Regisztráció Blogot indítok
Adatok
whalaky

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Még így ez elején verjük le a tudat cölöpjeit a bíborvörös értelmezési horizont alatt elterülő fogalmi mezőre. Bochkor Gábor egy hülye. Pontosítsunk! Bochkor Gáborból hülye poénok szakadnak ki egyfolytában. Pontosítsunk! Bochkor Gábor abból él, hogy hülye poénokat izzad…..
A „Ha az APEH egyszer beindul” bejegyzéshez érkezett a következő hozzászólás, amit a Zugügyvéd kiemelt, ennél plasztikusabb leírását egy lefolytatott APEH ellenőrzésnek nem sok helyen lehet megtalálni.  A történet pontosan tükrözi, mire számíthat az, aki…..
whalaky 2007.04.17 12:00:32
Ügyeskedni mindíg lehet és fognak is.
Azt kellene elérni hogy ne érje meg. Egyrészről betarthatóbb (sokkal kevesebb, kibúvó nélküli és egyértelműbb) jogszabályokat kellene alkotni (de akik erre hivatottak, azoknak ez nem érdekük), másrészt komolyan kellene szankcionálni a be nem tartásukat.

Sajnálom, hogy megint kicsit OFF vagyok, de szerintem a morál és a jog kellene az alapja legyen az életünknek.

Olyan világban ahol Farkasházi előbb bemegy leülni a szabálysértési bírságot, majd meggondolja magát mer nem teccik (meg sikk-nek elég volt ez is) és kigyön, szal olyan világban nem beszélhetünk sem morálról sem helyesen működő jogállamról.

Elkövetett egy vétséget ezzel kárt okozott, majd a bíróság idejét lekötötte míg eccel a picsa üggyel kell foglalkozzon, majd röhelyes összeget ült le egy nap alatt, amíg a fogvatartása 3x-4x annyiba került...

Hát ha rajtam múlna nem lenne tökéletes, de valahogy így működne:

Vannak szabályok, mindenki vegye tudomásul, ha nem ért hozzá forduljon szakemberhez mert sok múlik rajta. Ha valaki ennek ellenére megszegi akkor viselje következményét, amely elrettentő jellegénél fogva akár aránytalan is lehet.

Pl ha Farkasházy (vagy bárki más) szabálysértést követ el, akkor először is felszólítást kap hogy mondjuk például az elmulasztott parkolásért (ami pár százas lenne) fizesse be az eredeti összeget meg monjuk 25e bírságot (ami már tartalmazza annak a munkának az ellenértékét amivel ezt ki kellett szabni). Ha nem akkor persze elmehet közmunkával ledolgozni, de nemcsak a 25e-ret hanem annak munkának a terheit is amivel ellenőrízni lehet, hogy tényleg le is dolgozta közhasznúan. Vagy esetleg le is ülheti(és dolgozhat a börtönben), szintén azt az összeget is amibe ő ott kerül az államnak...

Nagy vonalakban ennyi...

Szal ha ez ember ennek van kitéve akkor inkább befizeti azt a szaros pár százast...

Persze egy ilyen komoly jogállamban igen igen vissza szorulna az adócsalás...