Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bernát

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Index 10 éves születésnapi blogjához válogattam a legjobb olvasói leveleket, amikor egy kutyasétáltató szünetben ezt olvastam az ÉS második oldalán: Személyi hír Ez évi 18. számunk (2009. április 30.) History című tévékritikájába a szerző, Kondor Ferenc (alias Dérczy…..
Bernát 2009.05.20 12:55:36
Szily, már azzal tett valamit, hogy írt a blogjában az esetről. Különben néma csend. Nehéz így 50 fölött azon gondolkodni, hogy ha valaki néhány 10 évet szánt az életéből egy műhely jobbítására, akkor egy hülye mondat miatt, valóban ki kell-e rúgni? Mert ugye tényleg lehetnek konzekvenciái annak, ha valaki egy személyt intézménye nevével ellátva legazemberez, de tényleg ennyire súlyos? Egzisztenciálisan lehetetlenné kell tényleg tenni emiatt valakit, ahogy hozzászóló társaink egyike jelzi, a nyugdíj előtt valamivel? Bűzlik a dolog, hiszen Kovács úrnak (újra utalnék hozzászóló kollégám eszmefuttatására) nagyon is tisztában kell azzal lennie, hogy milyen helyzetet teremtett „nagyjövedelmű” kollégája számára. A mondat súlyát és következményei súlyát összevetve elkalandozik és tudatalatti vizekre evez a gondolat. Felmerül az emberben, hogy Kovács úrnak esetleg elévülhetetlen személyes indulatai voltak szerkesztőjével kapcsolatban, de eddig nem volt ürügye, hogy „hozzányúljon”. Esetleg a nehéz gazdasági helyzetben éppen létszámleépítésre is szüksége volt. Így most aztán belecsapott (és rögtön két legyet is leütött) a kínálkozó „gazemberbe”. A „leütés” következményének súlya nárcisztikus sérelmének, soká dédelgetett haragjának súlyát jól jelzi.
Szegény Kovács úr, és szegény szerkesztők, szerzők most aztán gondolkodhatnak rajta, ki mit követett el a jeles ellen és mi szolgáltatja majd neki az okot a következő labdajátékra! Az ÉS jövőjének érdekében javasolnám Kovács úr számára egy pszichológus, esetleg egy pszichiáter megkeresését.