a gazdasági fejlődést, és nem utolsó sorban a szegénység elleni küzdelmet is. Bár a Transparency International által nemrég közzétett…..
Ezt a bejegyzést tulajdonképpen Dóri írta, én csak végleges formára hoztam. Ugyanis ekkor nekem még tartott a pár napos otthoni pihenő, hogy a kutyaharapás okozta gyulladás elmúljon, így csak Dóri tudott elmenni a Nandlal Master által szervezett eseményre Mehdiganjba. Igazából nem…..
euthymia 2010.08.01 05:33:41
@Sajo - www.chanceindia.org: azt én is kerestem korábban, de akkor most megnézem..
Sajnos az aug.elsejei bejegyzéshez nem tudok valamiért hozzászólást írni. uuuh, nagyon szomorú esetet írtál le megint ott :(
Így még sohasem utaztunk...egy indiai család tiszteletbeli tagjaiként. Már régóta terveztük Dórival, hogy kiveszünk egy pár nap „szabadságot” és elutazunk valahova, ahol az idő kellemesebb, mint az itteni 48 fok. Aztán kiderült, hogy Nandanék is életük első…..
Kicsit izgultunk az első on-line szülői értekezlet előtt. Hogy fog sikerülni? Mit fognak szólni hozzá az otthoniak? És mit az itteni gyerekek...nem lesznek nagyon félénkek? Ugyanis elég jellemző, hogy az amúgy vidám alaptermészetük ellenére, amikor nyilvánosság előtt kell…..
Az állati sorsokról írt bejegyzésben elfelejtettem írni a papagájokról, pedig hát illett volna, hiszen a befogott példányok sorsa egyáltalán nem irigylésre méltó. Többnyire olyan kicsi kalitkában tartják szerencsétleneket, hogy még a szárnyukat sem tudják tisztességesen…..
euthymia 2010.07.07 05:03:05
@Sajo - www.chanceindia.org: még jó, hogy most megnéztem a képeket, mert keddnél előbb nem leszünk netközelben :( vagy gépközelben vagy szóval, várom a bejegyzést és az érkező héten majd olvasom is ) :)
Uhh, elfáradtam. Gondoltam én arra, hogy majd időnként írok, hogy mi meg hogy és merre, de nem sok időm/energiám volt rá. Na akkor nézzük, kb sorjában.Hajnalban indultunk autóval Miskolcról, sikeresen felvettem a kapcsolatot a párral, akik szintén azzal a géppel indulnak, szintén a…..
A kérdésre válaszolva elsőre azt mondanám, hogy sehogy. De mégis...valahogy túlél sok család, ahol az egy főre jutó havi jövedelem nem vagy csak alíg haladja meg az ezer forintot. Sokan kérdezték már tőlem otthonról, hogy mégis milyen árak vannak itt, hogy ehhez tudják mérni a…..
Az utóbbi időben szinte kizárólag az utazásainkról írtunk. Ezek a posztok értelemszerűen ittlétünk pozitív oldalával foglalkoznak. Így aztán sokakban az a fals nézet alakulhat ki, hogy mi gyakorlatilag nyaralunk itt és minden nap új kalandra ébredünk. Mi örülnénk a legjobban,…..
Talán olvastátok az Index internetes hírportál cikkét, hogy Indiában a mobiltelefon előfizetők száma meghaladta a 600 milliót. Mivel az 1,2 milliárdos lakosság jóval több mint fele csatornázatlan helyen lakik, kis túlzással el lehet mondani, Indiában több mobiltelefon van mint WC.…..
Vagy ahogy angolból átvéve sokan nevezik: fairtrade. De miért is írok erről? Egyrészt mert jó dolog  (mármint a méltányos kereskedelem :-)), amiről nem árt, ha minél többen tudnak, hogy mi is ez és miért segíti a szegény országok még szegényebb termelőit. Másrészt meg…..
   A címválasztás nem véletlen. Amit a múlt héten csütörtöktől vasárnap hajnalig megtapasztaltunk, az minden értelemben is igazán indiai volt. Egyrészt hagyományos hindu esküvő volt ez a javából...szervezett házasság, mintegy 6-700 vendég, a szokásoknak…..