Regisztráció Blogot indítok
Adatok
x31pe829ddl

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elképesztő sztorit küldött Péter, akit állítólag egy parkoló autóból szedtek ki a rendőrök szombat este és vittek el vérvételre, anélkül, hogy bármivel meggyanúsították volna. Jó ha tudjuk, hogy amíg ez meg nem történik, tehát, hogy a rendőr közli, hogy minek az alapos…..
x31pe829ddl 2009.05.27 12:23:01
A korrektség kedvéért:
1. Az orvosi ügyeletet mindenhol magáncég csinálja, meg lehet nézni a táblát is a rendelőkön, minden ki van írva, nem csak annyi hogy xy kft.

2. A vérvételhez való összes kelléket a RENDŐR hozza lezárt és sorszámozott műanyag egységcsomagban. A tűt is, ami valóban elég vastag (szérum 1-es) és bár vékonyabbakkal könnyebb szúrni + nem is fáj annyira, csak azt szabad használni ami a hivatalos csomagban van. Beleértve az ALKOHOLMENTES fertőtlenítőszert is.

3. Ha az illető szóban nyilatkozik hogy nem egyezik bele a vérvételbe akkor semmi gond, az ügyelet megspórol magának egy csomó papírmunkát is. Innentől ugyanis a Gyorskocsi utcai rendőrorvos az illetékes, akinél kötelezően megtörténik a dolog.

4. Amit a kézfejen lehet látni az egyszerű vérömleny és pár nap alatt magától felszívódik, teljesen ÁRTALMATLAN, nincs is rá gyógymód. Teljesen mindennapos egy komplikációmentes vérvétel után is, ha nem nyomják utána a szúrás helyét papírvattával.

5. Ittas állapotban mivel relatíve kevesebb folyadék van a szervezetben, nehezebb vénát szúrni. Ugyanez igaz 90-100-as vérnyomással szaladgáló fiatal nőkre és idős betegekre is. Gyakran megesik hogy nem sikerül elsőre. A végtagi vénák szúrása és kanülálása veszélytelen beavatkozás, többször ismételhető. Drogosok pl. maguknak csinálják minden nap. :)

6. Sem a mentők sem az ügyeletesek nem kötelesek megadni a nevüket. Miután az ilyen helyeken elég sok manapság az agresszív és esetleg veszélyes "vendég", a saját biztonsága szempontjából a legtöbb nővér/ápoló nem is árulja el. Az orvos a vizsgálatról papírt kell adjon amin névvel ellátott sorszámozott pecsét is szerepel. Panaszt a szolgálatvezető főorvosnál lehet tenni írásban, aki hónapokra visszamenőleg tudja hogy akkor és ott ki volt szolgálatban.

7. A rendőrségről pedig személyes tapasztalat, hogy az utóbbi pár évben elég sok mindent eltűrnek a paraszt módon viselkedő kedves állampolgártól (emiatt részben a rendőrnek tekintélye sincs már magyarországon), mert nem éri meg esetleges panasz esetén órákig jelentéseket írkálni.