Regisztráció Blogot indítok
Adatok
modellmaker

1 bejegyzést írt és 108 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vadai Ágnes honvédelmi államtitkárasszony aggódik. Mondhatnánk, hogy jogosan, elvégre csak pár napja volt a kecskeméti malőr, a ZMNE rektora már hetek óta előzetesben van, a Kalasnyikov-bizniszre is emlékszünk még, és a minisztériumot még mindig a részeges Szekeres vezeti, de…..
modellmaker 2010.03.31 15:46:10
@zero: Ebben nem értünk egyet akkor. :)

"A nép meg nem igazán szereti a fegyvereket, meg az egyenruhát, meg a masírozást, mert sikeresen beléjük neveltük, hogy ez per definitionem a fasizmus. Inkább mék láv.

A közgazdaságtan ezt úgy fejezi ki képletesen, hogy a honvédelem iránti kereslet vagy nulla, vagy végtelen. Békében az egyszerű ember személy szerint nem sokat profitál a hadseregből, és ezért, ha a kormány populista módon ráhajt a szavazatokra, akkor nem légelhárító rakétát meg tankot ígér, hanem ingyen sört meg kolbászt. Ha viszont esetleg kitörne egy háború, akkor az egyszerű nép is rádöbbenne arra az alapigazságra, hogy támadó hadsereget még a történelem során nem állított meg gázártámogatás vagy 13. havi nyugdíj. De akkor már ugye késő, és lehetne vérben törleszteni azt, amit előzőleg pénzben kellett volna fizetni. Lehet mondani, hogy azért per pill elég békésnek ígérkezik a következő pár év, meg hát ott van a NATO, az EU, az ENSZ, meg a magyarok istene, és ezek majd segítenek, ha gond van, de az meg úgyse lesz."

by katpol // katpol.blog.hu/2007/09/12/hadsereg_es_demokracia

Ehhez nem fűznék hozzá mást.
modellmaker 2010.03.31 15:47:39
@öööö...izé: Egyet értek. (Y) Sztem sem vezet sehova ez a szeretet, béke, együnk virágot hozzáállás.
Vastagbőr Ünnepi stream 2010.03.15 13:00:00
Ünnepi stream. MSZP: Fidesz:    Jobbik: Percről-percre origo. Percről-percre index...
modellmaker 2010.03.15 13:42:19
@Horizont: Amikor a ZMNE-n Vadai (honvédelmi államtitkár, de itt a vastagbőrön valahogy nem e miatt szerepel) beszél a hazaszeretetről? Egy olyan erős patásördögös nyilatkozat után azért ilyenkor bennem van némi kétség.
modellmaker 2010.03.15 14:07:13
@Horizont: '98-2002 között is mindenhonnan az szólt, hogy a Fidesz mennyire szar, miket kúrt el, stb. Nem hiszem, hogy olyan nagy nyugalom köszönt majd be...
Nem az igazi az új szocinóta. "Többen vagyunk, mint bárki gondolná", erről ugye folyton a büntetőügyek jutnak az ember eszébe, de összességében se olyan fülbemászó és dinamikus, mint a 2006-os sláger, az "Igen, igen" Az MSZP-ben többen úgy érezték, hogy a…..
modellmaker 2010.03.14 23:43:24
@Kartal (mindenbe beleszól): Amikor az a kis alfa hím beszél a Parlament előtt a populizmus veszélyeiről, meg a feszültségkeltésről beszélt, milyen aranyosan begurult már a háttérbe az a szürke Passat. :D Nem kicsi ellentét... :D

Én úgy gondolom egyébként, hogy aki most a Jobbikra akar szavazni, annak a következő egy hónapban se lehet megváltoztatni a véleményét. Aki meg kacsingat felé, az úgyse az RTL Klub Híradót nézi. :)
Remélem, hogy mindenki követte a sávolyi "Balatonring" történetét. Egész egyszerűen elképesztő, hogy lett a tisztán magánberuházásból 35 milliárdos állami támogatásból épülő motoros versenypálya ...Az éves állami össz-sporttámogatás tokkal-vonóval, olimpiai…..
modellmaker 2010.03.04 15:58:48
@zero: A Hungaroring nem felel meg a DORNA (nemzetközi motorsport szövetség, olyan mint az FIA, csak ez motoros) által előírt feltételeknek.

Egy ilyen versenypálya megépítése jót tenne az országnak, de nem minden áron való megépítése. Ha ez állam nem száll be, vagyis csak a spanyolok építik meg, akkor a profit is csak az övék.
modellmaker 2010.03.04 19:24:46
@==T==: igen, azóta már utána néztem :$ (megint utána gondolkodtam csak, sry)
Nyakó Pista, de fogsz énnékem hiányozni ... Nagyon unalmas a kampány, a Fidesz alig bénázik, már az is nagy esemény, ha Debreczeni Józsi balról, Bayer Zsolti meg jobbról veti magát a Jobbikra. Ilyenkor teszem össze a két kezem, és mormolok egy fohászt:"Mindennapi…..
modellmaker 2010.03.02 15:06:32
@esef: Áh, hát azok nem is ők voltak. :)

Én a Mesterházy Attila által említett rendszerváltó eszme beteljesítése miatt írtam 20 évet. De jogos a megállapításod.
Vastagbőr Olyan ismerősek ezek 2010.02.22 15:01:00
Ha már úgyis ilyen videós napunk van ma.... Itt a roppant meggyőző kínálat újabb gyöngyszeme, a lezuhant csurik kampányfilmje.  "Déja vu, lálálá......."   Micsoda önvallomás! Sehol egy politikus, sehol egy üzenet, felhívás, gondolat... csak a tavalyi…..
modellmaker 2010.02.22 21:52:37
www.youtube.com/watch?v=A7r81LYPMIw&feature=player_embedded

barikádról... :(

Remélem azért a Jobbik elő áll vmi normálisabbal, mert a harmatgyengébbnél is kevesebb... Ez EU-s videó mekkora jó volt már, ez a nyomába se érhet.
Próbálkoznak, hátha... Hirtelen ráébredtek, hogy ők elkötelezett hívei "a világszínvonalú magyar mezőgazdaságnak és feldolgozóiparnak", ezért megalakították az MDF Hungarikum Kabinetjét. Emlékeztetnek rá, hogy az MDF már korábban is kiállt a minőségi magyar…..
Pezsgett az átigazolási piac szerdán, egymás után jelentették be, ki hová igazol, illetve kit mely "csapatok" udvarolnak körül. Mesterházy Ernő: leigazolva. A nap szenzációja Mesterházy Ernő leigazolása volt, aki tegnaptól már a Gyorskocsi utcai bv csapatát erősíti,…..
modellmaker 2010.02.04 13:06:52
Jó reggelt kívánok! Reggel a kollégám majdnem az árokba hajtott, amikor meglátta az első MSZP-s óriásplakátot Biatorbágy közelében. Simán balesetveszélyes a plakát megtekintése, főleg olyan 100 km/h-nál ... Most komolyan, ez lesz az MSZP szlogenje a választásokra?…..
modellmaker 2010.01.20 08:28:00
@green-eyed: na, most már figyelni fogom :D
Mondja ez a tenyérbemászó Szollár gyerek vasárnap, hogy szakértői kormányunk kéthetes tájékoztató sorozatot indít "Több, mint válságkezelés" címmel. Ennek segítségével a Zemberek megismerhetik azokat a mindennapi életüket is érintő intézkedéseket, amelyekről a…..
modellmaker 2010.01.19 13:36:23
@mind2: azt azért beláthatná a fidesz, hogy ha kőkeményen fellépnek ezek ellen, akkor a kövi választást is nyerik. Ha erre rájönnek és meg is valósítják, akkor riszpekt. És most kiveszem a kezem a biliből, mert igazad van. Egy árva jó szót nem kapnának sehonnan se. De hangsúlyozom, az a baj, hogy ez érdekli is őket. Még mindig nem tudom nálunk miért van nagyobb hangja a jogvédőknek, mint a lakosságnak.
modellmaker 2010.01.19 13:47:37
@Seduxen: thefilmist.files.wordpress.com/2009/12/children_of_men_ver2.jpg

rem ez jó. Children of Men plakát, hasonló szöveggel. (Az utolsó kapcsolja le a villanyt.)
Holnap kedd. Vagyis BKV-sztrájk. Még mindig nem tudom elhinni, hogy 24 (!!!) szakszervezet van a BKV-nál, és most, hétfőn 16:00 órakor senki meg nem tudja mondani, hogy melyik szakszervezet fog dolgozni és melyik sztrájkolni, fog-e közlekedni a HÉV vagy sztrájkol, fog-e közlekedni a…..
modellmaker 2010.01.13 07:51:52
@volánrulz: Egy csapásra két legyet. :)))
A nagy karácsonyi előkészületekben erről lemaradtunk, de jobb későn, mint soha. Budapesten található a Káldor Miklós Kollégium, ami 3 épületben, 19 pedagógussal 140 lánynak és 80 fiúnak biztosít férőhelyet. A diákok vidéki általános iskolából kerültek fővárosi oktatási…..
modellmaker 2010.01.05 14:17:57
@hoplita: én az első sorban ülő szőke srácon nevettem. :D összeszorított száj, felhúzott szemöldök, néz mindenfelé. :)
Elég nehezen térünk vissza a "munka világába", kell még pár nap, amíg újra felpörgünk ... Jöhet a Nagy Szavazás: Ki volt "A" Vastagbőr? Ki volt a legpofátlanabb, legarcátlanabb 2009-ben? Már a tavalyi 12+1 jelölt is válogatott csapat volt (Tasnádi Péter,…..
Lassan véget ér ez a csodálatos és felejthetetlen 2009-es év. Abszurdisztán egyik legjobbja volt talán, hála a politikusainknak és a megélhetési celebeknek. Mindennek örömére  ismét meghirdetjük a nagy össznépi visszatekintő és szavazóshow-t, keressük meg együtt, ki kapja…..
Egy igazi antikomcsi lélek sosem nyugszik, még a mézeskalácsillat sem kábítja el, advent idején is őrzi a nemzetet rendületlenül. Egy ilyen figura Kupper "Centrum" András fideszes újbudai képviselő is, aki óriási felfedezést tett nemrég.   "A minap parlamenti…..
Pusztaederics egy kicsike, 236 lakosú település Zalaegerszeg és Lenti között. A falu határában található az ország egyik legnagyobb gáztárolója, ahol több millió köbméter besűrített gáz van. Az önkormányzat anyagi helyzete stabil, mivel a MOL-tól a gáztároló…..
modellmaker 2009.12.17 10:34:31
@kill004: "erős sorsközösséget érez a romákkal" ah, a szívem szakad meg, annyira szép ez a mondat. :'(
A belvárosban Gerendás úr President hotelének a helikopter-leszállója megkapta az ideiglenes engedélyt a Nemzeti Közlekedési Hatóságtól. Hurrá! Ezek szerint nem számított, hogy a Parlament közelsége miatt az V. kerület egészére berepülési tilalom van, ami alól csak…..
modellmaker 2009.12.16 10:47:52
@PublicEnemy: Azért ez nem ilyen egyszerű. Bizonyos repülés biztonsági szabályoknak meg kell felelnie a területnek, és nem csak abban a 30 méterben. Meg nem mindegy, hogy a pilótának küzdenie kell azért, hogy le tudja tennni a gépet adott helyre, vagy kényelmesen, az előírásoknak megfelelően szállhat le, fel. Meg az sem mindegy, hogy mennyire veszélyes ez a manőver. Az egy dolog, hogy le tud szállni függésből is, de hogy nem ez a legbiztonságosabb módszer, az meg egy másik dolog. Szal akármennyire is egyszerűnek néz ki helopadot építeni, nem az.
modellmaker 2009.12.16 10:49:51
@esef: azért nem kell itt vízionálni. A polgári repülésben vannak anomáliák, de egy tiltott légtérbe berüpülő gépre egyből rámennének a Gripenek. Légtér ellenőrzésből egész jók vagyunk, a hiányzó mecseki radar ellnére is.
modellmaker 2009.12.16 11:33:17
@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/: 9/11 előtt :) Azóta kicsit komolyabban veszik a bolyongó gépeket
Mivel a mazochista vágyaimat már csak az mszp.hu rendszeres olvasgatása eléígti ki, nézzük, mibe is futhatunk bele. "Az MSZP elnöke a Baloldali Feminista Hálózat konferenciáján pénteken Budapesten közölte: tisztességes pártnak kell rendelkeznie nőpolitikai mondanivalóval,…..
modellmaker 2009.12.14 13:17:26
modellmaker 2009.12.14 15:28:30
@Seduxen: :)))))
Vastagbőr Adventi naptár 2009.12.14 11:01:00
Adventi naptár. Nem is akármilyen: bűnmegelőzési. A rendőrség honlapján. Csodás. ..
modellmaker 2009.12.14 11:21:58
@Seduxen: ez az érdeklődés felkeltésére szolgál. Kíváncsi vagy, hogy mit takarnak a kis ablakocskák. Ha csak fel lennének sorolva egymás után, nem lenne ilyen hatékony. :D
Tóta W. jól megmondta a magáét reggel, pedig a legfrissebb sztrájkbejelentés csak később jelent meg ... "Különösen pikáns, hogy a magyarországi szakszervezetek rendre az állami szektorban játsszák az eszüket, legalábbis eredményt ott tudnak elérni, ahol a zsarolás az…..
modellmaker 2009.12.14 10:24:43
@zero: halottnak a csók...
A Hit Gyülekezetes, Vidám Vasárnapos, ATV-s műsorvezető "Európa egyik vezető személyisége" -  nyalt be mélyen a Jerusalem Post Németh úrnak ... Véletlenül kicsúszott az újságíró tollából egy igaz mondat is: "A magyarországi média, köztük az ATV műsorai…..
modellmaker 2009.12.10 12:53:54
@reKorrekt: a hideg végigfutott a hátamon :(
A Jobbiknak van ez a mániája, hogy karácsony előtt kereszteket állít fel köztereken és egy pappal felszentelteti. A keresztállítás miértjére adott magyarázat persze 100%-osan jobbikos: "Advent idejére, egészen Vízkeresztig a Jobbik Magyarországért Mozgalom már több éve…..
Kimerészkedett a Zemberek közé az MSZP. 9%-os támogatással a hátuk mögött, meg azzal, hogy minden jóérzésű ember köp(ne) rájuk, nem maradt más választásuk, minthogy kampánystartnak Budapestet válasszák, azon belül is Újbudát, ahol Molnár Gyula polgármesterük még nincs…..
Vastagbőr Mikor a rendőr ránéz 2009.11.26 13:01:00
A cinizmus csúcsa, vagy egy újabb mélypont? "A strasbourgi bíróság elfogadta azt a kérelmezői álláspontot, hogy a vörös csillag nyilvános használata politikai véleménynyilvánításnak tekintendő. A bíróság megállapította, hogy a vörös csillag sokrétű…..
Az RTL-en 10 perces Sztojka-interjú, a mai Népszabadságban egy hosszú interjú Hunvald ügyvédjével,  dr. Sebes Péterrel, vasárnap este pedig személyesen Hunvald Gyuri ad interjút az ATV-n ... érezhetően egy fokozattal feljebb kapcsolt a ballib oldal. Semmi baj, az interjú remek,…..
modellmaker 2009.11.26 13:00:35