Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nyarifecske

79 bejegyzést írt és 282 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A 70-es években a Stanford Egyetemen végeztek egy nagyhatású kísérletet. A jelentkezők körében véletlenszerűen kiválasztottak x embert börtönőr szerepre, és x embert rab szerepre. Ezek után bezárták őket egy zárt helyre napokra. A rabok értelemszerűen cellában voltak…..
Kis kacagás ma estére: ..
Még sosem éreztem ennyire erősen vágyat arra, hogy itt hagyjam ezt az országot. Nem látom a koncepciót és nem látom a jövőt. Szar ügy.....
Bródy János sorai tökéletes címet adnak ahhoz, amiről írni szeretnék, és, mint egy jó cím, pusztán egy hivatkozással kiegészítve önmagában is visszaadná minden mondanivalómat... De nem érem be ennyivel.Legutóbbi posztom egy görbe tükörként kívánt szolgálni az aznap Index…..
nyarifecske 2010.09.12 13:20:56
@lingwing: és ha már terror, engem konkrétan két olyan állásra nem vettek fel azért, mert a felmérő tesztben nem tudtam elérni a szükséges pontot a számolási feladatokból. Hiába lett kifejezetten jó a logikai és a szövegértés rész, emiatt a fránya matek miatt nem jutottam tovább. Úgyhogy nem csak nyelvi terror van...
Itt van ez a természetes tehetségű Melinda a Megá-ból. Középkorú is, elesett is, jó hangja is van. Ő lehetne a magyar Susan Boyle (mert ugye nekünk is kell egy). Nagy esély lehetne ez a verseny. És mégis mindenáron el akarja szúrni.Olyanokat emleget, hogy…..
nyarifecske 2010.09.11 22:48:46
@Vorg a Halhatatlan Báró: hát előkerültem nagy nehezen, csak zsufolt volt a nyár, és ihletem sem igazán volt.
A nénbi egyébként csak 41 éves, úgyhogy még bőven befuthatna. De fura egy teremtés, az biztos.
Tegnap egész nap dolgoztam, és közben sok szép élményben volt részem. Fel is jegyzem őket gyorsan, nehogy feledésbe merüljenek.1. Ülök a buszon, felszáll két 17 év körüli gyerek. Egyik a másiknak: "Mondom az exemnek, kocsi van a picsád alád ragadva, vagy mi a geci? Hát…..
A jegeskávé és a citromos sör szabadtéren való elfogyasztása után a legjobb dolog nyáron az, amikor beleharapsz a kovászos uborkába, és a savanykás lé végigfolyik az álladon.Igen, tudom, hogy félreérthető, de ez jutott eszembe, ahogy majszoltam a kovi ubit, és még…..
Végre az egész heti jóidő után bekövetkezett a hétvége is, mi a kiruccanós részén túl is vagyunk, úgyhogy ma hűsölni kell. A Balatonról csak pár dolgot érdemes kiemelni: - A víz, ha elsőre hidegnek is tűnik, kellemes. - A szúnyogok sűrűsége a kocsmák…..
Rég történt, több mint egy éve, de jelentős mértékben meghatározta a párkapcsolatokhoz való hozzáállásomat. És bár megfogadtam magamnak, hogy ezen a blogon nem említem, most mégis kikívánkozik belőlem."Anyám mindig azt mondta, hajnali kettő után már semmi jó sem…..
nyarifecske 2010.04.20 16:59:06
@azallamenvagyok: igen, ez nagyon jó lecke volt a megalázás terén. Ezentúl nemhogy párkapcsolatban, de az élet más területén sem hagyom, hogy megalázzanak.

@Vorg a Halhatatlan Báró: könnyű Katit táncba vinni, ugyebár. De csaj egyszer lehet eljátszani... Bár van, aki sosem tanul.

@Nancy Botwin: mondtam én :-) Amúgy a jó és a fáj között meg kell tudni találni a különbséget. Feltenni az egész kapcsolatot egy mérlegre, és ha a fáj felé billen, akkor ott kell hagyni.
Bár, azt kell mondjam, ha csak egy kicsit fáj valami, már érdemes elgondolkodni, hogy rendben van-e a dolog úgy...
nyarifecske 2010.06.08 19:19:37
@L'/Atalante: mindenkire jut egy balfék :-)
(Nancy inspirált, hogy kirakjam az én kedvenc euroviziós dalomat) És a tavalyi kedvencem: Nyálas, de szeretem!Jaj, majd' kifelejtettem a norvég versenyzőt. Jóképű pasi, gyönyörű szám, csak sajnos baromi hamisan adta elő a döntőn... Hüpp-hüpp..
Zöld dió Túl 2010.06.01 23:25:00
Na, ne szenvedj már annyira látványosan. Két napja nincs is lázad, mi az a kis torokfájás meg köhögés, ez nem lehet indok arra, hogy ne készülj. Na jó, majd holnap, elég arra három nap is. De most aztán már tényleg! Jó, még nézd meg a déli híradót. Jó film kezdődik a…..
nyarifecske 2010.06.03 18:51:29
FérjBlog a jog nehézsége 2010.05.31 17:20:00
Vitathatlan tény, hogy jogomban áll egy ugrással eljutni a Holdra. Sajnos az is tény, hogy ugrálhatok napestig makacsul hiába, a jogomat nem tudom érvényesíteni. Ha pedig felmegyek a tetőre, hátha onnan könnyebb, és leugrok, nyakamat szegem. De ezek a tények nem befolyásolják a…..
Szóval rájöttem mi az én nagy bajom (és mellesleg miért volt igaza a főnökeimnek, amikor második nap közölték, hogy nem látszik rajtam a motiváltság).Tehát a helyzet egyszerű: nincs kedvem tanulni, újat megismerni. Erre egyébként annak kapcsán jöttem rá, hogy nagyanyám…..
nyarifecske 2010.05.27 18:44:53
@Vorg a Halhatatlan Báró: nem gondolom... Bár ki tudja, biztos ez a sok zivatar az oka :-)

@azallamenvagyok: hihi, olyan tökéletesnek látszom az írásaim alapján ;-)
nyarifecske 2010.05.29 19:43:11
@zolddio: na ja, csak én ezt egy hét után érzem, amit te több hónap után :-) De amúgy tudatosan teszek azért, hogy ez ne így legyen. Amúgy vmi kreatív tanfolyamon, hobbin én is töröm a fejem, csak még nem találtam ki, hogy mi lenne az, ami összeegyeztethető a munkával és a magánélettel.
A NL-val kapcsolatban pedig megnyugtattál... .-)
FérjBlog A megbecsülésről 2010.05.21 07:22:00
A kapcsolat alapjai között van, hogy meg kell becsülnünk a másikat, és igyekeznünk kell kiérdemelni az ő megbecsülését is. A legrosszabb helyzetben is, ha nem érdemli meg pillanatnyilag, meg kell próbálni tisztelni benne az embert.Aki a megbecsülést nem kiérdemelni akarja, hanem…..
nyarifecske 2010.05.22 09:34:19
Hány fecske kell egy nyárhoz? Itt 2010.05.19 19:17:48
Hosszú időt hagytam ki, tudom. De amikor este hazaesem, a napi 8 óra monitornézés után már kigúvad a szemem.Egyébként is szalad az egész lakás, mert nem tudom napközben elpakolni, amit este összedobáltam. És amúgy sincs időm semmire. Nem tudok normálisan ügyet intézni sem, mert…..
nyarifecske 2010.05.19 21:35:46
@Vorg a Halhatatlan Báró: :-)) majd mesélek bővebben is, de most még nem megy.
FérjBlog az éhezőművészek 2010.05.17 14:50:00
Franz Kafka remekbe szabott novellája (elolvasható itt) jutott az eszembe az üresen szenvelgő, szenvedő emberekről, időszakokról, magáról a jelenségről. Emberek, akik alapvető szükségletük ki nem elégítésében találják meg identitásukat. Kérdés persze, hogy ez mennyire…..
Nem igen írnék a lenti linkhez semmilyen fajta megjegyzést, mélységesen egyetértek az írás minden szavával. Csupán néhány gondolatot emelnék ki:"A tanároknak sikerült ugyan olvasásra tanítaniuk ezeket a fiatalokat, kritikus olvasásra azonban nem.""A…..
kellett ahhoz, hogy végre rávegyem magam a sablon újraparaméterezésére. Szóval íme, az első szülinapi meglepi. Remélem, tetszik az új megjelenés, és mivel bizonyos kérdésekben még hezitálok, szívesen veszem az észrevételeket is azoktól, akik hétvégén idetévednek...…..
nyarifecske 2010.05.09 13:08:26
@azallamenvagyok: hihi, valami ilyesmiről van szó, igen. :-) A lényeg, hogy míg az előző harmonikus volt, ez abszolút nem az. De én hiszek benned!
nyarifecske 2010.05.09 18:30:47
@azallamenvagyok: mint ahogyan azt már fentebb is kifejtettem, olyan érzésem van, mint amikor nem tölti be az oldalt rendesen a gép (először valóban vártam egy percet, mire rájöttem, hogy ez az igazi háttér). Egyébként nehéz megfogalmaznom, hogy miért nem hamonikus. Brainstormingba összeszedem neked:
Befejezetlen érzésem van. A szürke és a kék nem mennek igazán egymáshoz. A kommentelők nevei extra nagyok a szöveghez képest. A baloldali margó túl nagy, vagy nem is tudom, túl szürke :-)))

Igen, azt hiszem, határozottan a színvilággal van problémám, Erőteljesebb, kontrasztosabb színek kellenének ide.
Tegnap kedvenc* romkocsmánkban sörözgettünk barátokkal, amikor a párom megkérdezte, hogy ugyan honnét ismerem azt a srácot a szemközti asztaltól. Már miért ismerném, kérdeztem én naivan. Hát, mert mintha ideköszönt volna. Egyáltalán nem volt ismerős a gyerek - bár megboldogult…..
nyarifecske 2010.04.19 13:18:23
@azallamenvagyok: szimpla, dupla, sztem.
nyarifecske 2010.04.19 14:59:12
@azallamenvagyok: olyan még nincs, de lehet, hogy nem ártana ;-)
nyarifecske 2010.05.09 13:14:02
@aJeti: kiteszik a szot-üdülő székeit egy stégre, kiírják rá, hogy szimpla, és már veheted is 550-ért a pohár sört ;-)
Itt vagyok, ragyogok. Ha hiányoztam volna valakinek...Rám szabadult a munka, ráadásul pont egy túlórázos időszakba csöppentem bele. De húzom az igát, pörgök ezerrel (még hétvégére is hoztam haza melót ;-)).Hét elején volt egy kisebb önismereti válság:…..
nyarifecske 2010.05.07 21:30:55
@nyarifecske: jááj, most veszem észre, hogy elírtam. Szóval, pompomozós.
nyarifecske 2010.05.09 13:04:11
Hány fecske kell egy nyárhoz? ... 2010.05.08 08:41:00
Az az öröm a munkáslétben, hogy az ember még hétvégén is hajnali 7-kor frissen fitten ébred, és sehogy sem tud vissza aludni.....
FérjBlog a megoldás 2010.05.07 15:11:00
Komolyan mondom, a szándékos vagy szándékolatlan félreértések (figyelmetlenségek, szövegértlmezésbeli hiányosságok) kapcsán bejövő okoskodásokra néhacsak Mr. Garrison reakciója tűnik életképesnek: Mert próbál az ember reagálni, de egy önmagában megálló, ellenben a…..
nyarifecske 2010.05.07 21:05:17