Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hova tovább

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Enneagram A Hatosok jellemzése 2007.12.23 15:35:00
VilágképA világ veszélyes hely. Ne bízz a tekintélyben.Típusszerkezet:Félelem és gyanúJellemzok szerkezete:Félelem, gyávaság és aggódásÁllandó riadókészültségElméleti orientációLekenyerezo barátságosságMerevségHarciasságA tekintély és az idálok felé fordulásÖnvád…..
Praxis Csak vártak a halálra 2010.05.24 06:00:00
Nem tudom hogyan szólítsalak meg benneteket. Sziasztok. Csak sírva tudom leírni mindazt ami történt.  Durva, megalázó, felkavaró. Részemre. Meghalt: 2009. december 25.-én, reggel 6 óra valahánykor, a veszprémi kórházban. A férjem, barátom, a mindenem. Tapolcáról vitték át,…..
Hova tovább 2010.05.24 20:05:19
Kedves Éva!

Őszinte részvétem!
Írásodat olvasva eszembe jutott egy saját történetem. Egy számomra nagyon fontos személlyel történt meg. 5 éve lett egy agyvérzése, amivel neurológushoz került. Ő alapos vizsgálat után tovább küldte egy másik orvoshoz, akihez az első találkozás után soha többet nem akartam visszaengedni. Éreztem, hogy nem jó orvos. És mégis, újra és újra odamentünk. Rendbe jött, habár szedett gyógyszereket. 3 évre rá tünetek jelentek meg. Fél év alatt több kórházi tartózkodása volt. Amint legutoljára kiengedték, rögtön jelentkeztek újra a tünetek. Visszahívtam az orvost, aki azt mondta, ne vigyük vissza őt, mert ezek a rosszullétek továbbra is lesznek és ő nem tud vele mit kezdeni(!). Ez egy keddi nap volt. Pénteken szóltam a körzetinek, segítsen kórházba menni. Segített volna hétfőre, de az említett személyhez vasárnap mentőt kellett hívni, estére kétszer élesztették újra, majd kedd hajnalban meghalt. Felboncolták akaratunk ellenére, a jegyzőkönyvet megkaptuk, mert azt KI KELL ADNI. Pár hét múlva kiderült, hogy félrekezelte az a nagyon kedves orvos, aki amúgy a 10 ezer forintokat úgy rakta zsebre, ahogy annak rendje és módja. Vizsgálatot kértem, ahol csak ezért nem a szemembe hazudott, mert nem álltunk szembe egymással. Letagadott egy csomó mindent. A vizsgálat nekem adott igazat. Polgári perre akartam menni, ahol az ügyvéd elvette tőlem a nem kevés pénzt, majd lebeszélt arról, hogy perre menjek. Ugyanis olyan következményei lettek a családra nézve ennek a halálesetnek, ami komoly nehézséget okoz azóta is.
3 évig harcoltam az igazamért és 3 év után jöttem rá, hogy itt nekem soha nem lehet igazam. Szembe kellett néznem azzal az igaztalan és undorító valósággal, hogy kéz kezet mos. 3 év után feladtam és elengedtem a dolgot.
Régóta nem járok orvoshoz, más módszerekben hiszek. És működik is! Nálam az orvos és ügyvéd társadalom egy életre elvágta magát. Habár ismerek csodálatos, lelkiismeretes orvost, ők a kivételek. Nagyon kevesen vannak. Felesküsznek az élet megmentésére, hogy aztán hatalmat kapjanak, majd... És ezt itt nem is folytatom. Az ügyvédek nagy részénél (mert ügyvédet is ismerek lelkiismereteset)is hasonlóak. Csak a pénz számít. Hatalom és pénz, ez a jelszavuk. Annyi esetet láttam közelről, hogy ezt nyugodtan ki merem mondani, mégha követ is vetnek rám érte. És képzeld el, hogy én vittem oda ehhez az orvoshoz. Nekem ezzel is el kellett számolnom magamban.
Nagyon megértem, amit írsz. Ha az ember nem talál békét, borzalmas napjai, éjszakái lesznek. A gyász egészséges esetben 1 év alatt lezajlik. Ez nekem nem ment, mert a folyó ügy miatt nem tudtam lezárni magamban. Viszont közben rájöttem arra, hogy amikor valaki meghal, annak oka van és nem biztos, hogy abba bele lehet szólni. Neked fáj, hogy a férjed elment, neki viszont jobb volt úgy. Igen, az orvosoknak vagy tenniük kellett volna valamit, vagy elmondani neked a tényeket. De ők nem teszik, mert mindenhatónak hiszik magukat. Ők eldöntik, hogy kinek mondanak meg. Elképesztő. DE! Ma ilyen világban élünk. Ezt kell megtapasztalnunk, hogy ilyenek az orvosok, az ügyvédek, a politikusok, stb.
Ne emészd magad, mert csak magadat kínzod vele. Szépen lassan napról napra engedd el őt, hadd menjen. Van rá időd, de minden nap egy kicsit jobban engedd. Éld meg a fájdalmat, amit érzel, sírd ki, ami benned van, írj neki levelet, menj ki hozzá a temetőbe és beszélj neki, mondd el, mi bánt. Engedd, hogy kijöjjön mindaz, ami benned van. Mert az fog felőrölni. És gondolj arra, hogy a férjed nem azért halt meg, hogy utána menjél, hanem mert neki így alakult. Örülne-e, ha tudná, hogy elemészted magad? Nem mondom, hogy szedd össze magad, mert amíg ennyi fájdalom van benned, nem fog menni. Rakd ki magadból és majd akkor tudod rendezni a soraidat. NE ADD FEL! Ne győzzön le téged az, amire az orvosok vártak a férjednél. Mutasd meg, hogy te erősebb vagy. Hidd el, megéri!
Javaslom, hogy fordulj ügyvédhez, aki elmondja neked, mihez van lehetőséged és jogod. Feljelentést tehetsz az Egészségbiztosítási Felügyeletnél, hogy vizsgálják ki az ügyet. Ott azért normális munka folyik. De legalább kiderítik, mi is történt, s talán te is megnyugszol kicsit.
KITARTÁS ÉVA! Ez az ÉLET és senki nem mondta, hogy könnyű lesz. A nagy feladatok nagy tanulási lehetőséget rejtenek magukban. Akinek Isten nagy feladatot ad, azt nagyon szereti, mert így tudja legjobban tanítani. Kívánok neked sok erőt és ne feledd, ez egy erőpróba, még ha oly nagyon fájdalmas is.
 A Duna Televízió és a Tűzvonalban készítői ma sajtótájékoztatón jelentették be, hogy még nem találták meg Stohl András utódát a krimisorozat főszerepére. Annyi viszont már biztos, hogy Stohl karambolja miatt nem folytathatja a sorozatot. A közszolgálati csatorna és a…..
Miután Stohl András szombat hajnalban ittasan közlekedési balesetet okozott, a Duna TV-nél úgy döntöttek, hogy nem játszhatja tovább Bordás őrnagy szerepét a Tűzvonalban új szériájában. A csatorna sajtófőnöke, Herczeg Dóra elmondta, hogy nem végzik ki Bordást, a karakter…..
Hova tovább 2010.05.10 20:49:01
@Lófasz Hadnagy:

Hát ha te csak ennyit értettél meg ebből, akkor sajnállak. Kicsit nézz utána, mitől alakul ki alkoholizmus és akkor talán megérted, amit írtam. Ha egyáltalán van igényed arra, hogy megértsél dolgokat. Vagy inkább csak anyázunk, mert az olyan jó?
A csatorna jó hírnevének megsértése miatt tízmillió forintot követel a Story Tv Hajdú Pétertől, emellett bocsánatkérésre kötelezik az Esti Frizbi műsorvezetőjét. Ha nyolc napon belül nem utalja át nekik az összeget, akkor bíróság elé vihetik az ügyet – írja a Blikk.…..
Tabáni István lett Magyarország második Csillaga, így nagybetűvel, mert ugye a tehetségkutatót, amin elindult így hívják. A 31 éves budapesti teremőr (a Hopp Ferenc Kelet-Ázsiai Múzeumban dolgozik) annak ellenére (vagy éppen azért, ki tudja) végzett az első helyet, hogy a…..
Inkább gyanút keltő, mintsem tisztázó iratot adott át Kocsis István július végén a BKV felügyelőbizottságának az MVM horvátországi szállodaügyében játszott szerepéről. Az irat  szakértőnk szerint alkalmatlan a valóság bizonyítására, csak laikusok megvezetésére…..
Hova tovább 2009.09.03 21:16:29
mocc:

Értem én, igazad van. Csak arra jöttem rá, hogy mivel itt senki nem fog radikálisan tenni ezek ellen semmit, megszólítanám a lelküket. Mert van nekik, csak fogalmuk sincsen róla. Ezek is emberek, ezek is a Jó Isten áldásával érkeztek ide. A rablók és gyilkosok képesek megtalálni azt a részüket, aki rájön, hogy nem jót tett. Mindenki csak anyázza őket (én is szoktam), de éppen erre vannak felkészülve. Arra nincsenek, hogy máshol szólítják meg őket. És én tényleg sajnálom a gyerekeit, mert milyen példával fogják leélni az életüket? Milyen ember lesz belőlük? Egy szülőnek kutya kötelessége példaként a gyerek előtt állni. Ha nem ezt teszi, akkor nem szülő. És hidd el, eljön az elszámolás pillanata, azt senki nem tudja elkerülni. Önmagunkkal számot vetni sokkal kegyetlenebb, mint mások előtt. Nem hiszem el, hogy ez sok hülye ezt nem látja. Ezek nem annyira sötét emberek! Hisz nézd meg, miket ügyeskedtek össze. Nem hihetik, hogy kilopják mások szemét és akkor annyi. Nem hihették, hogy ezt lebukás nélkül meg lehet csinálni. Ennyire nem hülyék. De ha ezek igazi f...a gyerekek lennének, akkor elvinnék a balhét. Erre képtelenek, mert ezek nem f...a gyerekek, hanem beszari gyávák. Jó sok pénzzel. Csak azt nem tudom, mit fognak vele csinálni, mikor meghalnak. Hogy viszik magukkal a hülyéi? Na, itt már butának nevezném őket. Ki mint vet, úgy arat. Örök érvényű igazság. Ez ugyanaz, mint a karma törvénye. Amit ma cselekszel, azzal már le is tetted a jövő alapjait. De lehet jóvá is tenni. Például azzal, ha megbánja és beismeri. Hát ezt próbálnám én valahogy megértetni azzal a részükkel, amelyik még nyitott bármire is. Hátha eljut hozzájuk az üzenet. Sajnos agresszióval nem lehet nagy eredményeket elérni. Csak újabb agressziót lehet vele kelteni. Nézd meg a Jobbik felerősödését. Köszönhető az okos MSZP agresszív viselkedésének. Tudod, minél jobban nyomod a falat, annál jobban nyom vissza. Minél agresszívabbak vagyunk Kocsissal (és a többivel), annál jobban ellenállnak. Van bőven annyi pénzük, hogy mindenről legyen papír. Tehát taktikát kell váltani. A mostani módszer, nem kifizetődő.
Amúgy meg csak rajtunk múlik, meddig engedjük őket lopni. Mikor fog végre össze ez az ország és lép fel egységesen??? Mikor lesz már végre valóban ELÉG??? Na, én erre keresném a konstruktív választ.
w Nemzeti felmelegedés 2009.08.25 11:30:00
Közeledik a buziparádé napja, és ahogy közeledik, úgy lesz egyre idegesebb a felvonulni szándékozó homoszexuális vagy pártoló tag, a köcsögösködésre készülő szélsőjobb, meg az utóbbi megakadályozására hivatott rendőr. Igazából tudja, akár ki is mondja a…..
w Mint a mókus 2009.08.18 03:15:00
Édes, nehéz botrányszag terjeng, lopásillat. A vízállásjelentés szerint a közfelháborodás elérte a szezonális maximumot, a nyár vezényszava a végkielégítés. Olvasó beír, bekommentel, hallgató és néző betelefonál, ő ezen fel van háborodva, szerkesztő úr, ehhez szóljon…..
Se fixi, se tandem, se hibrid kerékpár; a magyar közlekedési szabályok lényegében még a rendszerváltás előtti konfekció kerékpárokat ismerik. A 15-20 éve elterjedt villogó fényű biciklilámpák még nincsenek engedélyezve, de a háromszög alakú fényvisszaverő használata, hogy…..
Hova tovább 2009.08.12 20:04:15
Eddig nem tudtam, mik a kötelező kellékek, hogy a rendőr ne piszkáljon, így nyugodtan bringáztam. Na, most jól megijedtem, mert tudom, mi az ami nincs. És nem is lesz, mert nem lehet felszerelni. Mostantól már attól is félni fogok, nehogy leállítson a rendőrbácsi.
Az emberekről meg annyit, hogy tényleg emberfüggő. Ma azt konstatáltam, hogy a gyalogosok is és az autósok is nagyban sz..nak bele, hogy az ott egy bicikli út. Ma több embernek szóltam, hogy bringaúton megy -vagy éppen áll és beszélget, miközben ott van mellette a széles és üres járda- és akkor nem részletezem, milyen válaszok jöttek. Addig, amíg nem tiszteljük egymást, addig nem számítok semmi jóra. Igaz, előbb magunkat kéne tisztelnünk és akkor tudnánk másokat is. Nekem nagyon szomorú ez a borzalmas magyar típusú könyökölős-ki ha én nem hozzáállás. Ma belenyugodtam, hogy ott megyek, ahol tudok és kerülgetek. És ahol meg ez probléma, kimegyek az útra.
Ja, a minap a Róbert Károly körút és a Lehel út kereszteződésében egy igazi taxis kekeckedett velem. Pirosat kapott és amikor odaértem hozzá, megkérdeztem, mi is a baja tulképpen. Majd jól kiosztott, hogy én miért ott megyek, nekem az lenne a dolgom, hogy áttoljam a bringát. Már nem volt időm megkérdezni, hogy hol is? A kereszteződésben???
Egy tuti, nagyon nem jól van ez így, ahogy most van. Senkinek nem jó, csak az energiavámpíroknak, mert azok pont ezeket a helyzeteket keresik.
Én személy szerint eleget zötykölődtem már a budai rakparti bringaúton ahhoz, hogy ezt csupán az ellenségeimnek kívánjam - ennek ellenére a jelenleg is folyó építkezések kivitelezői még mindig meg tudnak lepni. Például a Margit híd utáni szakasszal, ahol csomópontot építenek…..
Hova tovább 2009.08.08 00:09:36
Épp tegnap gondoltam arra, milyen jó lenne egy hely, ahol ki lehetne tárgyalni a biciklis utak minőségét. Pár hetes bringás vagyok a városban, de már most ki vagyok akadva az utakon és egyéb dolgokon.
Üzenem a bringásokat anyázóknak, hogy autót is vezetek, gyalog is rengeteget járok és mostmár bringázom is napi szinten. Ezeket figyelembe véve azt vettem észre, hogy vannak normális és nem normális autósok, gyalogosok, bringások. Mint ahogy a világban is vegyesen vagyunk. Így talán NEM KÉNE ÁLTALÁNOSÍTANI és a "bringásokat" leszólni. Ezzel az erővel bárkit le lehet szólni. Én néha anyázok, mert a biciklis úton mennek, vagy elém állnak vagy bármi és hiába nyomom a csengőt veszettül, majd kajabálok, de meg sem hallják. Vagy az autós, aki simán majdnem elüt, mert ő úgy dönt, hogy ott neki van elsőbbsége. Vagy a másik bringás, aki azt hiszi, egyedül neki van ott az út. És találkoztam az abszolút ellenkezővel is. Így hát nem az összes autósra, vagy gyalogosra vagyok mérges, hanem arra, aki csinálta azt a valamit. Tehát luciferkó meg olvaso, vegyetek egy kicsit vissza az agarakból, mert baromira nem állja a helyét a mondandótok abban a formában, ahogy leírtátok. Benneteket minősít az ilyen fajta hozzászólás. A ti szemszögetekből nézve ti is egy FAJ vagytok. És ki mondja meg, mitől vagytok jobbak? Remélem, nem TI...
Szerintem tragédia az utak állapota és biciklis utak készítése címszó alatt elvették a gyalogosoktól a járdát. Igenis, nehéz ma Budapesten bringázni. Ezt (IS) kell még tanulnunk.
Hova tovább 2009.08.08 00:13:03