Regisztráció Blogot indítok
Adatok
w

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Néha ez a mondat jut eszembe, amint hazafele átlépem a határt.Ausztria sem a meseország, de mégis, itt vagyunk, pár kilométeren belül biztos lesz mögötted fényszórót villogtató száguldozó, vagy irányjelzés nélkül eléd kivágó autós. Próbálnak lehúzni itt, átverni ott.A…..
w Díjugratás 2007.06.06 06:00:00
Döntött az Alkotmánybíróság: igenis népszavazni való téma a vizitdíj és a tandíj. Egyfelől azért, mert olyan kis elenyésző összeg az, hogy meg sem érzi a költségvetés – ami arra utal, hogy a taláros testület hirtelenjében pénzügyminisztériumot kezdett játszani,…..
w 2007.06.06 21:21:46
"Nos, ez tévedés. Nem dönthet. Már most szólok, hogy nem."

Ha te nem akarsz dönteni a saját sorsodról, hajrá... Fel is fordulhatsz nyugodtan.

"Ami a vizitdíjjal és a tandíjjal kiesik, azt máshonnan kell pótolni, vagy le kell építeni, amire nem futja. Lehet habosítani a nyálat, hogy az egészség nem üzlet, meg az oktatás sem üzlet, de ehhez illene bemutatni az angyalok vagy ördögök karát, akik az orvosokkal és a tanárokkal ellentétben ingyen dolgoznak, a munkájukhoz szükséges eszközöket pedig varázslással teremtik elő. Ha se angyal, se ördög nem vállalja, akkor viszont ezeket az embereket ki kell fizetni."

Igen, ha keresek 450.000Ft bruttót, abból leadózok 213.000Ft-ot, a munkaadó leadózik még kb ugyanennyit, az már mondjuk 400.000 adó, és még amikor veszek egy kiflit azután is befizetem az ááááfffáát. Ha veszek egy liter benzint ott pedig nem 20% az adó. Tehát 450.000Ft-ból marad nekem 100-150E (erős túlzással) és durván 460-500E Ft folyik be mint adó. Ha valaki elvállal egy munkát, mint ev. 300E-ért abból durván a felét leadózza. Mondjuk ebből fizessék, ebből már telik. (És... Ez még csak a jéghegy csúcsa)
Ha gyurcsány nem hazatalicskázná a pénzt, és hitelekből fedezné a kiadásokat, akkor nem kéne ezen gondolkozni.

"Aztán akkor lehet majd népszavazni az autóstársadalom terheiről, meg a sajtos pufihoz való jogról."

A sajtos pufi meg az ingyen sör minket előrevisz. Bizony. Orbán meg monnyon le!

"Vagy teremtünk legalább minimális összefüggést a szolgáltatás igénybevétele és megfizetése között, vagy nem teremtünk. Elég logikusnak tűnik, hogy teremtsünk. De azért köszönöm, ha elmondhatom szavazólapon is."

Vagy járjuk azt az utat, ahol a befektetés (pl ingyenes oktatás) idővel megtérül. Nem mindenkit fizet be anyuci az egyetemre. Bár egyeseknek a KISZ privatizált pénztárából az is telik. A szerencséten vidéki ember, aki egy multicég gyártósorán dolgozik, és meg van neki műszakpótlékkal, túlórával a nettó 70E/hó, az mi a faszból járassa iskolába a gyerekeit? Mondd már meg légyszíves!
w Száz robotot, ezeret! 2007.04.16 05:00:00
Látom, Charles Simonyi magyar hős lett. Büszke rá nemzete. Hogy Simonyi minek örül, azt tökéletesen értem. Hogy a magyar mint állatfajta minek, azt egyáltalán nem. Emberek! Charles Simonyi azért lehet odafönn, mert idejében elmenekült ebből a kurva országból. Amikor ő…..