Regisztráció Blogot indítok
Adatok
petyuska74

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyre több hasonló levelet kapunk: az adóhivatal félrekönyvel valami nem egetverő tételt, elismeri, elnézést kér, majd postafordultával jól megbünteti miatta az ártatlan áldozatot pár ezresre. Kinek áll ez érdekében? A levélírókkal ellentétben én nem hiszem, hogy ilyen…..
Igazán szép, sokoldalú sztorit írt meg Marci a Homárnak: adva van egy überjófejként pozícionált, tegeződős kereskedőcég, egy nőkkel szemben előítéletes, és (a levelében) eléggé offenzív hangot megütő vásárló + egy nőnemű biztonsági őr + egy jó nagy kuncsaftalázás.…..
petyuska74 2008.01.30 11:13:34
mire végigolvastam, a saját véleményemet leírták már.
Sz'al nagyon zavaró, ha minden ok nélkül tolvajnak néznek valahol. mondjuk csak azért mert nem vásároltam semmit.
valami plusz is azért...megalapozott akkor a gyanú, ha tudják, hogy bűncselekmény/szabálysértés történt és tudják, hogy ezt te követted el. tehát, hiányzik valami a polcról, ami addig (amíg nem jártam ott) ott volt, és látták pl. a kamerán, hogy én eltettem valamit, feltehetően az árut a táskámba.

az a hozáállás, hogy inkább megmutogatom a nyugalom kedvéért, meg önjelölt jogászok ne írjanak butaság, mert gondolom akkor te sem maradsz nyugodtan, ha az internetszolgáltatód, mobilszolgáltatód átver a termékével, vagy épp a garanciális jogaidat nem tudod az áruház kekeckedése miatt érvényesíteni.
a felvázolt helyzet nem különbözik semmiben az általam leírtaktól.
Utálom, ha tolvajnak néz a többi vásárló azért mert a biztőr engem szúr ki magának. ezért jár valami nekem. egy bocsánatkérés vagy épp kártérítési per, az már mindenkinek a vérmérsékletére van bízva.

helyette álljon inkább itt az én esetem:
Media Markt/Saturn:
ha táskával szeretnék bemenni akkor szólnak, hogy ott van a kulccsal zárható szekrény, tegyem be a cuccomat. én mondom, persze, ha végig ott állsz a szekrény mellett és őrzöd. mer ugye felelősséget nem vállalnak az onnan eltűnt dolgok miatt.
hát ő ugyan nem őrzi, erre én " akkor beviszem, erre ő "akkor kifelé megnézi a táskám". erre én "nem nézel meg semmit, mert csúnya per lenne emiatt, és bizony kártérítés is részemre".
ne legyen kétségetek, ha egyszer eljutunk odáig, hogy valaki veszi a fáradságot és elvisz egy ilyen ügyet a bíróságra, igenis kártérítést fog kapni, mert a demokráciában ez a szokás. és a bíró is szokott vásárolni és őt is zavarja.
mi a megoldás?
előljáróban még1X: nem szeretem ha a többi vásárló tolvajnak néz a biztőr intézkedése miatt, és nem, nem teszem őrizetlen helyre az irataimat, értékeimet.

üdv mindenkinek és bocsi a hosszú hozzászólásért és az ide-oda csapongásért.