Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zsolti_83

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1. Gyorsabb vagy, mint az átlag Ha a benned ketyegő processzor órajele lényegesen magasabb, mint a környezetedé, az abból látszik a legjobban, hogy gyorsabb vagy. Gyorsabban földolgozod a bejövő infókat, gyorsabban kinyered belőle a számodra hasznos részeket, és gyorsabban is…..
Zsolti_83 2014.08.13 09:25:43
@semota: Szerinted mi az intelligencia? Az IQ teszt tényleg úgy alakult ki,h behívtak embereket egy szobába és leíratták velük,h szerintük ki a legintelligensebb, második legintelligensebb, stb. Aztán csináltak egy tesztet, aminek az eredményét összehasonlították az elkészült listával. Nem egyezett. Aztán csináltak új tesztet. Egészen addig finomították, amíg nem egyezett a legjobban a végeredmény azzal, amit előtte az emberek gondoltak magukról. Tehát igenis van létjogosultsága annak, hogy szerintem intelligens-e valaki vagy sem. Ez nem egy absztrakt dolog.

De hajrá, nyiss új poszot a kommentemről. Amúgy kedves kis hozzászólás volt.
Zsolti_83 2014.08.14 00:57:30
Naiv vagyok? Valószínűleg igen, mert nem te mondtad először. Bár a legtöbben úgy értelmezik a naivságot, hogy valaki hisz valami jóban, amit mások elérhetetlennek tartanak. Ha így értelmezzük, büszkén vállalom, mert naivan el szoktam érni, hogy jobb legyen a világ akkor is, ha mások nem hisznek benne. Ez főképp kitartás függvénye.

Nem fogok ide kommentálnia jövőben, mert rengeteg időt elvett, hogy a válaszokon agyaltam, és nem tudtam a munkámra koncentrálni.
De úgy érzem korrektnek, ha még most reagálok.

Először is bocsánatok kérek, ha bárkit megbántottam, nem volt szándékomban,
de kitartok a véleményem mellett:
"Ha valaki tényleg ért valamihez, elő tudja adni úgy is, hogy más is megértse.”

Jelen esetben ez azt jelenti, hogy most béna voltam. A hozzászólások alapján úgy gondolom, hogy nem sikerült úgy elmondanom a véleményem, hogy átjöjjön a mondanivaló, tehát rosszul mondtam el. (Ebből nem következik, hogy hülyeséget mondtam.) Én hibáztam.

A kommentem után vettem csak észre, hogy ez egy aspergeres fórum, ezt automaton_aliza-nak mondom főképp. Ha hamarabb látom, nem így fogalmaztam volna. Egyébként átolvastam a wikit a válasz előtt, de úgy értékeltem, hogy a tárgyi tudásom több, mint, ami a wikin olvasható.
Az, hogy nem így fogalmaztam volna, nem jeleni azt, hogy mást mondtam volna. Csak másképp.
Akkor át is kanyarodnék Wisp hozzászólására:

Wisp:
A te válaszod objektív volt, konkrét kérdésekkel. Amiről én írtam, nem nevezném marketingnek, és nem szándékom jó benyomást tenni másokra öncélúan. Én azt szeretném, ha jobb lenne a világ, és ehhez egy jó eszköz az, hogy odafigyelsz másokra, és próbálsz a közös optimumra törekedni. Nekem ez eddig bejött. És ez nem manipuláció, hanem arra való törekvés, hogy
megtaláljuk a közös hangot mindenkivel.
Nem értem azt, hogy “mi” meg “te”. Mérnök vagyok, és ha egy fogalomról beszélünk, akkor a “mi” meg “te” nem jön képbe. Valószínűleg igazad van abban, hogy nem ugyanazt értettük az intelligencia fogalma alatt, ez szubjektív, de konkrétan az IQ mérése úgy alakult ki, ahogy ezt korábban leírtam, az meg tény. Ha nem akarunk félrebeszélni egymás mellett, akkor valaki definiálja, hogy konkrétan ezen a fóromon ez mit jelent, és akkor én is azt veszem alapul.

Búcsúzóul idéznék egy klasszikust: “Ha túl gyakran és túl lendületesen állsz elő az észrevételeiddel, akkor egy idő után arrogánsnak fognak tartani, ezért megtanulsz csendben maradni”
Én többet ide nem írok, minden jót kívánok mindenkinek!
Ha valaki szeretne reagálni, ide még megteheti:
szzs83@vipmail.hu
 Gyerekkoromból is emlékeztem néhányra és a játszócsoportban is tanultunk egy keveset.Lilike nagyon kedveli őket,sőt már mondogatja is,az ő nyelvén.Nóri is egyre inkább felfigyel rájuk.Most leírom Lilike kedvenceit:  Mondókák:…..