Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bonfred

0 bejegyzést írt és 252 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1905. Norvég bálnavadászhajók zsákmányaikkal a Spitzbergákon  ..
Van, aki szereti, van, aki ki nem állhatja. Van, aki megveti, van, aki csodálja (Megígérem, nem fogok rímekben beszélni). Sokan költöznek Amerikába egy jobb, és újabb élet reményében, hogy megvalósítsák az álmaikat, majd fejüket vesztve rohannak hazáig. Az amerikai életstílus nem való mindenkinek. A…..
Épp itt az ideje, hogy az 1956-os forradalom leverésének 60. évfordulójához közelítve nemzetünk legszebb hagyományit felelevenítve ismét a személyi kultusz áldásait kezdjük habzsolni. Sándor Kingának a nemzetvezetőhöz írt költeménye csak bevezető volt ahhoz a felhíváshoz képest, melyet a…..
A Kelenföldi Erőmű látótávolságban van a lakásomtól, mégis, eddig csak videóklipen és képeken láttam közismert régi vezérlőtermét, mert valahogy mindig lemaradtam az időnként megrendezésre kerülő nyílt napokról. Nemrég aztán Jazzcool barátom szólt, hogy szeptember második hétvégéjén a Miénk a ház!…..
Szia. 24 éves vagyok, lány, és 3 éve alkoholista. Nem annyira az emberek "szórakoztatása"/okítása, de inkább a magam, és a sorstársaim segítése miatt kezdem el írni ezt a blogot. Sok korombeli fiatal küzd ezzel a problémával, akár úgy, hogy bevallja magának, akár úgy, hogy nem. Szeretnék nem inni.…..
bonfred 2016.10.31 14:35:42
@nem várt fordulat: "Megoldás: nincs. nekem legalábbis nincs. Próbáltam. Nekem is az egyik legnagyobb visszatartó erő, hogy tudom, ezt én csak úgy oldhatom meg, ha soha többé nem iszom. Azt pedig nem tudom elképzelni."
Akkor hiba egy szál sem, meghoztad a döntést, sorbacsillag is ezt írta.
bonfred 2016.10.31 14:35:46
@nem várt fordulat: Azzal a rengeteg eszeddel elképesztően hibás elképzeléseid vannak a józanodásról. "Egy hét Nyírő", meg "luxus szanatórium" meg "Komló, ahol lenne hol aldunod, lenne mit enned, meg ingerszegény a környezet". Kurvára meglepődnél te ott.
bonfred 2016.11.01 11:53:40
@nem várt fordulat: Ez egy nyilvános blog, az írója által moderált hozzászólásokkal. Szomorú amit írsz, egy aktív alkesz minden kétségbeesésével. Sok mindent írhatnék még, de nem teszem, a szeszhöz beszélnék csak, azt meg minek. Ahogy ki tudtam hámozni a szavaidból, az AA-ról sem tudsz semmit, ott semmiféle "mondóka" nincs, az az óvodában van. A blogger remélem rájön, te vagy a lehetséges végkifejlet előtti utolsó állomás, a meg nem értett zseni, aki annyira de annyira okos, hogy muszáj innia, nehogy szétdurranjon a feje a sok észtől. Eredetileg még a helyesírási hibáidra is ki akartam térni, de minek, kb, mintha a disznókat akarnám sorba állítani a vájú előtt. Én is voltam ilyen állapotban, és kijöttem belőle. Épp ezért nem nézlek le, csak mélységes szánalmat és ugyanakkor hálát érzek: arra emlékeztetsz, én hova juthattam volna, ha folytatom az ivást.
Luther Márton vagy Martin Luther King? Megújulás, szabad gondolkodás vagy semmi? A Kötőszó legújabb videóriportjában annak jártunk utána, mit tud az utca embere a reformációról, amelynek ma ünnepeljük 499. évfordulóját. ..
Ha nem is szívjóság vagy nagylelkűség okán, de az első multis hetekben pusztán heveny unatkozásért kapjuk majd a fizetésünket. Bár kezdésünk időpontját már hónapokkal ezelőtt fixáltuk a buzgó HR-es kollégával és újdonsült főnökünkkel, érkezésünkkor mégis úgy fogjuk érezni magunkat mint a hivatlan…..
bonfred 2016.10.31 16:05:36
@maxval bircaman BircaHang szerkesztőség: "Interjún nem az igazat kell mondani, a főnök előtt se. "
Lehet interjún vetíteni - már ahol hagyják - meg a főnöknek hazudni - amíg hagyja. Előbb utóbb azért bebukod ezeket.
Ha Luther Márton ma élne, akkor nem kiszögezné a tételeit, hanem blogot írna - idézte Fábri György, Fabiny Tamás gondolatait a Kötőszó blog születésnapján. Az ünnepségen izgalmas, vitáktól sem mentes kerekasztal-beszélgetést tartottak. A pénteki diskurzusban részt vett Bolba Márta, józsefvárosi…..
bonfred 2016.10.30 09:22:37
@roli101: "Pl. megerőszakoltál Zsanettet vagy nem? "
Én semmilyen Zsanettet nem erőszakoltam meg. Gondolom te meg a Tudományos Akadémia nem rendes tagja vagy, ha már egy mondatot sem tudsz helyesen leírni. Az azért jellemző, hogy nem azon rugóztok, hogy lehet az, hogy egy ilyen vén náci egyáltalán szabadon flangál, gyakorlatozgat az elvbarátaival, meg a tetves ruszki elvtársaival, FEGYVERREL. Nem, ti ilyenkor azért visítoztok, hogy egy ilyen szarevőt miért, ki lőtt meg akció közben. Már várom TGM baromságait, ő még kurvára hiányozna most.
Rengeteg helyre elküldted az önéletrajzodat, mégsem kapsz semmilyen visszajelzést a munkáltatóktól? Mi lehet a probléma? Az önéletrajzzal lehet a gond? Vagy nem a jó állásokra pályázol? Az is lehet, hogy más probléma van a jelentkezésekkel. Az alábbiakban felsorolunk 4 olyan hibát, amit sok pályázó…..
ujrakezdek A gombák varázsa. 2016.10.21 00:48:23
Most hogy itt az ősz sok vadgombát látsz a piacon. Itt Amerikában, majdhogy sehol. Valahogy a vadgombákhoz az itteniek nem melegedtek fel annak ellenére, hogy rengeteg található a nagy erdőkben, a vadonban. Újabban, valószínűleg a nemzetközi utazások hatására, jobb éttermekben olykor kapsz…..
Hetven esztendővel ezelőtt, 1946. október 16-án végezték ki a nürnbergi per során halálra ítélt vádlottakat, akik a Harmadik Birodalom politikai, katonai és gazdasági vezetői voltak. Tízen álltak a bitófa alá, hiszen Hermann Göring előző éjszaka öngyilkos lett. A hóhérként közreműködő John C. Woods…..
Izrael négy legnagyobb katonai hőse között tartja számon a hadtörténet Zvika „Zvi” Greengold tankparancsnokot, aki 1973-ban, a jom kippuri háború első napján szinte természetfeletti bátorsággal, leleményességgel és szerencsével tartóztatta fel jószerint egyetlen harckocsival a Golán-fennsíkon…..
Y-GEN A kezdet vége 2016.10.05 09:30:00
Nem csak szimplán túltolták ezt a kampányt. A varázs veszett el és a bizalom. A bizalom, ami talán már két éve sem volt meg. De a szerencse, akkor még mentőmellényt dobott a kormánypártnak, a menekültkrízis formájában. Ezzel tudott csak úszni Orbán Viktor, az elmúlt másfél évben. Most azonban a…..
1956. november 4-én a Nagy Imre csoport és a jugoszláv nagykövetség képviselőinek tárgyalását követően Nagy Imre és további 41 személy menedéket kapott a jugoszláv nagykövetségen. A Nagy Imre-csoport tudtán kívül Tito ezzel teljesítette Hruscsovnak, november 2-án adott azon ígéretét, amely szerint…..
bonfred 2016.10.01 13:22:29
@BéLóg: Ha a ruszkikon múlik, a büdös életben soha. Csernobilban is csak 2 ember halt meg hivatalosan - ezt is csak azután ismerték el, hogy az öszes környező országban kattogtak a sugárzásjelzők, mint állat.
Fiának megverése után is úgy cigányozik és állatozik, hogy szerinte nem cigányozik. Segítséget kér Bayer Zsolt. Az övéhez hasonló lovagkeresztet visszaadókhoz fordul ezzel a mondattal: „Segítsen valaki helyeset és korrektet gondolni”. Bár én sem ilyen, sem más állami kitüntetés birtokosa nem…..
bonfred 2016.09.11 21:16:10
@lothistvan: Bayerrel én sem szimpatizálok. Te sem írsz mást, mint én, mert szerintem azzal, ami a felsorolásodban szerepel lehetséges megoldásként, azt mondod, hogy a mostani hangzatos, ámde tök felelsleges és hatástalan felzárkóztató, integrációs, felhőkakukkvári lilaködös programok semmit sem érnek. Igen, szerintem sem lesz másmilyen program, mert abból a sok megélhetési falvédő, meg az a néhány kilóra megvett cigány díszpinty nem tudtna lopni.
Tisztelt Munkáltató, Mostanában egyre több helyen olvasható a generációmra vonatkozó kritikád és aggályaid, miszerint túl sokat akarok véghezvinni a munkahelyen, és lehetetlen megtartanod engem, mivel mindig új kihívásokat keresek és fejlődni vágyok. A fluktuáció pedig óriási gondot jelent…..
Egyszer volt egy csajom. Olyan suta volt, hogy a közértbe nem mertem elküldeni egyedül, mert mint utólag kiderült, az önkiszolgáló üzletek meghaladták a szellemi képességét. Persze néha nálam is megesik, hogy nem találom a biovajat, de negyvenötpercet várni a paprikák között, hátha megjelenik ott…..
Adj fiatal 20-on évesek kezébe egy felsőoktatási programot, és medvesajtot tömködnek egymás végbelébe. Ha igazán ügyes vagy hetet. Itt tart ma Magyarország. Itt tart a felsőoktatás. Még egy olyan elit egyetem is, mint a Budapesti Corvinus Egyetem. Eljutottunk erre a pontra. Nem tudom, hogy van-e még…..
Július 21-én kilakoltatták a Jéri családot a Magdolna utca 12-ből. Végignéztük. Szerző: Laborczi Dóra | Fotó: Román Péter A ház homlokzatán nagyobb molinó és kisebb tábla hirdeti, hogy ezt az önkormányzati lakóházat a Széchényi terv és a Magdolna program keretében, EU-s forrásokból, összesen…..
A növekvő migrációnak és különösen a menekültválságnak köszönhetően robbanásszerűen megnőtt a kisebbségi csoportok száma Európában – különösen a muszlim közösségeké, hiszen a menekültek jelentős része iszlám vallású területekről érkezik. A társadalmi sztereotípiák és félinformációk miatt sokan…..