Regisztráció Blogot indítok
Adatok
reneszansz

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mikor kikísérte a doktornő a rendelőből a betegeket(?) – hárman voltak benn egyszerre, és hangosan röhögcséltek sokáig – ő is megerősítette, hogy nem ad időpontot, mert influenza járvány van. Tisztelt praxis blog!   Múlt péntek este a vérnyomásom és a pulzusom…..
reneszansz 2015.02.10 16:50:58
@RMO: Könyörgöm, ha egyszer nincs más választása, mert el kell mennie a táppénz igazolásért. Pl az én háziorvosom ilyenkor csak annyit kér hogy telefonáljunk oda, és a papírért ugorjunk be ha meggyógyultunk. De aki bérből él, annak sokszor nincs más választása, mint betegség elején és végén is elmegy...
Hello!     Január 2-án írom ezt a levelet. Az időpont lényeges, s nem tudom, mikor kerül ki a blogra, ezért jegyzem meg rögtön az elején. Egy felsőoktatási intézményben dolgozom, és ma reggel arra értem be a munkahelyemre, hogy a benti hőmérő higanyszála alulról…..
A katolikus egyház modern kori bűnlajstroma ezzel is gyarapodott. Sajnos nem is derült mindenre fény, de legalább egy részükről értesült a világ. Egyházi szexbotrányok: megdől egy tabu 2001-05-04 (a nyomtatott MH cikke) Mivel az adott linkről nem elérhető már, ide mentettem le…..
reneszansz 2011.02.07 14:27:14
Az, hogy a katolikus egyház megbocsát a papoknak, nem ugyanaz, hogy még több gyereket kitenni a zaklatásnak!! Több példa volt, hogy a papokat akik molesztáltak, áttették más helyre, "friss terepre", ugyan, ott is rontsátok már meg a gyerekeket! Ezzel szinte felajánlotta, felbujtotta őket újabb bűnökre! Nem a megbocsátással van a baj, hanem hogy olyan bűnöket tussolt el az egyház, amik világi bíróságon is letölthető börtönbüntetéssel sújtható és az egyház EZEKET az embereket tette vissza gyermekközösségekbe, hittanórákra..ha legalább eldugták volna őket felnőttek közé, nem tudom....de EZ ÍGY a legősibb emberi értelemben is mélységesen erkölcstelen és büntethető, sőt bűnrészességgel vádolható az egész egyház mert jó hírét kihasználva újabb és újabb embereket tisztázott pedofíliából, és állított új közösségek színe elé mint "ajánlott személyeket"! EZ ÍGY nem az egyén bűne hanem a közösség vezetéséé aki erejét és presztízsét használta fel hogy még több gyerekhez kerülhessenek közel a már megbukott pedofilok!
és attól, hogy vannak igaz emberek is az egyházban nem jelenti, hogy ezeket el kell nézni...persze, lehet hogy minden utcában lakik olyan, akinek a szomszédja bűnöző és lehet, hogy ő attól még nem mocskos, mert a szomszédja az...de én nem is állok ki a szomszédomért!!

Egy ilyen molesztálás évtizedekre sérültté tud tenni valakit. Ezt elnézni és megbocsátandó bűnnek tekinteni a legaljasabb dolog amikor már több évtizede bizonyították pszichológusok és pszichiáterek hogy óriási károkat okoz az ember lelki fejlődésében a szexuális molesztálás! Évtizedekre meg tud valakit nyomorítani és sokan életük végéig sem tudják miért nem jó a házasságuk, a párkapcsolatuk!
ha pedig azt látják, hogy CSAK így megy, akkor tessék kimondani, hogy ez ÍGY nem megy és változtatni valamin, de ne a hívők és gyerekeik kárára!!! És még ez az egyház hirdeti a szeretetet és igazságot??? és ítél meg mindenkit...

...mellesleg meggondolandó, hogy ILYEN vezetéstől tiszta tanítás jön-e más téren is...
Ha valaki nemi erőszak vagy incesztus túlélő, és az erőszak gyerekkorában történt, akkor nagyon valószínű, hogy nem emlékszik pontosan, mi történt vele. Az is lehet, hogy emlékszik az eseménysorra, ilyenkor valószínűleg arra nem emlékszik, hogy milyen érzés volt. Vannak…..
reneszansz 2010.12.22 15:50:24
Kedves jövőcske,
igen, igen és igen. Lehetséges, hogy évtizedekkel később kezdesz el emlékezni. Én 20 év után tudtam szembenézni a dolgokkal, akkor "jött fel". Szerintem valószínű, hogy az apukád volt, és azért kötöd az orvosokhoz, mert gyerekként sokkal jobban átéli az ember a szerepjátékokat, és az, hogy "orvososdi"-t játszottatok akkor nagyon erős érzés lehetett, mert a gyerekek nagyon el tudnak mélyedni a játékokban és még az is lehet, hogy mivel a gyerekek nagyon felnéznek a szüleikre, azt gondoltad, hogy apukád lehet hogy igazi orvos vagy tud lenni ha akar. Szóval ezeknél a dolgoknál az akkor gyerekkori logikát kell számba venni. És nem voltál rossz, hogy akkor elhitted, mert ez életkori sajátosság, hogy felnézünk gyerekkorunkban a "nagyokra" és hiszünk nekik és megtesszük amit mondanak. Egyszerűen nem tehettél még akkor mást mert pici voltál és nem értetted, mi történik. Azt tanították, hogy az orvosokban bízni kell és megtenni, amit kívánnak. Tuti hogy megtörtént ez a dolog sajnos, és az, hogy amúgy más téren jó és kedves apuka volt, még nem jelenti azt, hogy nem történt meg a dolog sajnos....
Amúgy aki engem molesztált ő is alkoholista lett később és teljesen szétcsúszott minden értelemben, lehet ők sem tudnak szembenézni magukkal később és az ivás segít nekik felejteni..? Pedig ő is nagyon tiszteletben álló ember volt előtte, tanított meg ügyes mesterember volt.

Az emlékek amik kavarognak benned azok tuti a valóság részei, csak nehéz felnőtt fejjel ezeket rendbe tenni.

nekem is voltak fura érzéseim, például úgy éreztem az első szeretkezésnél, nagyon határozottan, hogy "én már láttam ilyet" és hogy "tudom, hogy néz ki egy pénisz" de nem tudtam, hogy honnan tudom, csak volt egy érzésem, hogy én már láttam ilyet élőben, pedig az "agyammal" tudtam, hogy még nem láttam felnőtt péniszt élőben közelről. mert ez még akkor volt, amikor nem jött fel ez a molesztálás dolog. Aztán érdekelt is a téma pl ha volt ilyen film ami ezzel foglalkozott, nah ez már gyanús lehetett volna de nem tudtam semmi olyat előhalászni az emlékeimből ami molesztálás lett volna, akkor még.
aztán amikor előjött az egész nem tudom miért akkor jött elő és miért akkor, de volt mindig egy nagyon erős lelki érzékenységem, egy lelki fájdalom volt bennem mindig ami nem tudtam honnan van (szüleim mindig így csúfoltak "világfájdalmam van") szóval nem tudom miért akkor és ott jött elő, de utána rájöttem, hogy azért nem tudtam akarattal előszedni a dolgot az emlékeim közül mert nem a szexualitáshoz kötődő emlékek közé tettem el gyerekaggyal. Konkrétan: azt hittem, belepisil a számba. nem tudtam, hogy ez szex, és csak azon agyaltam, attól féltem, baja lehet-e valakinek ha lenyeli más vizeletét és vajon beteg leszek-e? szóval nem a szexuális jellegű emlékek közé soroltam hanem a gyerekkori "megmagyarázhatatlan" emlékek közé és ezért volt nehéz visszakeresni.
szóval amikor "keresed" ezt a dolgot az emlékeid körül akkor valami pici gyerek logikával keresd a "furcsa" emlékek között.
sajnos egy végtelen nagy fájdalommal fogsz szembesülni amikor megtalálod a részleteket az emlékeid között és nem mondom, hogy könnyű de megéri.
hogyha azt nézzük, hogy nem is szexuális emlékként tároltuk el és "úgy kell előbányászni" akkor joggal kérdezhetnéd hogy akkor érdemes, kell-e előszedni egyáltalán vagy jobb ott elfelejtve? azt kell mondjam amikor nekem előjött 20 évvel a történtek után iszonyatosan kivoltam két napig alig bírtam emberek közé menni de valahogy kibírtam és utána fokozatosan picit egyre jobb lett és fura amikor feljött az első fájdalomhullámok után amikor visszajött az eszem először az első gondolatom az volt hogy "most már minden könnyebb lesz" az életemben mert akkor már kb 8 éve elég sokat foglalkoztam önismerettel meg önfejlesztéssel és tudtam hogy végre megtaláltam a gyökerét az önbizalomhiányomnak és a furcsa fájdalomnak ami mindig bennem volt és semmilyen módszerrel sem tudtam feloldani, és nem tudtam honnan van. Igazából ez a fájdalom nagyon megkeserítette az életemet, mert kiült az arcomra, stb és nem tudtam miatta senkit sem olyan igazán közel engedni és eltervezni, véghezvinni dolgokat, és kiválasztani azokat az embereket akikben bízhatok.
Szóval, visszatérve rád, az apukád volt, azt kell mondjam, az, hogy nem emlékszel pl műszerekre, ami egy igazi orvosnál lett volna, az, hogy ennyi ideig egyedül lehettél vele, az is eléggé kizárja egy igazi orvos nehezebben tudott volna egyedül lenni veled ennyi időre, és a "nem emlékezésed" és az ellenérzéseid iránta és az alkoholizmusa....
nagyon, nagyon gáz ez az egész...sajnos megtörtént, és bűncselekmény!!!!még ha simogatott is "csak", ha szexuális szándékkal tette, akkor az!!! lelki szinten ezek a dolgok eltárolódnak és ártanak! a szeretet az szeretet és a molesztálás az árulás és rombolás, még ha "nem is véreztél" !
Sziasztokén egy lány vok hát velem 5éve a legrosszabb dolog történt 14éves voltam amiko a sulibol farsangi bulibol haza fele indultam egy erdön keresztül este 11fele lehetett és elég sötét amiko 3sráccal találkoztam az egyiket ismertem a család barátja volt nevezük öket 1nek 2nek…..
reneszansz 2010.12.22 15:30:35
@Selkt-Sa:
Megértem, de mint túlélő én azt gondolom hogy a nők többsége az igenis a szégyen miatt nem tesz feljelentést és nem az "értelmetlenség" miatt. Az, hogy elítélnék őket nem azért lenne jó hogy bosszút állni, hanem hogy mások előtt is kinyilváníthatná és magának is ezzel, hogy "nem neki van oka szégyenkezni"! Szerintem ez a lelki gyógyulásnak is része lehetne ilyen értelemben....
persze, tudom milyen a magyar gyakorlat sajnos én is megtapasztaltam ezt csak azt akartam ezzel "Cica 20"-nak mondani, hogy játsszon el a gondolattal, hogy feljelentheti őket, hogy ezzel is erősítse magában azt, hogy igenis ez bűncselekmény volt és méghozzá nagyon kemény, és hogy nem neki kell szégyenkeznie.
Szóval itt nem a bírósági döntés a cél, hanem hogy emelt fővel tudjon erre a dologra gondolni és nem csak veszteség jönne ezzel hanem lehet önbizalom is jöhetne belőle...?