Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hans monderman

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vitézy Dávid ma a Közlekedési Múzeumot vezeti, illetve újítja meg. Természetesen aktuális terveiről is beszélgettünk vele a Forbes márciusi számában megjelent interjúban, de rengeteg érdekes rész nem fért be a lapba. Ezeket két részletben közöljük itt a blogon, ez az első - többek között…..
hans monderman 2016.03.03 17:55:59
hans monderman 2016.03.03 17:55:12
A Magyar Narancs május 16-ai bringás mellékletében közöltek egy Kürti Gábor-interjút, azaz alias Kükü-interjút. Ő a HajtiPajti futárszolgálat egyik arca és a Critical Mass egykori szervezője, a Kerékpáros Klub szószólója. Hamár a Narancs reflektálatlanul hagyta a…..
A biztonságos kerékpározáshoz feltétlen szükséges egy bukósisak viselése a fejünkön, hiszen egy bukás során ez a testrészünk a legsérülékenyebb, és egy komolyabb esés alatt akár maradandó károsodásokat is szenvedhet. Sajnos, még nincs igazán elterjedve, és a bringára…..
Naiv biciklista szóváltásba keveredett a Pronto Pizzéria személyzetével, miután átgörült a szerintük a teraszukhoz tartozó járdán. A szóváltásból verekedés lett, másnap pedig a tulajdonos megígérte neki, hogy többet nem fogják bántani: 2012. augusztus 7.-én kedden, hat…..
  Tegnap nekiesett a Jobbik az LMP-nek a Twitteren. A vita az LMP ajánlószelvényeinek szabályossága körül bontakozott ki. A Jobbik ugyanis, több választási bizottságban, azzal golyózta ki az LMP jelöltjét, hogy érvénytelennek minősítette a két különböző színű tollal…..
A bűnözésnek is van közgazdasági elmélete. Nem meglepő módon azt állítja, amit a tan mindig, vagyis hogy a bűnelkövetést racionális mérlegelés előzi meg: bűnözünk, ha az elkövetés várható haszna meghaladja a büntetéssel járó várható kényelmetlenségeket. A modell…..
Sárdobáló A biciklik polgárjoga 2010.01.03 07:00:00
Na, most megkaptuk a jogainkat. Az új KRESZ-módosítás egész furcsa lett. Két új kerékpáros-jogot emelek ki. Az egyik: az egyirányú utcákba való behajtási lehetőség. Mostantól akármelyik egyirányú utcába behajthat kerékpáros ellenkező irányból, feltéve, hogy van ott…..
hans monderman 2010.01.03 17:16:34
@Kangörény_:
Én pedig megszámoltam. 100-ból 70 kivilágított első+hátsó lámpával, és még néhány csak hátsóval.
hans monderman 2010.01.03 17:29:43
@Vizipaci:
Hozzá kell szoknod, mert egyre több lesz, és szerencsére nem a járdát ajánlja az általad utált critical mass hanem az úttestet. Ahol szerinted életveszélyes, a statisztikák szerint pedig rohamosan csökken az egy bringásra jutó balesetek száma. Épp azért mert láthatók, nem úgy mint a járdán és a bicikliutak sarkán.
A többit illetően:
Hangulatkeltés amit írsz. Nem kapsz 10 évet ha nem vagy hibás egy balesetért. Ha hibás vagy akkor is kevesebbet, de a vezetés felelősséggel jár. Több tonna van alattad.
Aztán a gyalogosoknak sincs kresz vizsgájuk. Akkor csak aluljáróban közlekedjenek? Mert ők a legszabálytalanabbak.
hans monderman 2010.01.03 18:28:20
@Áterpáter: arról a Németországról beszélsz, ahol a jobbra kisív pirosban is szabályos bringásoknak, és gyakorlatilag egy stop táblát jelent nekik? Itt mit szólnál, ha ez került volna be a kreszbe? De még be fog kerülni... :)
Nem hittem volna, de mégis van értelme az EP-választásnak. E nélkül akár egy évet is várhattunk volna Schiffer András kámingáut nyilatkozatára, miszerint a jelenlegi drogpolitika úgy jó, ahogy van. A Lehet Más a Politika Párt szóvivője a 168 órának bírta ezt mondani: A…..
hans monderman 2009.05.19 21:43:18
@hwang:
Nem gondolom hogy ezt más orra alá dörgölhetném. Nálam sokkal jobb embereket is ismerek akik épp ezt nem mondhatják el magukról. Itt sem valami emelvényre szerettem volna állítani magam (jó béna volna, hahaha), hanem olyan bemutatkozásnak szántam, amit illik elmondani.

"én meg szeretném, ha mindenki hozzájuthatna azokhoz a drogokhoz, amikre szüksége lenne..."
A visszaszorulást nem büntetőtáborokkal remélem, hanem a szükség csökkenésével. Ami úgysem várható, de azért jó lenne.