Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tuddmeg

2 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Még mindig enyhén remegő kézzel nézem ezt a híresemberfejű rettenetet, ami igen erős inger (könyvelés) hatására szakadt ki Tamásból. Egyszerű, mellbevágó, iszonyatos, bravó! Ma fél napig a tankonyha raktárkészletéhez kellett számlákat rendszereznem. Az egyik tételről ez…..
Vagy a világ üzlete, vagy pedig egy óriási bukás lehetősége rajzolódik ki egy internetes aukción, amely pár napon belül véget ér. Minden reggel kapom a levelet kedvenc netes aukciós portálomtól, a vatera.hu-tól, benne a nekem érdekes témakörökben előző nap, frissen feldobott…..
Mai írásunkat Slip bocsátotta rendelkezésünkre, gyaníthatóan rendszeresen forog az említett körökben.Tehát:Miről ismerszik meg a modoroskodó medika/medikus?Ugyan első féléves, de már mindent jobban diagnosztizál a 20 éve praktizáló orvosnál.Ugyanezen orvos orra alá dörgöli…..
Tuddmeg 2009.06.15 00:34:27
@Kopi3.14: Úgy értem, hogy egy legalább jó eredménnyel a 3. évén túl lévő orvostanhallgató már addigra többet tanult, mint egy bármilyen szakos bölcsész (ezt sztem senki sem vitatja), de akár egy mérnöknél, jogásznál, közgazdásznál, stb...-nél is.

@funfun: Az utolsó bekezdésedhez: Nem tudom, hogy mennyire vagy benne ezekben a "kórházas-orvosos" dolgokban, de amióta világ a világ, és vannak orvosok meg kórházak, azóta az orvosok többsége úgy mutatkozik be a betegének, hogy "Kovács doktor, Oberna doktor, Svébis doktor, Stb... doktor vagyok". Ebben mi a baj? Ez legalább olyan természetes, minthogy megköszönöd az ebédet az anyukádnak. Hogyha neked ez nagyképűség vagy modorosság, akkor veled van a baj.
Tuddmeg 2009.06.15 00:40:01
@gonzi: Az említett karok közül csupán az egyikre járok, de az összes többin is vannak közeli ismerőseim, barátaim. Statisztika vagy kimutatás nem létezik, sem módszertan.

De amikor szervezek egy-egy programot a barátokkal, akik közül ugyanannyi az orvos, a mérnök, a közgazdász, és a jogász (hallgatókról beszélek mostan), és ezen programokon 10-ből 9-szer csak a medikus hiányzik, az már jelent valamit. És nem azért hiányzik, mert éppen valahol összefutott három vagon maláj kurvával, hanem azért, mert tanul, elhiheted.
Gabi levele következik,melyben három történetet mesél el nekünk. Egy biztos; nem könnyű az ügyvédjelöltek élete...Sziasztok,Nemrég született első szülött gyermekem két etetése közt lettem figyelmes ablogra és rögvest megállapítottam, hogy a munkahelyek szubkultúrája,…..
Tuddmeg 2009.06.14 21:29:02
@Môžeš mi pomôcť?: Tedd már meg, kérlek, hogy nézel valamiféle hiteles statisztikát vagy kimutatást a jogi karokról, mielőtt ekkora sületlenségeket írsz. Miskolci jogi kar? A Károli után a legpocsékabb.

A Pázmány első évfolyamait meg lefikázod. Tudod te, hogy kik kerültek ki onnan? Persze, hogy nem tudod. Akkor írnék pár nevet: Bárándy Gergely, Hajas Barnabás, Paksy Máté, Ujváry Ákos, Kósa Ádám, Frivaldszky Gáspár.

Aki ennyire sötét, mint te, az inkább kussoljon szerényen. Ezt tudom tanácsolni.
Tuddmeg 2009.06.15 12:24:26
@epres négercsók: Nem hinném magunkat fellengzősnek. A rangsort illetően csupán részben van igazad. Az ELTE valóban évek óta verhetetlen, a PTE is viszonylag stabilan színvonalas, az SZTE elég ingadozó teljesítményt nyújt. A Pázmány meg ugye kissé ambivalens, mert az a legrégebben alapított, s egyben legfiatalabb jogi kar. Mert ugye 1667-ben, Magyarországon először egészült ki a Nagyszombati Jezsuita Egyetem (Pázmány Péter alapította) jogi karral, s ezáltal az ország első jogi kara.

Aztán valamikor a kommunizmus alatt nem tetszett az egyetem neve a vezetőknek, így létrehozták az ELTE-t, s a Pázmány többi karát is új névvel indították el (ekkor lett az orvosi neve Semmelweis).

Végül 1995-ben alakult újjá a PPKE jogi kara. Azóta is nagyon derekasan helytáll a jogi karok között, s hiteles, komplex statisztikák szerint az első háromban mindig benne van.
Rákattint Rákattintott! 2009.06.10 22:49:42
Ön nem szarozott, rákattintott!..
Rákattint Ön rákattintott! 2009.06.10 22:42:00
Ön nem szarozott, rákattintott!..