Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vanellus

32 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Új meló, új lehetőségek vicces momentumokra. A mai napra ez jutott. :)..
Fogalmam sincs, hogy sikerült, de a számítógépes programok gonosz démonai egészen vicceset produkáltak az imént. Az ember lánya igyekszik szexi buzzwordöket használni, hogy ne legyen teljesen múlt századi hangulata a jelentkezéseinek. Ennek egyik gyakori példája a "with flair for" kifejezés. Ami kb…..
Majd' minden napra jut egy-egy vicces álláshirdetés. Persze humorérzéke válogatja. Mára ez jutott: olyan melót keresel, ahol nem kell tudnod dánul? Tessék, itt elég svédül beszélned. :D Persze ha a legjobb állapotomban vagyok, és igyekszem dánul hablatyolni, akkor sokszor megkérdezik, hogy…..
Mosoly és nyugi A család... 2012.10.08 15:07:25
A család a neurózisok harctere, ahol mindegyik fél megpróbálja pszichés nehézségeit a másikon lereagálni, és gyógyulást keres frusztrációira. /Peter Lauster: Ne hagyd magad!/ "Szép" megfogalmazás, de sokszor valóban leírja a realitást.  ..
Mosoly és nyugi Cicabogár 2012.05.14 10:37:45
Már megint túl mindenen. Távkapcsolat, lombik, projektvezetés... Projektvezető, petevezető, jajh. Igazából kettő, ami miatt itt vagyok megint.1. Ma befelé jövet könnytelenül megkönnyeztem a rádiót. Egy 88 éves bácsiról volt szó, akivel a műsorvezető beszélgetett egy…..
Mosoly és nyugi Húsvét előtt 2012.03.12 12:23:04
Vasárnap hallgattam, megérintett.Babits Mihány: Húsvét előtt /részlet/Én nem a győztest énekelem,nem a nép-gépet, a vak hőst,kinek minden lépése halál,tekintetétől ájul a szó,kéznyomása szolgaság,hanem azt, aki lesz, akárki,ki először mondja ki azt a szót,ki először el…..
Mosoly és nyugi Agysorvadás 2012.01.21 17:45:00
Az elmúlt időszakban egyre többször veszem észre magam azon, hogy valami megváltozott.Hogy nem fáj, pedig fájnia kéne mocskosul, hogy nem félelmetes, pedig az észérvek szerint annak kellene lennie.Elhalt, kiégett, nem tudom. De volt egy olyan rész eddig az agyamban, amely hozta a…..
 Tudom, mindent tudok. Látom a jövőt. Nem lesz túl boldog, de kifejezetten boldogtalan sem. Lesz gyerekem, akit szerethetek, problémák, amikkel megküzdhetek, barátok, család, mint eddig. Meg egy férfi, akit nem szeretek, de ismerek, nem beszélek vele sokat, de nem is vitatkozunk…..
Két évvel ezelőtt nagyon hasonló módon próbáltak engem is lehúzni, csak akkor nem autópályán villogtak le, hanem egy út mellett álló segítségkérőnek álltam meg. Attila és barátnője is elég hamar levágták, hogy miről van szó, de hogy én ilyen helyzetben nem ajánlottam…..
Nem túl etikus kifecsegni a "klienseket",de, címszavakban, mert groteszk volt.Idős házaspár, hajlott bácsi, kedves néni. Bácsi újságíró, a vezetőséget keresi. Nénit nagy nehezen leültetem, én is ülök, a bácsi pedig hosszan beszél, nagyon közel hajolva, közben néha…..
Olyan is volt.Most meg felnőttkor van (vagy valami pre, nevesincs, szociológusok által csócsált létállapot), és nehéznek ígérkezik. És akkor még nagyon finoman fogalmaztam.Innentől minden hónapban egy gyerek. Közeliek. Rettegek tőle, hogy fogom bírni. Remélem, a rettegés…..
Mosoly és nyugi Vers - mindenkinek 2011.06.07 15:17:51
A megoldásA június 17.-ei felkelés utánAz Írószövetség titkáraRöplapokat osztott a Sztálin útonAmelyeken az állt, hogy a népEljátszotta a kormány bizalmát,És azt csak megkettőzött munkávalSzerezheti vissza. Nem lenne Egyszerűbb, ha a kormányFeloszlatná a népet, ésÉs…..
Ok, ok, értettem. Mindig van lejjebb. Azt hitted, már nem bírod tovább. Kaptál még egy pofont. Jól van, nem is bírtad ki, de kit érdekel.Gyermekáldás várható - máshol. Megszédülsz, megérted a "mint akit fejbe kólintottak" kifejezést. Nagy levegő, nagy levegő, nagy…..
 Jelentem, ez most úgy tűnik, nem jön össze.Már megint elértem bukóban az alj közelét, dolgozni nem tudok, örülni nem tudok, szorongok, feszült az arc, a gyomor, a kéz hideg, a mosoly eltűnt és vele te is.Faszom kivan. Egyedül-egyedül-egyedül. Hagyjatok békén, ne…..
 Vagy jó vagy, vagy nem vagy jó...
 Azért elég genya dolog, hogy már attól összeszorul a gyomor, befeszül az izom, és szaladgál a hideg a háton, hogy egyszerűen csak feléd állnak.  Sőt, jelen esetben még nem is álltak feléd, csak a veled együttműködővel keménykednek. Nem bántott senki sem, nem…..
Mosoly és nyugi Változatos munka 2011.02.16 16:03:00
 Napi rövid:Munkahelyi ózonszennyezésről azon nyomban társasház-építéssel kapcsolatos tanácsadásra ugrani - MENŐ. :) Agyam nem sorvad el, unatkozni nem fogok. ..
Mosoly és nyugi Miss Diplomata 2011.02.04 13:30:48
 Yess! A nap sikerélménye: sikerült elsimítani valamit pusztán diplomáciai eszközökkel - meggyőzés, érzelmi és logikai érvek, kis presszió az egyik oldalon, puhítás a másikon, gyönyörű. :)Nem kellett hatósághoz fordulni, nem romlott el a viszony a felek között, nem…..
Mosoly és nyugi Alarm 2010.11.29 16:10:00
Csak annyi, lányom, hogy kapd össze magad hirtelen, mert hipergyorsan elöntött a mély szomorúság, és ez csak a kezdet szokott lenni. Könnyes lett a szemem, elvesztettem az érdeklődésem. Gyorsan találni kék valami kapaszkodót, különben megint pisloghatsz a gödör alján egy darabig,…..
Mosoly és nyugi 27 éves, meddő 2010.08.24 17:09:30
Hihetetlen, hogy az ember lánya nagyjából ugyanúgy működik, mint bármely más ember lánya.Hiszen hogy is van a gyász 5 fázisa?  tagadása dühaz alkudozása depresszióa belenyugvásNos, jelentem az 1. fázis vissza-visszatérő hullámokban megvolt. Nem, nem vagyok meddő, csak…..
 Joggal már megfertőződött nőneműnk kitalálja, hogy rendezi az agyában a házastárs-élettárs viszonyrendszer jogi hátterét. És ebbe fut bele:    Az apa szülői jogait – ez esetben általában – teljes hatályú apai elismerő nyilatkozat vagy emberi…..
 1. fogadalom (ami arra jó, hogy ne tartsuk be..?) :Hurcolni fogom magammal a fényképező masinát, mert van, ami megérné, hogy megőrizzem.  Szóval, a régi csaj imádott sétálni, szemlélődni, és észrevett mindent, ami feldobhatta. Apróságok, emberek, mosolyok, élők és…..
Mosoly és nyugi szociofil 2010.07.20 16:20:41
 ja, +valamiÖnreflexióm (ami lehet sima egoizmus is, kár, hogy csak itt élem ki/meg, máshol nem) újabb leleménye, hogy rájöttem, van szociofil és szociofób álapotom. Eddig azt hittem, csak egyféle, kevéssé markáns van.Hasad a hajnal, hasad az elme is. Hasaaljaszalonna. jó,…..
Igen, eltelt ez a fél év is. Sok minden történt a bel- és a külvilágban is. Asszem most csak egy ömlesztett, aztán ha majd lesz ingerenciám (és időm), akkor kifejtem.gyerek saját: 0környezetben született/folyamatban: sokdiploma: +1hosszantartó depresszió: 1esetleges…..
8ker Fákk! 2010.05.04 09:22:00
 Ez a szó hagyta el a számat, amikor megláttam a Kiskörúton (sz)épülő új járda burkolata között a fákat: a meglévőket is körbeéri, és pár újat is telepítettek, de hogy! Minimális helyet hagytak. A Kálvin és az Astoria között egy fánál látni gyökér-szellőzőt. A…..
Vanellus 2010.05.04 15:53:19
bocs a jogászkodásért, de jogszabálysértésre is lehet hivatkozni a bejelentésnél:
www.complex.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A0800346.KOR&kif=f%C3%A1s+sz%C3%A1r%C3%BA+n%C3%B6v%C3%A9nyek#xcel

5. §
(3) Közterület burkolatának építésénél és -felújításánál a fás szárú növény töve körül legalább 2,25 m2 víz- és légáteresztő felületet kell hagyni.

És a jegyzőnek kell bejelenteni.