Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cassiopeia

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Száz robotot, ezeret! 2007.04.16 05:00:00
Látom, Charles Simonyi magyar hős lett. Büszke rá nemzete. Hogy Simonyi minek örül, azt tökéletesen értem. Hogy a magyar mint állatfajta minek, azt egyáltalán nem. Emberek! Charles Simonyi azért lehet odafönn, mert idejében elmenekült ebből a kurva országból. Amikor ő…..
Cassiopeia 2007.04.17 11:46:24
St Pippin:
ennyire. Itt keresve se talalsz olyan hazat, ahol uszomedence van az alagsorban (az udvaron meg, itt, messzi eszakon, ugyan minek lenne...), es az elozo miniszterelnok blokkhazban lakott, estenkent maga cipelte le kosarban a szennyest az alagsori kozos mosogepbe. Fonokom (intezetvezeto professzor) tizenket eves kocsival jar, felesege korzeti allatorvos, o biciklin latja el a pacienseit. Soroljam tovabb?

Lehet, hogy ez nem tul csabito, en se vagyok felhotlenul boldog. Meg tudjak oldani, hogy fiam, aki a helyi kozertben kisegit a gimnazium mellett, nagyjabol annyi netto oraberert dolgozik, mint en, aki az ezer fos kutatointezet elso 20 legjobban fizetett embere kozott vagyok (legalabbis ugy mondtak).

Megis mukodik ez az orszag. Es ok, hangsulyozom, ok, boldogok benne.

papaAndy
Megkerlek, allj le a "mercikedilek" bosszantasokkal, mert eluzod belolem a lassan felvett dan toleranciat. Suzuki, a fapados fajtabol, es sose lesz itt jobb.
Egyebkent valoszinuleg oregebb vagyok Nalad, tizennegy eve elek kulfoldon, es valahanyszor hazamegyek csaladlatogatoba, harminccal emelkedik a systoles-diastoles atlagom, Hegyeshalomtol Hegyeshalomig. A Dunat gyerekkoromba nyaranta majd minden este atusztam, ismerem a morajat. Nekem a hatralevo idoben megfelel a Skagerrak, a Kattegat, a Malakkai szoros vagy a Nagy Korallzatony is.

Ha kivancsi vagy, a legvegso csepp a tavaly oszi virtcsaft volt. Politikai hozzaallastol total fuggetlenul - multat, jovot, mindent tonkretett az orszag, vallvetve kuzdott a celert jobb es baloldal. En meg lehetoleg probaltam nem emlekeztetni senkit, hogy magyar - voltam.

Ne magyarazd, hogy milyennek kell lennem, milyen leszek, mit kell tennem. Vorosmarty se magyarazza. Vagyok, amilyen vagyok, es nem akarok mas lenni. Magyarorszagon KIVUL erzem jol magam.

Bocs, erzem, hogy sokmindenkint megbantottam, becsszo ez volt az utolso hozzaszolasom. Emlekeztetek mindenkit, elso lepesben csak azert regisztraltam, mert valaki megkerdezte, hol tart peldaul a dan tudomany. Remelem, par dolgot sikerult errol elmondani.

Cassiopeia 2007.04.17 09:23:34
Pasternak:

"Aarhus, Roskilde, Koppenhága, Odense nevéről valahogy nem a top forty jut az ember eszébe." Hanem - ha veszi a faradsagot es utananez - a TOP FIVE. Merthogy Dania az otodik az egymillio fore eso Nobeldijasok rangsoraban (Izland, Svedorszag, Luxemburg es Svajc elozi meg. Az USA a tizedik, Magyarorszag a huszadik. Ha a magyar, elkepesztoen reszrehajlo statisztika szerint szamolunk, akkor is ketszeresen vernek minket a danok. Mint mondtam, talan egy kivetelevel az osszes dij itteni munka alapjan szuletett.
www.iqcomparisonsite.com/Nobels.aspx

"El kell menni innen, és aztán vissza kell jönni. A nagyvilágon ekívül, ahogy egy faszparaszt bölcsész írta régen, nincsen számodra hely..."
Bocs, ne keverjuk a dolgokat. EN nem mondtam semmi rosszat a bolcseszekre.

De, egy evvel a tavozasom utan (mikor mar elegendo penzt osszeszedtem itt, hogy osszes, munkanelkuli evemben felhalmozott otthoni adossagom kifizessem) ott voltam Vacon az ejfeli misen, es enekelni kezdtem a Szozatot: ahogy mindig. Ennel a sornal megalltam.
Radobbentem, hogy NEM IGAZ. Van a nagyvilagon ekivul szamomra hely. Nekem senki ne diktalja, hogy hol kell elnem, hol kell meghalnom.

Meg kell, hogy mondjam, hogy visszamenoleg úgy látom: a Szozatban, es a Himnuszban is benne van mindaz, ami a magyarságot tévútra viszi. Nem veszitek eszre, hogy felesleges a Istentől meg a nepek millioitol valamifele karpotlast kovetelni. Minek ez a sertodott poz. A vilag nem igy mukodik. Csinalni kell a dolgunkat, es kesz.

A danok is elvesztettek orszaguk ketharmadat. Tuleltek. Es statisztikak azt mutatjak, hogy ok a legelegedettebb orszag a vilagon. Okkal, ok nelkul, de jol erzik magukat (azt hiszem, Magyarorszaghoz nagyon kozel is van valami hasonlo pelda).

Sot, kedves Paszternak, mutass olyan statisztikai adatot, melyben ezek a versengestol irtozo, egymast tamogato, vegtelenul nyugodt, kisse bamba emberek elmaradnak a vilagtol. Egy fore juto nemzeti jovedelem? Hadsereg (kemenyen ott vannak MINDEN nemzetkozi bekemisszioban). Sport? Építészet? Irodalom, design? Ipari termelés? Mezogazdasag? Kornyezetvedelem?

Hogy hogyan csinaljak, ennyi munka mellett, szamomra is rejtely. De talan nem pocsekoljak energiaikat egymas foldbe taposasara.

Te azt mondod, Magyarorszagon ez nem megy. En azt mondom, amig nem valtozunk meg mi magyarok, Magyarorszagon semmi sem fog menni.

Hogy hogyan kellene hozzafogni? Nehany otletem volt tavaly, Akademiarol, egyebekrol. Elmondtam otthon tobb forumon, joszandekkal, de oszinten. Kaptam rendesen. Addig se hivtak haza , azota viszont feketelistan vagyok, es (ezt kozvetlen tapasztalabol tudom) allasaval jatszik, aki megprobal akar csak egy eloadas erejeig visszacsempeszni. Kulfoldon elo magyar barataim rohogtek. Megmondtuk, nem?

Kedves Paszternak, nem vagyok egyedul, akik eddig vagy hatszor odatartottak a masik arcukat is. Nem maradt el a kurva nagy pofon.

Kosz, kosz szepen, kosz, de kosz - nem. Eleg volt. Nem megyek haza.

Es, ha azt mondod, hogy akkor meg kibicnek kuss, akkor minden bizonnyal igazad van. Megint ugy erzem, tok feleslegesen jarattam a szamat. Megyek dolgozni.