Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lxci

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tegnap este Budapesten, a Szabadság híd budai hídfőjénél ellenőrizték a robogósokat a rendőrök. Két motoros járőrrel találkoztam, akik éppen egy ötvenesként, tehát rendszámtábla nélkül használt Vespa ET4 125-öt nézegettek. Aki azt hiszi, hogy egy ilyen rendőri…..
lxci 2014.10.02 09:30:33
@gus: köszönöm, ezek szerint van rajtam kívül is olyan ember, aki nem szarik a szabályokra.

Én pl. vettem egy 1 éves 125-ös Keewayt rendszám nélkül (természetesen, mert 100 hirdetésből 1-en volt rendszám, ami szintén vicc). Jártam vala kb 3 hónapig, közben letettem az A korlátlant és utána rárakattam a rendszámot, pont azért, mert az ilyen sztoritól féltem.

Amiben a kamu50esekkel is egyetértek:
- a 45km/h valóban elavult, a jogszanbályt változtatni lehetne
- én 95ezret fizettem regadóként, na ez az igazi geciség, nem beszélve a papírmunkáról. Nekem vissza kellett mennem az előző tulajhoz és egy új adásvételit kitölteni, mert előtte változtatták meg és anélkül nem tudták engedélyeztetni. Úgy kéne baszogatni a népet, hogy elősször leviszed a regadót 20ezerre mondjuk (akkor már nem ekkora lehúzás) és utána kezdesz szopatni

Amiben a kamu50esekkel nem értek egyet:
- nem kell sírni a "SMKP"-al, a szabály tudatában veszed a gépet, és ha előre tudod, hogy nem lesz elég (mert nem elég. 60-70 végsebesség min. kell!), akkor esetleg nem kell megvenni. Ha meg nem tudtad előre, akkor meg magadra vess. Engem tegnapelőtt előzött egy ilyen huszár a buszsávban, 65-el mentem és csak úgy elhussant mellettem. Nem gondolom, hogy ennek így kell lennie...
- valóban nem alkotmányos jogod 50-es robogóval 45 fölé menni, ahogyan kevesebb biztosítást fizeténi és jogosítvány híján vezetni (tudom, külföldön szabad, és egyet is értek, de ezek a játékszabályok, mellesleg van már B125...)
- előnye is lenne a rendszámnak, pl. az, hogy ha mindegyik motoron rendszám lenne tudhatnád, hogy amelyiken nincs, az simlis, vagy lopott, mint a kocsiknál is. Nem normális, hogy nekem is félnem kell, hogy ellopják, bedobják a rendszámot a dunába és utána vígan csapatják neki.
lxci 2014.10.02 09:52:50
@alvázvédelem: nem, jelenleg (vagyis 2 éve) 95ezer volt bármilyen 125-re. Ezt kellene levinni szerintem min. a felére, harmadára, mert így tényleg a lehúzásról szól. Persze én így is kifizettem, mert ha valami gebasz van még így is olcsóbban megúszom...
Fél éve egy ilyen hír még csak valamilyen Horthy-szobor miatti tüntetés tudósításának egyik erőltetett mondata lett volna, de az élet úgy hozta, hogy a Szegedi Csanád zsidó lett, és ez nemcsak a Jobbikban, hanem Dániel Péter mindennapjaiban is változást hozott. Sokat idézik azt…..
 A budapesti kerékpáros számára nem ismeretlen, hogy a saját biztonságát kockáztatja, ha a KRESZ szabályainak engedelmeskedve a kerékpárutakat és kerékpársávokat használja, nem pedig az autók mellett biciklizik. A kerékpárutakat Magyarországon ugyanis többnyire a telken…..
lxci 2011.06.11 16:14:42
@Gyáli úr:
bizonyos dolgokban egyet tudok érteni veled, de hogy a biciklizés csak arra való, hogy másnaposan eljuss a boltba egyszerűen nem igaz. ajánlom figyelmedbe ezt a videót, lehet hogy ismered:
kerekagy.blog.hu/2011/06/07/koppenhaga_mint_biciklis_varos_a_cnn_future_citiesben
persze lehet, hogy a dánok folyamatosan másnaposak ;)
Az Autosport kedd este közölte, hétvégétől tilos a kipufogógázt folyamatosan a diffúzorra nyomni, majd éjfélkor azt, hogy a FIA meghátrált. A szövetség hivatalos levelet küldött az összes istállónak, hogy tudassa, a lefújt diffúzor - blown diffuser - rendszere Barcelonától…..
lxci 2011.05.18 18:36:42
@Johnny Bravo: az a baj a címmel, hogy tipikusan félrevezető, olyan mint a legrosszabb bulvárlapok, valami hihetetlen dolgot állít, és utána elolvasod, és rájössz, hogy semmi köze az egészhez.
persze abban egyetértünk, hogy én vagyok a hülye, mi a fenének olvasok bulvárt?! -nem követem el többet ezt a hibát!!
1 baj van csak: az index miért rakja ki ezt a minőségileg igencsak gyenge blogot a főoldalára...
lxci 2011.05.18 19:48:17
@- Rendi -: egyetértek, nem azt mondtam, ami az én véleményem, hanem próbáltam magyarázatot találni arra, hogy miért nem tetszik az FIA-nak.
amúgy annyit azért árnyaljunk a képen, hogy ez tényleg "felesleges" fogyasztást és CO2 kibocsátást eredményez, persze ettől nem fog tönkremenni a világ, mellesleg én sem tartozom azok közé, akik mindenáron zöldebb F1-et akarnak (habár szerintem a kőkorszaki szívómotoroktól már búcsút kéne venni)!
lxci 2011.05.18 19:57:02
@Johnny Bravo: te tényleg JoóGabi szóvivője vagy :)
leírom mégegyszer, de akkor én továbblépek, ha nem gond: a bajom csak annyi, hogy ez nem egy durva motortrükk. az egy durva motortrükk, ha a Ferrari visszapakolja a V12-eseket, és az egyenesben elrepülnek mindenki mellett. mellesleg most olvastam végig a formel1.de, az f1hireket, meg a formula1.com -ot, és lehet, hogy vak vagyok, de én őszintén sehol sem találtam meg a határozatot arról, hogy na most be van tiltva, a németek annyit írtak, hogy gondolkodnak a betiltásán. persze JoóGabinak lehet, hogy van egy ismerőse az FIA-nál, és akkor mindent visszaszívok, amit eddig írtam :D
Ha imádja a nagy feltűnést, és szeretné megélni egyszer az életben, hogy a pesti belváros főutcáin felé forduljon minden tekintet, a járókelők megálljanak néhány pillanatra, és az autóvezetők miatta fogassák a fejüket, akkor ne érdemes Porsche cabrióra spórolni. Üljön fel…..
lxci 2011.05.14 11:04:25
@ariete: én is szeretem ezeket a nagymagyarokat, ne foglalkozz velük!
én félig német vagyok, világ életemben magyarországon éltem, és petriótának tartom magamat, de rühellem a sok faszt, aki azt hiszi, hogy azzal, hogy ősmagyarnak tartja magát ő a jani...abba bele sem kell menni, hogy mennyire keverék nép a magyar, van benne minden, nagyanyám tipikus példája: makóról származik, de ha elköltözne isztambulba meg nem mondanád, hogy nem török...
regisztráltam-ra visszatérve baszogatni másokat a helyesírás miatt, niggerezni, na azt tud, de végiggondolni hogy mit ír a másik, abban igen gyenge.
amúgy én nagyrészt bringázom, ritkábban bkv-n utazom, és megmondom mit utálok, amikor bringán ülök: 1. ha veszélyben érzem magamat 2. ha feltartok másokat (mert nem jó érzés és nem akarok mások idejével gazdálkodni, ahogy azt is utálom, ha engem feltartanak, na mert olyan is előfordul rendesen). nem értem mi a fenének nem lehet úgy kialakítani utakat, hogy ne kelljen kocsisokat feltartani és közben ne legyünk veszélynek kitéve!
nameg azt sem tudom megérteni, hogy miért nem lehet felfogni, hogy a belvárosban csak azok kocsizzanak, akik 1. van pénzük kifizetni a benzint, parkolást, stb. 2. fuvaroznak, árut szállítanak, stb.
Elképzeltem magam előtt a Tv2 vezérlőjét a pénteki Megasztár 5 alatt, akkor, amikor az adás felénél Claudia kissé csodálkozva olvasta be az állást: Szíj Melinda 45 százalékkal vezet. Gyöngyözhettek a homlokok erőteljesen, biztos volt sok tanácstalan tekintet, vállvonogatás,…..
lxci 2010.12.13 15:32:02
@Kreta: nem értek az sms rendszerhez, de olyat simán el tudok képzelni, hogy a tv-nél dolgozó emberek közül kiválasztanak 5-10-et, és akkor azokkal a számokkal gépről szavaztatnak, és az eltapsolt pénzt meg a csatorna visszaadja nekik. simán ki lehet játszani ezeket a rendszereket, azért mert egy paprikajancsi ül a gép előtt és nézi, hogy nehogy az enter gombbal növeljék a szavazatokat, nem jelenti azt, hogy nem megy a szarkavarás a háttérben...
Nem is tudom, hogy mi a botrányosabb: hogy Stohl Andrásnak egy karambol és egy elvonókúra után, de a jogerős bírósági ítélet előtt még van pofája dolgozni, vagy, hogy Benkő Dániel főállású faszpengető a Való világban az első adandó alkalommal megmutatta, hogy miért is…..
A kerékpárosok jó része elunta a lassú és konfliktusos kecmergést a járdán, ahol a gyalogosokkal egy szűk folyosón kell osztozni, inkább az autósokkal közösködnek. Tavaszig biztos nem lesz jobb a helyzet. Az autóforgalom megindulhatott a Margit hídon, a járdán azonban minden…..
lxci 2010.11.17 21:10:27
@Dr IrgumBurgum:
kerekagy.blog.hu/2009/09/18/hamarosan_a_lanchidon_is_szabad_biciklizni
persze ideiglenes, de tudomásom szerint még tart a Margit híd felújjítása. Remélem nem csak ezért nem dudáltak le a kocsisok :)
lxci 2010.11.17 21:31:48
@Stock: azért érzed, hogy ez nem megoldás, hogy toljam át, nekem sincsen kedvem negyed órával korábban idulnom azért, hogy gyök2-vel toljam át a hídon a bringát. persze most nem várok senkitől sem megoldást, csak az ember próbálja a kissebb rosszat választani, és én ilyenkor kimegyek az úttestre, ott is beszólnak, de legalább haladok!
amúgy meg ami a bicikliutakat illeti: az egy dolog, hogy beláthatatlan kanyarokkal vannak tele, de semennyire nincsen karban tartva, komolyan mondom időnként majd elrepülök az útról, már gondoltam, hogy fullteleszkópos mtb-ot vegyek, hogy ne pattogjon le a vesekövem... :S