Regisztráció Blogot indítok
Adatok
whk

7 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 A képzeletünkben oly sokszor megjelent egy tökéletes utód, aki, mikor fizikai valójában is belép az életünkbe mérgesen, elkeseredve, majd végül beletörődve vesszük tudomásul azt a tényt, hogy a frissen világra érkezett kis emberke bizony önálló személyiséggel…..
 Most nincs sztori, csak érzés, lényegtelen mozzanatok, ősz, egy kávézó, vagy csak egy olyan füstös, egyetemi kocsma. Ez az. Egyetemi. Kávé és cigaretta. Barátok, vagy csak szimplán ismerősök. Emberek, akikkel közös a hely, közös a hangulat. Magvasnak vélt eszmefuttatások,…..
Zsanu plátói szerelem témájával kapcsolatos bejegyzése kapcsán jutottak eszembe a mozivászon elérhetetlen sármőrjei. Ki ne élte volna át az első szerelmet,amit a kifejezetten jóképű, jó vagy épp rossz oldalon álló főhős iránt érzett? Aztán jött a poszter gyűjtögetés, a…..
Az ember akkor ír, ha úgy érzi van mondanivalója.Ha úgy érzi, hogy ez a mondanivaló mások számára is fontos lehet, így tehát meg kell hogy ossza velük. Vannak akik pénzért írnak, és ,megjegyzem, meglehetősen jól. Vannak akikről írnak és vannak akiknek le sem kell írniuk a…..
Ezen bejegyzés tekinthető bosszúnak, természetesen a finomabbik fajtából. Azokra a mindennapi atrocitásokra válaszol és különösen egyre, ami a minap történt velem, amelyek olyan arroganciával,erőszakosan furakodnak be az ember életébe, hogy a tehetetlen düh,megbántottság és…..
Vajon mit gondolnak a magyar gyerekek, amikor Dórával az angolul beszélő kislánnyal és Kukival a békával éneklik Kuki dalát, amelynek szövege nem más , mint Kukííííí,kukííííííí,kukííííííí-ki-ki-ki-kíííí. Rögtön beugrik a másik nem szintén 2 szótagosa...…..
Manapság az emberek elegáns, liftes üvegirodákban dolgoznak, ahova jó bemenni, ingyen jön a kávé az  autómatából, mindig meleg van,vagy ha éppen nyár van akkor hideg, egész nap csak ülniük kell és bámulniuk a monitort, hóvégén felveszik a kisebb vagyon keresetüket, amiből…..
Fiatalabb koromban sokszor eszembe jutott, amikor a fürdőszobából kijövet egy szál bugyiban és trikóban szárítottam a hajam, Bobi kutyánk társaságában, aki általában az előszobában szunyókált; hogy vajon ugyanazt az undort érzi-e ő is csupasz testemre tekintve, mint én egy…..
Mi is jut az ember eszébe egy jó kis virslis-majonézes-kukorica salátáról...Nekem igazi csemegém plussz Jucusra gondolok ha eszem. Judit mesélte még egyszer, hogy sokszor csinál ilyet, ha valami fincsi salira vágyik. Micsoda egyszerű kis cucc és milyen finom. Elképzelem Jucust, ahogy a…..
Hal(l)ogatom-a siket élet Diploma 2009.06.24 14:33:47
Nem szoktam magam fényezni,de speciális esetben muszáj:) Meg főleg,h volt már róla szó.Szóval: megszülett múlt héten egy újabb siket diplomás,aki jelen esetben én lennék, és vszinű első nyelvszakos hallássérült:) Tehát semmi sem lehetetlen, csak akarni kell. Jövőre…..
Kedves olvasóm My-cream összegyűjtött pár néma mesét múltkori kérésemre. Meg 1-2 filmet is megemlít. Várom a  további ötleteket, hogy minél bővebb legyen a feliratos műsorújság!  Köszönöm! A kisvakondLolka és BolkaMenő manóTom és Jerry (az egész estések…..
Most lássuk a másik kérdőívet a siketek idegen nyelvi oktatásáról. Egy teljesen siket lány töltötte ki, ez így autentikusabb lesz: Kérdőív a siketek idegen nyelvi oktatásáról 1. Hány éves vagy? 24 2. Milyen fokú a hallássérülésed? súlyos, 100% J 3. Milyen idegen…..
whk 2009.05.28 19:32:17
@Meiklokje: Ez a tanfolyam is nagyon jó ötlet és nagyon hasznos!Nemrégen voltam egy jelnyelvi tanfolyamon (nem Mo.-n) amit egyébként nagyon élveztem,de az oktató nem fogadott el semmi "jel-próbálkozást".Szóval ha valakinek valami nem stimmelt a kéz konfigurációban vagy ilyesmi,akkor nem az volt a reakció,hogy "jó is van benne, de pontosan így van",hanem az elutasítás.Ezzel azt érte el,hogy a végére senki nem mert olyan jellel próbálkozni,amiben nem volt biztos, pedig sztem a nyelvtanulásban nagyon fontosak ezek a próbálkozások.A lényeg,hogy ilyen dolgokat én sem veszek észre magamon és erre valók az ilyen szakmai fórumok, amit itt említessz!Remélem sok jelentkező lesz!
Szóval nem túl keresett a nyelvtanulás...Majd croissant etetek a jelentkezőkkel, meg jófajta franszia borokat iszunk :)
Faluban jártam és cirkuszt láttam. Eddig minden ok, édesek voltak a tevék.Aztán elhaladt mellettem az autó, amiről ugye hangosbeszélőn hirdetik a műsort (ez vidéki kisebb helyeken van, Bp.-en még nem tapasztaltam ilyet) és én nem hallottam belőle semmit, mégcsak nem is…..
whk 2009.05.25 23:09:26
@Szalakóta: Igen sajnos ez így van. Az egyik baratom Svájcban él és a téma kapcsán látott egy filmet amiben megkóstoltattak franciákkal libamájat és természetesen melyik volt finomabb? Nem a magyar.Szerintem még minimum egy évszázadnak kell eltelnie,hogy a "Kelet"-Európához ne a rossz minőség előítélete társuljon.Ezen sajnos a mancsos akciók nem segítenek...