Regisztráció Blogot indítok
Adatok
krumpli-nudli

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rihaj!van ez a leszármazottam, kettő van, de csak egyikük fiú, név szerint Péter, becenév szerint Kisember, Peti, Fickó, Muki, Jakab, Gumiarc, Mókásember, Rumcájsz (amiért balatonon a csúszdás néni elkerekítette a szemét, mert mondom Petinek,  hogy... navárjál szó szerint…..
krumpli-nudli 2012.09.19 16:59:57
Régen volt a csemetém ovis.Arra emlékszem, hogy a sport-oviban volt egy kis termetű rendkívül agresszív kisfiú.Ütött,rúgott, harapott.A csemetém mindig is nagydarab volt.Ugyanakkor család kicsi szeme fénye.
Nem akart senkit bántani.Mivel én mentem érte, ezért többször szemtanúja voltam, hogy a "kistermetűagresszív" mindenkivel kikezdett, kakaskodott.A fiamat valami miatt elkerülte.Egyszer arra értem oda, hogy a "kistermetűagresszív" a hátán korcsolyázik végig az uszoda előterén.A fiam nagyon csúnyán nézett rá.Összetettem, hogy ki csúsztatta a "picit".
Kiderült, hogy belekötött a fiamba, aki csak el akarta lökni magától.Felelős szülőként, elkaptam a "kistermetűagresszív"-et mélyen belenéztem a szemébe, ha még egyszer a legkisebb lökdösésről hallok, velem gyűlik meg a baja, + én is beszélni fogok a szüleivel./Ez volt az örök körfor- gás.Gyerek kompenzálta az otthoni verést, ha szóltak a szülőknek nagyobbat, többet kapott, még verekedősebb lett./A fiammal beszéltem, hogy ne nyúljon a pehelysúlyú méreggombóchoz, mert esetleg összetöri a csontját és akkor mi leszünk a hibásak.A srác utána elkerülte a fiamat is messziről.Gyerek kitanításakor azt is figyelembe kell venni, mekkora ereje van,-ha egyszer bedühödik- mekkora kárt tehet a másikban. Az óvónőknek,edzőnek nem volt érdemes szólni,mert bármit találtak ki a gyerek nem változott.Nem akartak állandóan szólni a szülőknek, mert tudták, hogy másnap kéken-zölden jön és "vért kíván".
Imre hitelre kért 2 üveg vizet egy XIX. kerületi Sparban, miután kimenekítették őket kigyulladt panelházukból, és ezért nem volt nála pénz. A Spar üzletvezetője azonban túl magasnak ítélte a kockázatot, és még az se jutott eszébe, hogy pl az üzemi vécébe beengedje inni a…..
krumpli-nudli 2012.07.24 18:29:52
@hagyma: nincs, csak személyzeti.
Oda meg vásárló nem mehet be./Egyébként az átvett áru, göngyöleg között jól eldugott helyen szokott lenni/Érthető miért nem engedik be a "közönséget"
A legnagyobb Kaiser-ekben sincs.Amennyiben valamilyen ezzel kapcsolatos probléma merül fel, csak a vezető jóindulatán múlik használhatjuk-e.A beosztottak senkit nem engedhetnek be.Egyébként gondoljunk mindenféle szervezetre, ahol a beléptető rendszer nem teszi lehetővé, hogy az egy lépésre lévő felmentő helyet használjuk
krumpli-nudli 2012.07.24 19:08:31
@hagyma: a bevásárló központokban mindenhol van.Az "egyszerű" üzletekben nincs.Mivel sajnos kiszámíthatatlanul jön rám a rosszullét, ezért igyekszem betájolni a lehetséges helyeket.Az utcáról a gyors-étkezdék elérhetők.Csakhogy fizetni kell.Amennyiben naponta vásárolsz is ott /vagyis a családtagoddal mész, aki "gazdagabb"/, akkor is ha akkor és ott nincs blokkod, 100,-ft.Mivel pont a betegségem miatt nem vet fel a pénz,írtam a központnak.A válasz rengeteg hajléktalan ott oldja meg a tisztálkodását.A 100,-forintos "beugró" szűri őket.Hát?????
ad 1. Először is, hadd gratuláljak a Zuwachshoz (mi, svábok csak így mondjuk). Szaporodjon, sokasodjon a Magyar ezekben a nehéz órákban. Felőlem akár keverék is lehet, csak neveld jó magyarnak. Persze az europid-keresztyén vérvonal mindig örömtelibb IMHO, de most nem ez a lényeg. A…..
krumpli-nudli 2012.03.08 18:19:16
@fizetekmegegysort: Van élő példa: én.Kétéves korig semmi inger.Egy szobában egy kiságy,abban egy gyermek reggeltől estig egyedül.Bármennyire érdeklődő vagyok,bármit tanulok, "eset"vagyok.Sajnos túl értelmes.Azt hiszik nem érdekel senki, semmi.Pedig egyszerűen arról szól az életem, hogy bent élek,észre se veszem a körülöttem történteket,pedig Istenem mennyire igyekszem.
krumpli-nudli 2012.03.08 18:32:44
@Eltévelyedés: Rendesen,"saját"erőből neveltem fel a gyermekem.Mindent átéltem vele, közben JÓ munkaerő voltam.Akármennyit dolgoztam, mindig volt időm beszélgetni vele és meghallgatni a páromat.Persze háziasszonyként nem remekeltem.Nem is azt tartottam fontosnak.Ma, amikor a gyermekem éli a saját életét /az élményeit,jót-rosszat megoszt velem/, elvesztettem a páromat, tudnék dolgozni.Rengeteg tapasztalatom van.Egyenlőre nincs nagymamai felada-tom.Tele vagyok energiával.Senki nem alkalmaz.Túl vagyok a bűvös 50-en.Igen a régi cégem vezetőségéhez kimehetnék, de nem szeretnék más országban élni,túl az 50-en
krumpli-nudli 2012.03.08 18:40:32
@Eltévelyedés: A CÉG profitot akar.Akkor miért nem alkalmaz tapasztalt,energiával teli, attraktív 50-est, aki bizonyíthatóan sikeres.Gyermek 4 diplomával /tudom ez manapság nem sikkes, de még mindig a megfelelő apartmanban otthon él/ ,szakmailag felkészült,mindig "bevethető",lojális,empatikus?
Szoftverfejlesztő mérnök, kontra olajfúró munkás. Az amerikaiak már megint listáztak, ezúttal azt, hogy melyek a legjobb, és legrosszabb munkahelyek. Eszerint az olajfúró munkásoknak van a legrosszabb dolguk. El is hiszem, láttam a Discoveryn. Veszélyes, mocskos, fizikailag, lelkileg…..
krumpli-nudli 2011.05.09 18:40:08
@nada dan:
Szerencsés vagy.A jó oldalon élsz.
Aki dolgozik, továbbképezi magát és kifejleszti a képességét /aminek a miben létéről inkább nem nyitnék fórumot/ ,amennyiben nincs megfelelő ismerőse, az a még leesik munkákat szerzi meg.
"Ez így volt, de miért volt így? Csak azt a képességet kellett volna megszerezni, hogy a munkát is a munkás hajtsa fel. De milyen nehezen megy ez nekik, istenem..."
Világhírű multinál vagyok vezető a kezdetektől.Az elismertségem arra jó, hogy kimehessek a külföldi központba. Itt Magyarországon más céghez nem mehetek, mert a vezetők féltik az állásukat tőlem./A többi munkatársamtól ugyanezt hallom/Vállalkozásba nem kezdek, mert annyira ismerem a mostani dolgokat, hogy még véletlenül se tudom kifutni magam, csak az álmatlan éjszakákat vállalnám.
Beszélgess egyszer végzős orvosi,műszaki, közgázos egyetemistákkal.Én az utóbbi két csoport sok képviselőjének a főnöke vagyok. Sajnálom is őket, meg szenvedek is a kilátástalanságuktól.
krumpli-nudli 2011.05.09 18:46:44
@bubo cupropenis:
Sajnos teljesen igazat adok.Srácok 12 évig teljes kitűnő bizonyítvánnyal./mellékesen a gimi az egyik versenyistálló/A szülő hiába mondja, hogy az egyetemhez ez nem elég.Első évben bukta.Amennyiben normális a gyerek, akkor rájön, hogy itt tényleg produkálni kell és annak megfelelően készül.
Egyébként nemcsak a középiskolák működnek gyerekmegőrzőként.Nem véletlen, hogy a komoly egyetemeken az első év a vízválasztó.A srácok rájönnek, hogy amit az órákon tanítanak az köszönő viszonyban sincs a vizsgákon számon kértekkel.
krumpli-nudli 2011.05.09 19:13:07
@Gergice:
Gratulálok a tanári-emberi hozzáállásához.
Magam, sőt az kb. 5 éve végzett gyerekeim is fel vannak háborodva a mai általános felkészült/etlen/ségtől,hozzáállástól.
Ugyanakkor meglehet, hogy azért volt az "érdektelenség"mert a tanulók éppen dolgoztak.
Az is lehet, hogy fel se tételezték, hogy olyan oktatásban lehet részük, mint amilyent ön nyújtott nekik.Biztos vagyok benne,tudatában van ön 1 a 100-ból .
Közgazdász vagyok. A világ legnagyobb cégénél vagyok vezető.A frissen végzett közgazdászokat szellemi betanított munkára alkalmazzuk. A saját beosztottaimmal mindig komolyan elbeszélgetek a jelenlegi helyzetükről, a lehetőségeikről.Elmondhatom, hogy minden 2 évben van olyan fiatal, aki odafigyel arra, amiről beszélünk, mely szerint, az átlaghoz /közgáz diploma/ képest jól keresnek.Amennyiben 1-2 évig figyelnek, tanulnak, már a cégen belül is előléphetnek.Ott is figyeljenek,tanuljanak.Még előbbre lépnek.A fizetésről már nem is beszélek.Ami biztos, piacképesek lesznek és ettől a cégtől egy 30-on aluli szakember komoly pozícióból tárgyalhat a munkaerő piacon.
Mi az eredmény? Az a 4 fiatal ember, akivel egy hullámhosszon vagyok.A cégen belül befutotta azt a karriert, amit "jósoltam"nekik. Abban a pillanatban, hogy NAGY NEHEZEN máshová mentek dolgozni, elérték a megfelelő fizetést, de most valamennyien azon gondolkodnak, hogy vagy követik a "pályaképüket" és jóval rizikósabb területre mennek, vagy maradnak a családalapítás miatt a biztos jól fizető "kisujjambólkirázom" állás mellett.
Azt is tudnia kell, hogy amennyiben nagyon ritkán egy felkészült ,dolgozni akaró/szerető végzőst interjúztatnak, majdnem biztos, hogy a "milyen embert" veszik fel.Ő nem jelent veszélyt....