Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ujjujjuj

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisztelt Cím, az alábbi levelet (előzetes telefonos egyeztetés után!) 2 hónapja írtam, az óta semmi reakció.............Néhány hét múlva, de akkor is csak érdeklődésemre annyit írtak, hogy kivizsgálás alatt van az ügy, legyek türelemmel.    Eddig beértem volna…..
Praxis Törvénnyel szembe menve 2012.05.07 08:26:00
Az állampolgárok joggal hiszik, hogy a törvényalkotók a törvényeket azért hozzák, hogy rend, fegyelem és biztonság legyen az országban. De mi van akkor, ha a törvényeket éppen azok hagyják figyelmen kívül, akiknek leginkább kötelessége lenne azok betartása?  Hosszú…..
ujjujjuj 2012.05.08 12:02:45
@cenzorilla: De, érdekel. Giulio blogját már követem egy ideje. SZámomra akkor is visszás, hogy leközöltök egy cikket, ami ráadásul erkölcstelen és törvénytelen dolgokkal foglalkozik, úgy, hogy magatok is erkölcstelenségbe keveredtek... Mindegy, annak örülök, hogy megjelöltétek a forrást, de azt gondolom, hogy ennek a cikk szerzőjének kérése nélkül is meg kellett volna történnie. Mert így etikus.
Tisztelt Praxis,   Nekem eddig a bőrgyógyászatról és a nőgyógyászatról vannak tapasztalataim a soproni kórházban. Ahogy sokaknak, nekem is vegyes véleményem van. A nőgyógyászaton dolgozók hozzáállása szerintem botrányos. 2-szer merészkedtem oda menni, és mind a 2-szer…..
Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!     Sziasztok, Praxisblog!   A…..
  Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!     Kedves Praxis blog!  …..
ujjujjuj 2011.07.16 14:07:24
@Desiderata: @Hatodéves: Hát igen, ezeket nagyon hasznos tudni... Most már mi is tartunk itthon. A lázcsillapító mellett ennek is alapnak kellene lennie, de én sem tudtam róla, míg bele nem ütköztünk ebbe a problémába, hogy a víz ilyenkor nem elég.
ujjujjuj 2011.07.26 21:24:58
@Leroi: Kedves Leroi! Kicsit ksőn reagálok (nyaralás, szerencsérenuku internet). Szoptatás ügyben jómagam 2 hónapig jártam a legmélyebb bugyrokat, mire lett elegendő tejem, és mire megtanult/újra megtanult szopizni a kisasszony. Számomra ezért nem annyira egyértelmű, hogy egy baba 5 és fél hónaposan anyatejes, és kész. Remélem, hogy az én lányom is még legalább másfél évig kaphat anyatejet. Nem rajtam fog múlni. De azokat az anyákat sem kövezem meg, akik valamiért nem tudják ennyi ideig, vagy akár egyáltalán szoptatni a gyermeküket.
  Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!     Tisztelt Blog!…..
ujjujjuj 2011.07.13 13:19:52
@P75: Éppen ugyanerre gondoltam. Ha "Én", akkor miért nem "Orvos", "Nővér" stb. Nekik nem jár a nagybetű?

Kedves posztoló: sajnálom, hogy rosszul élted meg, de őszintén szólva ebből akár egy pozitív poszt is születhetett volna, mert elláttak, tulajdonképpen semmi rossz nem történt Veled. Hozzáállás kérdése minden. Egyszer próbáld ki, hogy tisztelettel, elfogadással, udvariasan és együttműködésre készen állsz az orvosokhoz (az emberekhez általában). Működik a dolog!!

OFF: apropó, pár napja küldtem egy pozitív posztot, remélem megérkezett! (Nem vagyok türelmetlen, eltehetitek uborkaszezonra is. Az se baj, ha nem tetszett, és nem jelenik meg, akkor is jó volt megírni. :) )
ujjujjuj 2011.07.13 15:41:42
@a végzet aszonygya: No igen... Bár attól még lehet orvos (én is ismerek egy egyébként nagyon jó orvost, akit borzalmas helyesírással vert meg az ég). Nekem is szemet szúrt, zavaró és magyartalan.
  Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!     Tisztelt Praxis blog és…..
ujjujjuj 2011.07.11 18:42:48
@Easyke: Őszintén? Igen, elég nagy bajnak találom. Hogy miért? Azért, mert szeretem az anyanyelvem, és bánt, ha ennyire hanyagul használják. Félreértés ne essék: nem az elírásokkal van problémám (az akárkivel megesik), de ez nem az volt... Ennyi igényesség azért lehetne, no...
Praxis Tortúra a vesekővel 2011.07.07 06:00:00
  Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!     Kedves Despi;-)!  …..
Praxis Nem látszik betegnek 2011.07.02 06:01:00
Kedves Praxis blog! Azért írok mert olvastam pár levelet és egyszerűen felháborító, ami sok helyen folyik. Nekem is pont ma volt szerencsém tapasztalni, hogy mennyire "kedvesek" errefelé az orvosok. Tegnap este megcsúsztam a lépcsőn, elestem és elég csúnyán bevertem a…..
ujjujjuj 2011.07.01 08:36:37
Tisztelt blog! Örülök, hogy van egy ilyen hely, ahol elmondhatom gondomat, bajomat, mert kissé mérges vagyok a gyermekorvosunkra. Még csak fél éve vittük el hozzá először a kislányomat, akkor semmi probléma nem volt vele. A gyerek kicsit idegenkedett tőle, meg nem is volt valami…..
ujjujjuj 2011.06.28 12:06:36
@bakela: Kedves Bakela!
Ha én - óvónőként - lázcsillapítót adok egy gyereknek, na de pláne anélkül, hogy előtte a szülővel beszéltem, akkor azzal az állásomat kockáztatom. Jó vicc ugye? Ennek ellenére akkor most felteszem a kezem. Ha lázas egy gyerkőc, felhívom a szülőt. Az első kérdésem az, hogy mikor tud a gyermekért jönni, a második pedig az, hogy adhatok-e neki xy nevű lázcsillapítót, vagy nem.

Ezt pedig már a többieknek is, a hivatás-kérdéshez. Százszázalékos tiszteletem és elismerésem minden orvosnak és eü dolgozónak. Tény, hogy vannak olyan szakmák, amiket az ember nem feltétlenül a pénzért csinál. Az enyém is ilyen, de ezt csak nagyon halkan mondom, nehogy panaszkodásnak tűnjön. Persze pénzből élek én is, az adófizetők pénzéből. És bár nem túlórázom annyit, mint egy orvos, azért azt elárulom, hogy nem 40 órát dolgozom egy héten, és nekem sem fizeti meg senki a plusz időt. De ehhez értek, ezt szeretem csinálni, tehát nem vetem ezt senki szemére. Értem az elégedetlenségeteket, és hálás köszönet azoknak, akik mindezek ellenére nem lesznek pályaelhagyók, és nem mennek külföldre sem. Mégis azt gondolom, hogy nem lehet állandóan panaszkodni a körülmények miatt, nem éri meg, mert az ember csak magát mérgezi vele. Bár ezért most azt hiszem meg fognak itt kövezni. :)
Tisztelt blog!   Arról szeretnék érdeklődni a kedves olvasóktól, hogy a hálapénz vajon valóban a beteg háláját hivatott kifejezni és opcionálisan adható, vagy esetleg olyan dolog, ami mára már elvárás az orvosok részéről? Én magam eddig úgy gondoltam, hogy az első…..
Kedves Praxis blog! Egy ismerősöm ajánlotta az oldalt, miután elmeséltem neki a velem történteket. Azt mondta küldjem el önöknek, én pedig így is teszem. A nevemet is nyugodtan közzétehetik. Sajnos nem volt időm a blogban eddig megjelent összes esetet végigolvasni, ha volt már…..
Történetemmel hátha segítek másoknak.Pár éve történt. Este lefekvés előtt úgy megfájdult a bal sarkam, hogy nem tudtam ráállni arra a lábamra. Nem baj, gondoltam, ilyenem még nem volt, másnapra elmúlik, lefeküdtem. Nem múlt el, borogattam ecetes vízzel. Nem múlt el, ezért…..
Tisztelt Praxis blog!   Elküldöm önöknek történetemet. Sajnos elég sok nőgyógyászati problémával küzdöttem, küzdök. Költözés miatt két helyen vettem igénybe sztk-s rendelést. Bárcsak ne tettem volna. Többször sírva jöttem ki. Csak pár példa: 19 évesen nem hitte el…..
Kedves Praxis Blog! Történetemet első sorban azért írom meg Nektek, mert kíváncsi vagyok a blogolvasók véleményére. Előre szeretném leszögezni, hogy semmi bajom az egészségüggyel, az abban dolgozó orvosokkal, ápolókkal, és egyéb népekkel. Tudom, hogy mennyi problémával…..
ujjujjuj 2011.04.22 10:44:13
Sziasztok!

Elnézést, hogy csak most jelentkezem, pici baba mellett nem vagyok napi szinten net használó.

Mindenkinek köszönet a kommentekért, voltak tanulságosak, ezekért külön hála. Valóban volt külön monitor, nem az orvosét "lestem" fél szemmel. Azt hiszem, az egész fel sem merül - mint ahogy a bizonytalanság érzése mellett mindvégig magamat tartottam hülyének - ha a műtét napján egy másik orvos nem vágja a szemembe, hogy az adott leleten szereplő értékek már nem valósak. Na ez az egyébként így utólag, ami azt hiszem felesleges lépés volt az adott doktor részéről. Ezt talán nem szerettem volna hallani, mert látjátok, ide vezetett. Simán elhiszem, hogy én vagyok a hülye, ha valaki nem erősít meg a bizonytalanságban. Az ominózus uh és a műtét között nem 2 hét, 6 nap telt el. A 11 hét utolsó ciklusból számított kor volt, a mérések alapján végig 2 héttel kisebbnek becsülték az embriót, de ahhoz képest rendesen fejlődött - egy darabig. Ha valami érdekel, foglalkoztat, kérdezek. Akkor is, azóta is. Azt hiszem, engem zavar, ha nem kapok egyenes válaszokat. Érzem magam annyira felnőttnek, hogy egy "talán gond van" helyzettel is megbirkózzam, illetve nekem könnyebb lett volna. Persze nem lehet általánosítani, másnak lehet, hogy nehezebb, így orvos legyen a talpán, aki felismeri, kinek mi kell. Nem is feladata, nem is várom el. Szerencsém van, mert sikerült azóta olyan orvost találnom, aki "passzol az igényeimhez". A tanácsokat köszönöm, elengedtem már ezt a babát, rég túl vagyok a gyászidőszakon. Ami zavart, az a bizalmam elvesztése, ezzel próbáltam valamit kezdeni. Ugyanis szeretek bízni az emberekben, és világ életemben zavart, ha ez valamilyen csorbát szenvedett.

Még egyszer köszönöm mindenkinek az idejét, amit erre szánt, és az értékes hozzászólást.

M
Kedves Praxis! Édesanyám most jött haza a ÁEK (Állami Egészségügyi Központ) Honvéd Kórházából.Az ellátással, a nővérek és az orvosok hozzáállásával mindvégig teljesen elégedettek voltunk. Egy valamit kivéve... A földszinten található - EGYETLEN - büfé áraival... Az…..
ujjujjuj 2010.12.07 14:30:34
ujjujjuj 2010.12.07 14:47:06
@Dr.laikus PhD: De, értem! :) Hát nem ezt mondom én is? :) Azért vannak horror árak a fent említett helyeken, mert hagyjuk magunkat. Nem csak a kórházban, máshol is. Csak azzal kár jönni, hogy ne ez legyen a legnagyobb gondja a posztolónak, mert ez más helyeken is így van. Ez a tipice magyar mentalitás: nekem szar, legyen neked is az... Összefogással lehet(ne) csak nyomást gyakorolni a büfékre, benzinkutakra, stb. (Egyébként külön felháborít, hogy az amúgy többszáz százalékos profitból még adózni sem akar, nem ad blokkot, ergo az eü-et, meg az összes közpénzből finanszírozott területet megkárosítja.)
Tisztelt szerkesztők!   Az édesapámat körülbelül 4 évvel ezelőtt szállították a Szent Imre kórház idegosztályra. Bár soha se tették volna! Az osztályon szinte rá se néztek. Alig vizsgálták, és még a megszokott gyógyszereit sem kapta, annak ellenére, hogy bavitették a…..
Lassan már senkinek sem jelent újdonságot, hogy délután kettőkor ismét egy pozitív töltetű levél kerül ki az oldalra. Arra buzdítunk mindenkit, hogy ne csak a rossz, szomorú történeteket osszátok meg velünk, a jó dolgokat is érdemes a nagyközönség elé tárni. Egészen biztos,…..
ujjujjuj 2010.11.28 15:35:40
@WePi: A sorszám a labor felvételi ablakához is szólhatna. Tehát felmész, húzol számot, leülsz. Szólítanak az ablakhoz, felveszik az adatokat, megkapod a poharat. 5 perc alatt elintézed a vizeletmintát. A sorszámoddal újra hívnak, ezúttal a vérvételre. Ami kéne hozzá: egy sorszámosztó automata a bejáratnál, és egy plusz kijelző a labor felvételi ablaka fölé. De ez már tényleg annyira jó lenne, hogy az már túlzás. :D Azért jutott eszembe, mert veszélyeztetett terhesként mondjuk 40 percet állni a sorban nekem gáz (24 órában fekszem, csak a laborba és a dokihoz járok, de oda hetente). Próbáltam pofátlanul előre menni, de elzavartak. Azóta a párom jön, és sorban áll helyettem, szóval megoldjuk. Továbbra is le a kalappal a sztk előtt, ennél nagyobb "bajom" sose legyen! :)
ujjujjuj 2010.11.28 17:14:25
@huncut: hmm... Akkor nem én találtam fel a spanyol viaszt? :D Ettől függetlenül maradok a szegedi útnál, mert ráadásul még piszok közel is van... Ennyit meg igazán ki lehet bírni.