Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rétisas (törölt)

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pályakezdőként, friss diplomával az ember 80 ezer forintos nettó fizetésre számíthat. Elkeserítő...A pályakezdők viszontagságai akár több oldalt is megérnek, én csak a saját sztorimat mesélném el. A külkerre jártam és az utolsó félévben gyakorlati időt kellett töltenünk…..
rétisas (törölt) 2009.05.26 12:51:49
Diplomás túlképzés van, így nem sokat ér, főleg, ha tucatszakon végez valaki.

Ettől független felháborít, hogy sokakkat nem háborít fel (pl. kommentek elejét még olvastam), hogy csicskáztatják, természetesenek veszik. egyesek meg is indokolják azzal, hogy őt is csicskáztatták, ezért ez így van rendjén. Tébolyda.

Aki főiskolára jár, azt azért kerül szakmai gyakorlatra, hogy az megszerzett elméleti tudását elkezdje a gyakrolatban alkalmazni. Viráglocsoláshoz 8 általános is túlképzett. Mire kapja így mega diplomáját? A szakmai gyakrolatnak pont az lenne alényege, hogy annak tlejesítése után a munkaerőpiacon ne mint borjú az újkapura nézzen mi fán terem a gyakrolatban, hanem a saját végzettségének megfelelő munkakörben el tudjon kezdeni doglozni.-nyilávna rnaglétra alsó fokáról indulva, ami nem csicskás... Rengeteget kell még majd tanulnia, de pl. egy kezdő könyvelő nem fog tudni mérleget összeállítani, ha virágot locsoltatnak vele (direkt nem külker szakmát írok).
A szakmai gyakorlat lényege a szakmai szón van, nem általános titkárnői és adminisztrátori munkakört kell ellátnia az alatt, hanem olyat, ami a leendő szakmájához kapcsolódik.

Ja, hogy ez nem így működik a gyakorlatban. Felesleges időpocsékolás szakmai gyakorlatra küldeni a diákokat. A magyar felsőoktatás színvonala is felhigult rég óta.

A posztírónak annyit, hogy a diplomával és nyelvvizsgával nem kell "felvágni", nem az alényeg, hogy milyen papírod van, hanem, hogy mihez értesz. Hosszú távon ez utóbbiból lesz lehetőséged boldogulni... Sok sikert!

Történet arról, amikor a munkavégzés a családi élet rovására megy, csak mert egy ostoba szabály miatt minden áldott este bonyolult adminisztrációs kötelezettségnek kell eleget tenni.Nem a saját történetem mesélem el, hanem házastársamét. Teszem mindezt azért, mert tudni…..
rétisas (törölt) 2009.05.25 12:05:27
Ha a hétvégével is rendelkezik a munkáltató az gáz.
Érdekelne, hogy szó nélkül eltűri-e a posztoló párja ezeket, vagy esetleg már felettesének felvetette, hogy ez nem jó így. Néha egy beszélgetés csodákra képes. Próbálta már? Ha meg mégsem változik a kommunikációtól semmi, a választás szabadsága az egyéné: marad, vagy elkezd más melót kutatni.

Az meg megint más, hogy mit ér a nagy anyagi jólét, ha ezt kihasználni nincs módja. A magam részéről (ami nem jelenti azt, hogy másnak is így kell gondolnia), inkább keressek kevesebbet, de legyen privát szférám, számomra fontos, hogy a szabadnapjaim olyan programokkal alakítsam, ahogy nekem tetszik. Lehet, hogy nem fogok egzotikus utazásokon nyári szabadságom alatt részt venni, de belföldön is lehet pihenni. Nekem nem az számít, hogy mások mit gondolnak rólam, hanem, hogy a saját életemben jól érezzem magam (ebbe nem fér bele az, hogy a családommal, szeretteimmel lényegében távkapcsolatom legyen).
Dogloztam korábban jobban fizetett, de épp ezért sokkal stresszesebb állásban, kevés szabadidővel, váltottam azóta. Igaz, a fizum kevesebb, de így sem szenvedek hiányt, bár tény, jobban át kell gondolnom a kiadásaimat.
Viszont a szabaidő megfizethetetlen, felbecsülhetetlen kincs, - azóta sokkal kiegyensúlyozottabb vagyok. Nem azzal telnek hétvégéim, szabadnapjaim, hogy szorongok, miként tudom időben még megcsinálni ezt-azt amazt, nem gyomorgörccsel gondolok a következő hétre, hanem mondjuk azon elmélkedem, hogy szombaton vagy vasárnap bringás, vagy gyalogos túrán vegyek részt, netán strandra menjek, vagy pihizzek...stb. ;)
Pálfi Zoltán (ELTE BTK Ókortörténeti Tanszék) Mióta tudomány a történelem? – tette föl a kérdést nemrég valaki egy internetes fórumon. Írásaiból kiderült, hogy ő csak a természettudományokat tartja igazi tudománynak, azok törvényeit, szabályszerűségeit, vizsgálati módszereit kérve számon…..
László Jánosnak, a Magyar Kerékpárosklub elnökének levele a mesterséges dugóként emlegetett városházi forgalomcsökkentési javaslatról.A Budapesten tervezett rövid, egy hónapos ideiglenes forgalomcsillapítási terv, vagy ötlet nagyon nagy felháborodást keltett, napok óta a…..
(fotó: HamPage)   Magányos autósok, reszkessetek! Az elmúlt húsz év legradikálisabb közlekedési változása vár mindenkire nyáron Budapesten. Valami csodaszerből szippanthattak ezúttal a főpolgármesteri hivatalban, ugyanis HELYES irányban kezdtek el gondolkodni a fővárosi…..
rétisas (törölt) 2009.05.20 11:30:00
40 fokban nyáron, ill. mikor már reggel közel 30 lesz hú de jó lesz meló helyig 15 km-t gyalogolni vagy bringázni. A bringa sok helyen nem alternatíva, mert megkövetelik az elegáns öltözéket, ápoltságot. Ruhásszekrényeket el lehet helyezni ugyan az irodákban, adott esetben két helységből lehet női, férfi öltözőket is kreálni, de a legtöbb épületben zuhanyzási lehetőség nulla. A legtöbb ember a munkahelyén a testszagot nem engedheti meg magának. Na meg vigye valaki biringán a két katatáskáját. Leizzad mint a ló mire beér dolgozni.
Igaz, ha BKV-val megy akkor is...

De hagyjuk az irodistákat. Mi lesz a pékekekkel, hiba elhárítókkal...stb. Van ismerősöm, aki számítógép szervizes, az autóban sokszor egyedül furikázik ki a helyszínre, nincs mellette másik három utas, de tele a csomagtoratója mindennel. Na, ezek az emberek a hátukon mégse vihetik a munkaeszközeiket, se BKV-n.

Az elképezelés jó lenne, ha elsőként megteremtenék az autó letevés kultúrált, adott esetben őrzött parkoló feltétleit. Ill. ha a tömegközlekedés színvonala nem a béka segge alatt lenne.

Ki a fene szeret nyomorognia buszokon? Főleg nyáron, kánikulában...Speciel hétköznaponként tömegközlekedek, de katasztrófa. Van, hogy nem férek fel a buszra., várom a következőt. Eddig is megfordult már a fejemben, hogy ha ezen nem változtatnak, akkor nem csak hétvégén, hanem hétköznap is autóba fogok pattanni. Ha a bkv-n még nagyobb nyomor lesz, akkor tutti inkább akár 40 perccel is előbb indulok, de a légkondis (kevés károsanyag kibocsátású, japán) autóban, jó kis zenét hallgatva fogok munkába menni. Legalább más utasok bűzét, mocskát nem kell elvielni, sem a nyomort.

Mellesleg a tömegközlekedés még akkor sem kultúrált, sem olcsóbb alternatíva, ha vidékre megy az ember. Olcsóbb a benzin (beleszámítva az éves szervízt, műszaki átvizsgálást is), mint a kis családdal vonattal pl. Pécsre menni.