Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MattBell

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
MattBell 2017.02.14 17:15:54
@M.Zozo:

Engem inkább az lep meg, hogy van "új" Power Rangers "film". Mit lehet filmre vinni egy olyan történetből ahol 5 hülyegyerek ugrándozik béna ruhákban és az epizód "csúcspontja" a kínai akciófigurák összecsapása? És ebből Asylum változat? :D Még a "gitt-katonákat" sem tudnák normálisan lemásolni belőle, pedig azok a "katonák" minden idők leggázabb katonái szerintem :D
Az előző videó után többen kértétek, hogy hogy legyen folytatás, így ismét elővettem néhány olyan filmet, amit én nagyon imádok, de kevesen vannak velem egy véleményen...
MattBell 2017.01.09 07:01:40
Én a saját listámon a 3 Star Wars előzményfilmet és a Rec2-t, biztosan szerepeltetném. Nem értem azt az utálatot amit ezek kaptak... Különösen igaz ez a "Baljós Árnyak"-ra, ami történetben valóban gagyibb, mint a többi Star Wars rész (kivéve talán az Új Reményt...), viszont utalásokban, motívumokban és képi jelekben, színekben, árnyékolásban (még azoknak is jelentése van!) ez az egyik legerősebb. Anno egy egész fórum foglalkozott ezzel. És bizony tényleg...
Merem állítani, hogy ezért is nem szeretik sokan, mert inkább figyeltk arra, hogy "de idegesítő a dzsárdzsárbinksz" meg "degagyi a szídzsíáj", illetve a reklámkampány is eltúlzott volt. De ha csak erről az oldalról nézzük akkor az egyik legjobb rész (a legrosszabb pedig az Új Remény, ami tele van (kis odafigyeléssel megelőzhető) bakikkal és motívumokban sem gazdag...)
Illetve sokan fikázzák a "gyerekessége" miatt. Szerintem ez is jól illik a történethez. Végül is ekkor még a "jól működő" Köztársaság uralkodik, a Sithek még a háttérben, relatíve jólét van. És ez az ami a többi részre eltűnik ahogy eluralkodik a "sötétség".

A Rec2 egyetlen hiába (a nevén kívül), a kamerás baki, de ettől függetlenül vállalható.

Egyéb ilyen filmek: Bukás, Chipkatonák, Space Jam és paródiafilmként az "Óriáspókok támadása" :D...

Illetve hibrid a "miért nem ismeri senki?" listán a Bolond egy napja.

A filmek jól a listádon, nekem adtál most pár filmötletet. És megint kijött, hogy mekkora a kontraszt közted és Blacksheep között... Na, az ő listájára lennék még kíváncsi...

Na, a következő listád furább lesz... Személyes "miért szereti mindenki amikor ez gagyi?!" listámon az alábbiak szerepelnek:

Vasember2, Bosszúállók, Másnaposok mindegyik része, ÜVEGTIGRIS!!!, Indul a bakterház, Hobbit-trilógia (kivéve azon jelenetek mikor Smaug képernyőn van), Saul fia, "Sindler" (nem keresek rá hogy kell írni) listája, Avatár, Serilla nyomában, Toy Story 3...

De ezek közül is messze a legrosszabb az Üvegtigris és a Másnaposok. Az egész film gagyi, a humor prosztó (számomra nem vicces a rejszoló majom vagy az hogy egy szellemileg sérült figura "poénkodik", az ízírájderezés pedig kifejezetten kínos volt, gyerekkorom negatív emlékeinek egyike.
MattBell 2016.11.30 18:54:07
@Rainse:

Én azt hiszem végeztem a "Blockbusterek"-el. Számomra olyan egykaptafásak. Legjobb példa a Suicid Squad - X-men Apokalipszis - Bosszúállók trió amik olyan egyformák, hogy már-már fájdalmas mennyire...mennyire... nem is tudom rá a jó szót. Egy időben az animesorozatokkal voltam így, hogy idegsítettek azok az elemek amelyikek minden sorozatban szerepeltek. Főleg, hogy én másolásnak érzem. Van pár eredeti aztán a többi onnan lop és másol.

Az a vicc, hogy amíg a moziban vagyok mind jónak tűnik - ide sorolnám még az Ébredő Erőt, a WoW filmet meg akár ezt a Lényeset is - de pár nappal később már az van bennem, hogy "te jó ég, mi volt ez a sz*r?" és ha visszanézem itthon gépen/tévén akkor már inkább unom és el is tekerem. És ez nem igazán jó. Olyan mint a mirelit kaja, egyszer jó, sőt még finom is, ízlik, de valahogy nem lesz kedvenc. Bár lehet csak én vagyok válogatós/ínyenc. Pedig sok kedvencem anno lehet simán "Blockbuster" volt... (Pár példa: Sebhelyesarcú, eredeti Star Wars trilógia, Vissza a jövőbe filmek, Bolond egy napja, Mátrix, Fedőneve Donnie Brasco, A bukás, Remény rabjai, Halálsoron, Rec, 12 dühös ember, 1984, A rítus, South Park - a film, Esőember, Volt egyszer egy vadnyugat, Űrgolyhók, Fűrész 1-2-3, Johnny English, Eltakarítónő, Clockwork Orange, Batman 2008-as(?) filmje, Addams Family, Beetlejuice, Délidő, New York bandáii, Requiem egy álomért, Ragyogás, Alkony sugárút, magyaroknál a Kontroll stb.)

Ezeket bárhol és bármikor megnézem, fejből tudom a fél szövegkönyvet, szint minden kis baromságot a háttérből, utalások ahol vannak stb. És a mai napig kedvelem mindegyiket, hatással vannak rám sokadik megnézésre is - nem tudom ez jól leírni. Van amelyik vicces, van amelyik komolyabb, van amelyik akció, van amelyik dráma. Mégis mind tetszik.

Aztán van pár ami gyerekként tetszett ma már nem... Space Jam, Chipkatonák - bár a nosztalgia miatt megnézem, röhögök is, de ha ma adnák a moziban, nem tetszene.

Érdekes öszvér a Gyűrűk ura és a Hobbit. Néha tetszik, máskor hányok tőle. Bár a Hobbitot nem szeretem, de pár jelenet nagyon jó. Smaug, a csaták stb. de a sasoktól "agyf*szt" kapok, a legnagyobb cheat a világon.

Lehet velem van a baj, túl magas a mércém, de sosem úgy ülök be a moziba, hogy "na most fikázok!" hanem mondom a moziban még úgy el is szórakoztatnak, pozitívan állok hozzá, de elég 1-2 nap és felejtődik el mi is volt ez. A moziban is lehet csak a 3D meg az erős hanghatások fognak meg és "tesznek a zónába" mert itthon nem érzek semmit mikor végignézem újra őket. A Suicid Squad a rajzfilm változathoz (Arkham orstoma) kifejezetten kínos, az X-men filmet nagyon vártam így nagyon csalódást okozott sem a rajzfilmhez, sem a képregényhez nem volt méltó, a Bosszúállók meg a látványt lehántva olyan mint régen a Jetix-en a délutáni "egészestés" filmek. A Star Wars 7 második megnézésre se rossz, de valahogy érezni azt amit a South Park is parodizál a 'member?' jelenséget. De ott még van remény a jó folytatásra.

Azt hiszem hallgatok rád és hagyom ezt a Hollywood-dolgot, ahogy a zenei fősodorral is szakítottam úgy 16-17 évesen. Kár, hogy manapság pont hogy a jó filmek azok amikért le kell ásni, míg régen azok voltak a nézetebbek. WTF világ?
Emitt pedig az Anime Manga Palota podcastjében vendégszerepeltem, ahol kibeszéltünk pár jobb és rosszabb filmet...
MattBell 2016.10.31 14:14:07
Blacksheep, te nem vagy véletlenül Fábri Sándor fan? Néhol tök egyforma a humor... :D

Amúgy újabb példa ez a film arra, hogy rajzfilmből nem lehet jó filmet csinálni. Pár példa: Ez a film, Utolsó léghajlító, Frédi és Béni 1-2, Maci Laci a film, Hupikék törpikék, Szkuvi doo stb.

Az meg sosem jó, ha egy másik orsszágból való dolgot visznek át máshová, mert az úgy pont jó. Most a HP szériát viszik át gyorsan amerikába, ez a "legendás lények" baromságfilmje azonnal átvitte az egész "varázsvilágot" az USA-ba. Ezzel garantálhatjuk többezer gagyi folytatást a Twiight szintjén.
De az eljapánosítás is ismert, és az sem jobb. Bár ez játékoknál gyakoribb, minek kellett pl. a Castlevania folytatásokban átvinni "Dracula" kastélyát japánba?

Az a "japánul rossz" fickó meg olyan mint az egyik fickó a VERSUS-ból :D (mexikómabéka?)

Röhögni fogsz amúgy, az amcsiknak tényleg ennyi a Dragonball, hogy epic csata meg keménykedés. Bár szerintem az animében is elszalad a ló a végére, ilyen gold-metal-platina szint meg ilyen hülyeségek... Bár részben jó, mert teljes, de lehet le kellett volna állni vele időben, mint ahogy a Hakusho-val tették.

Japán szinkron brrr... Még az kellene, a szokásos 2-3 sablonhanggal (fejhangú nő, "Tex" hangja a Jagged Alliance-ból és még pár random)

Gyerekként láttam párat magyarul, de annyira nem fogott meg, 1-2 szereplő meg csata amik emlékezetesek voltak, illetve szimpatikus volt a lilahajú figura, és a Krilin magyarhangjától hányok. Tipikus "90-es évek eleje" gagyi szinkronhang, szerencsére gyorsan kikopott.

De azért elég zavaró mikor sokan egyenlőségjelet tesznek az "anime" és a "dragon ball" közé... És/vagy Saior Moon ami az egyig legzavarbaejtőbb dolog volt gyerekkoromban, pontosabban utána mior felfogtam, hogy "ez a műsor tele van szexuális utalásokkal"... Jó ég. Bár az az amcsiknál is gyakori és gyerekként azok sem tűntek fel (Johnny Bravo végig, Rocko(!), Boci és pipi stb.)
MattBell 2016.10.14 14:59:34
Nem, ez nekem pont azért nem fog tetszeni amit a videóban is említesz, ez az animés ripacskodás...

Érdekes eddig a bemutatósorozatod. Kellemes csalódás, elsőre gagyi animékre számítottam (nem szeretem ezt a műfajt túlságosan, bár igazából szerintem inkább alműfajait nem szeretem amiket sokan mások igen - hajam tépem az ilyen Naruto-féle eeeeeeeeeeeeeelnyúúúúúúúúújtooooooooooott szappanopera-jellegektől - miért kell egy mezei harcnak 15 részesnek lennie?) Illetve az alműfajokban vannak visszatérő elemek amiket nagyon nem bírok:

- Perverz öregember karaktere, aki régen világbajnok volt, de mára csak szó szerint a farkát veri.
- Iskolás tinilány leveri azt a bosst akivel a főhösök több epizódon keresztül bunyóznak
- Japán visító fejhang szinkron. Van 3 nemzet amelynek szinkronjait sose fogom kedvelni: japán (fejhang, férfinek is gyakran női hang, illetve az öregebb/kövérebb férfiszereplők öblös hangja), brazil (semmit nem lehet érteni olyan mintha hadoválnának) és a lengyel (olyan egyforma hangja van minden szereplőnek, hogy ahhoz képest a Diabolik magyar szinkronja Oscart érdemel)
- Olyan visszatérő elemek mint a homo jellegű "nagyon menő" férfiszereplő akire ránidnul minden női szereplő szinte Ennek mi értelme?
- Eltúlzott, aránytalan testalkatok (egyedül a Yu Yu Hakusho Togurojának állt jól az aránytalan izomzat). A női karaktereknél meg borzasztó nagy mellek szoktak lenni, ez élőben instant gerincsérv. Olyan derékkal meg főleg.
- Elcsépelt karakterek mint a mindig zabáló kövér (aki viszont így is baromi erős, ez is honnan jön?), a tudálékos csaj, az ilyen naíva csajszi stb.
- Értelmetlen fokozás (legyőzik Xenut, erre jön Ultra-Xenu aki még erősebb, levrik akkor már jön Gold Xenu. Na ne már!)
- kínai szereplők csíkszeme, szemben a japán szereplők titpikus bazi nagy szemeivel.

Nem tudom milyen alműfaj elemei ezek, de azt máris utálom. Bár lehet ezek nem is animék(?) Én anno az utolsó léghajlítót is annak gondoltam.

De! Ezek teljes mértékben hiányoznak ezekből a filmekből, és még csak nem is emiatt lesznek jók, hanem a történet, felépítés, szereplők mind jók. Még ezt is meg fogom nézni a másik kettő után (P.B. tetszett nagyon, M.A-hoz még keresek egy nem japán szinkronost). Ez is lehet jó lesz, de a ripacskodás máris egy pici mínusz, de simán lehet kellemes meglepetés. Az író(?) rajzoló(?) nagyon jó ebben.

Mindenesetre nagyon nagy meglepetés ez a Satoshi Kon maraton, azt hittem majd most fogom a fejem, hogy jóóóóó ég, ez mi. Fogtam is, csak fordítva... Hogy, miért voltam akkora hülye, hogy egy kalap alá vontam mindent?

Még egy kis bónusz: A csajos példád nem annyira tetszett a videóban, nagyon más az ízlésed, mint pl. nekem.
Ilyen jellegű videó korábban még nem volt az oldalon, de azért remélem, tetszik majd. Jó szórakozást!..
MattBell 2016.08.27 19:16:49
Hát, ha én ilyen videót csinálnék nem is tudom miket sorolnék fel... Bár a chipkatonák tuti benne lenne, mert azt kb. mindenhol fikázzák, de én mindig elszórakozom rajta (jó, nem egy nagy alkotás kb. olyan értelemben jó számomra, mint Sorternek az Eddie Murphy film az elején).

A másik a Rec2 és talán még az "új" Paranormal film amik ugyan nem jók, de nekem úgy nézhetőek, nem értem a rinyát miattuk. Bár a Rec2 kamerás bakija... Hát igen, azt jobb kivágni belőle (hajlamos vagyok "vágott" változatokat tárolni itthon ahonnan kivágom azt ami nagyon zavar - még sorozatok esetében is, pl. South Parkból az elhúzott "szarás" jeleneteket.

És igen még a Fűrész filmek amik rendszeres szerepői a "100 legrosszabb horror film" listáknak, de én szeretem a végén már csak és kizárólag "a kirakós" karaktere és gondolkodásmódja miatt.

X-men filmeknél végig az ellentétes oldalon szoktam állni, mint a többség. Ami nekik jó nekem nem, ami nekem nem az meg nekik jó.

Viszont az "ami nekem nem tetszik, de mások istenítik" lista de hosszú lenne :D (Pár példa: Harry Potter összes a harmadikat kivéve, Avatár, Vasember2, Másnaposok 1-2, Mortal Kombat, Street Fighter, új Star Trek filmek, Ace Ventura, Valami Amerika, Amerikai pite, Ideglelés és végül számomra legbosszantóbb a Transformers...

De ilyen dolog sok van, még videóblogokkal kapcsolatban is :D Én bírom ezt az oldalt amit alig ismernek és bosszantó, hogy a YT bojkoltottálta a videóitok, míg egy általam nagyon utált szintén magyar "YT videós" (ripacs bohóc celeb) meg akármit megtehet alig vagy sosem tiltják. Ez mindig feldühített.

Van még 1-2 dolog ami bosszant pl. mitől jobb a Rec3 mint a 2? Mitől job a "Paranormal Activity Tokio Night" mint az a mexiói változat? Mitől különb a Vasember 2 meg a "Bosszúállók" mint a Suicide Squad?

Ami viszont olyan, hogy "alig ismeri valaki, pedig kellene, hogy ismerjék" az a "Bolond egy napja" amiről itt évek óta reménykedek egy Gyöngyszem bemutatóban...
MattBell 2016.08.15 07:06:59
Hát. Sorter véleményével jobban tudok azonosulni.

Blacksheep-el most annyira nem.

Ez a film számomra nem volt rosszabb, mint a "Vasember 2"... Azt nagyon utáltam, az egész gagyi volt, főleg a végén a "nagy harc"(???) a sztori is unalmas volt számomra, egyedül a "Monacoi nagydíj" ami úgy tetszett.

A fikázást csak azért nem értem sokaktól, mert "bezzeg a Bosszúállók"... Emlékszem anno úgy néztem meg, hogy előtte dicshimnuszokat kellett végighallgatni róla (még itt is!) és egyáltalán nem volt ANNYIRA jó. Mondjuk mióta a Dizninél van a Marvel azóta egy filmjük se lesz szimpatikus... (Diznifóbia :D)

Bár bevallom járok ugyan moziba, a legtöbb film akkor tetszik is, de mind olyan egykaptafás már nekem. Nem hiszem, hogy 20 év múlva úgy fogjuk idézgteni Vasember poénkodásait, mint most a régi idők filmjeinek ikonikus mondatait.

Nekm a felvezetéssel nem volt bajom, mert a karaktereket annyira nem ismertem - kiv. Joker meg Harley, de a többiek annyira nem - igaz azt hiszem vannak páran akik nem kellettek volna. Bumeráng Jocó teljesen felesleges volt, vártam mikor döglik már meg. Abból a reptoidból többet ki kellett volna hozni.

Diablo nekem is tetszett, jó karaktere volt, a színészi munka is jó volt.

Sorter színuszával nagyon együttérzek, és igen pont az a jelenetkombó volt nálam is durva mikor "kocsmáztak"... Egy jóra egy nagyon szar.

Illetve giccses a végén, hogy "a bajszos fószer nője azért túléli". Ha ha. Deadshot-ról nem is hallottam még, de nagyon szimpatikus lett és észre se vettem, hogy Will Smith... (Tudtam ugyan, de valami idétlen ripacskodást vártam).

Joker késes beállása is nagyon megmaradt nekem.

A végén minenképp érdekes volt a befejezés, jó talajt aad egy folytatáshoz - mármint Jokerre és Harley-ra kihegyezve, a többiek sztorija lezárult. Deadshoté rendben van, bumerángon csak röhögni lehettet, Killer Crok meg WTF? Kábeltévé?

Egy biztos: nem fogom jobban utálni, mint a bosszúállókat, bár pont azért, mert ezt fikázzák azt pedig betegesen ajnározzák. Túlzás. Anno aa Mortal Kombat-ot is emiatt utáltam meg.

A szellemirtók film pedig mehetne egy Baaad Movies bemutatóra. Lehetőleg Blacksheep tálalásában az ő fikázásai erősebbek, jók a hasonlatai, Sorter inkább tárgyilagos, stílusa kifinomultabb (ezt a stílus hozzám közelebb áll)
Vigyázz, spoileres! Érdemes megnézni hogy hova jutott a Paranormal Activity franchise. Az 1. rész 2007-ben még egész korrekt volt, kevés pénzből készült és a sokszorosát termelte vissza, egyben vérfrissítést adott az ál-dokumentum (found footage) műfajnak. A 2. rész szinte semmi…..
A Trónok Harca 6. éved 5. része az iskolapéldája annak, amikor egy epizódban az égadta világon semmi lényeges nem történik, de a nézőknek mégis tetszik. Lapos és eseménytelen cselekményszálat kaptunk ezen a héten, a szereplők jobbára vagy elindulnak valamerre, vagy menekülnek…..
Hát, az a helyzet, hogy a videó, amit még anno az évadnyitónak terveztünk, csak aztán jócskán elhúzódtak a munkálatai, végre elkészült! Ezúttal ne a megszokott formára és stílusra számítsatok (és ne is a megszokott hosszra! ;) ), mert ez a Mystikal jócskán megindította a fantáziám, amiből egy…..
Újabb epizód következik, és valószínű egy újabb szinkron verzió is, hiszen a gonoszoknak megint más a nevük, mint kellene. Egyébként második évad, harmadik rész: A végzet kupolái. Nagyon drámai. A kezdőjelenetben láthatjuk, hogy a szavannai vadász kalapban/sapkában lévő…..
MattBell 2016.03.14 14:22:21
Régóta terveztem írni ide valamely cikk alá - most ez a legfrissebb, szóval ide.

Nagyon jó ez a blog - tökéletes unaloműzés és szórakozás egyben. Ha unatkozom, mert várni kell valamire, akkor rögtön előveszem ezt az oldalt és indulhatak a cikkek. És még sokadjára is nehéz elfolytani a röhögéseket.

Kedvenc "elemzéseim" itt az oldalon "tőled" a követkző epizódok: "Legszörnyűbb pusztítás" "Népességrobbanás" "A KSZK-s dupla, illetve a "ne igyál vizet".

Kifejezetten szórakoztat a szereplők elnevezése a blogon - "Kálmán", "Dezső" - de a legjobb a "Csabó". Érdekes, hogy Lóri az egyetlen akinél a második szinkronos nevét használod - szóval nem valami kitaláltat, vagy az első szinkronost - ami "Fosztogató" volt ugyebár - ez eredetileg zavart, de már el sem tudnám képzelni így ez a "Lóri"-zás ikonikus. Illetve még röhejesebbé teszi az amúgy is banális történeteket. (Kicsit a Kullancs-ra emlékeztet ott futottak a gonoszok ilyen neveken, hogy "Dínó Norbi" meg "Ubul"... Igaz az direkt paródia volt.

Hogy mitől ilyen röhejes ez a sorozat? Szerintem azért, mert komolyan akarja vetetni magát. Az ilyen sorozatok mindig nevetségesek: Power Rangers is ide sorolandó. Ja és a G.I.Joe is. Érdekes, hogy milyen ilyen 1990 környékiek. A Cartoon Network nagyon kellett akkoriban megújítani ezt a szánalmas folyamatot.
Illetve szerintem nem más ez a sorozat, mint Ted Turner minimális lelkiismeretének megnyílvánulása. A gonoszokat simán másolhatta az "üzlettársairól". Ő maga meg Rabló Lóri... Csak normálisabb öltönnyel.

Mivel nem voltam itt mikor az interaktív szavazás volt, ezért ide írok különvéleményt:

Először is a gonoszok. Külön-külön mindegyik "okés" még ebben a röhejes környezetben (és a maguk eltúlzott módján) - de ami nekem is feltűnik, hogy miért nincs következménye a "genyák" törvénysértéseinek? :D Elkapják őket - kis takarítás - aztán lehet menni haza. (Kivéve mikor kapitány bekattan és kikötözi Ártányt az árbócra, vagy elviszi Lóriékat az Antarktiszra).

De azt nem értem miért fognak össze az "emberi gonoszok" Patkánnyal és Csabóval? Számomra az Ártány-Lóri-Sly-Métely összefogás még evidens is, de egy mutáns Patkány és egy rádióaktív elmebeteg közepes erővel... ez utóbbi kettő minek? Főleg, hogy Csabó és Patkány kifejezték azirányú igényüket, hogy kb. a föld elpusztítása a cél. ("De szép is mikor savas esőben ázik a táj" illetve Csabó ózonmegsemmisítési projectje) A többiek inkább lóvéért nyomulnak (Ártány, Lóri és Sly mindenképp). Mételynél nem vagyok biztos, szerintem ő simán csak megőrült.
Mondjuk a pénzesekt se értem - írod néha mennyi pénzt vernek el - miért nem elég ez nekik? Akkor már a világuralom vagy ilyesmi értelmesebb cél lenne. Lóri esetében kirívó költekezés, kevés haszon. És miért mindig Afrikában jelenik meg szinte? Bár most pont nem.

ÉS akkor lássuk a bandát...
Ennél szarabb csapatot nehéz lett volna összeszedni. Matira ki se térek - ezt már megtetted nem egyszer :D - Néger eléggé cinikus és falánk jellemét is láthattuk jópárszor.
Wheeler tulajdonképp még okés is lehetne, ha nem lenne ennyire hülye és tipikus amcsi "mi mindig az utcára tettük a szemetet" "Brooklynban is szokott esni a hó stb."
Linka kicsit intelligensebb talán, bár vannak fura dolgai neki is - mentális leépülés a 4 idióta között.
Gí meg annyira rohadt jellegtelen, hogy sokszor simán elfelejtem, hogy egyáltalán ott van. A gonoszoknál Sly ilyen (ha sok genya van egyszerre) - külön amúgy Sly jó arc lenne, szerintem ő nem akar gonosz lenni vagy ilyesmik, csak kapzsi meg valamiért szereti a szemetet.) Na de ez a Gí most vagy nagyon sztereotip ázsiai aki mindig kussol és lehet okosabb is mint mutatja - de a horogkresztes öv nagyon nagy, ezt gyerekként nem vettem észre.

Kapitány pedig... Na ő valószínűleg tényleg psychopata. Alapból a megjelenése is ijesztő: egy szál fecskében, csizmában röpköd, minden megjelenése teátrális ripacskodás, a viccei szörnyűek, torz szemléletén keresztül nézi a világot, ha segíteni kellene akkor inkább felbomlik, elmebeteg ötletei vannak (bezárja a gyerekeket egy hordóba?), erkölcsi érzése sem erős "törvény nevében lefoglalom"... Folyók megfordítása, emberek kikötözése a hajóra, random gyolkolászások, magában beszélés, bunkó poénok mások baján...

Látszik, hogy Gaia teremtette. Egy életunt, depresszív nő, aki általában semmit nem csinál, csak kiosztja a munkát meg demoralizál. Ha elég erős lenne szerintem ő maga kegyetlenkedne, de mivel álszent, inkább a kapitánnyal végezteti a piszkos munkát.
Itt a befejező rész, teljesen bizarr fordulatokkal, ez a játék nem komplett, minden tekintetben. A héten még sok Lulás bejegyzés lesz, aztán örökre elég volt belőle. Index olvasóknak: 1. rész & 2. rész  Soundtrack: Psycho filmzene ++ Bobby Darin: Splish Splash  ..