Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Finrod

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A következő írásunk Nagy Sanya tollából érkezett, aki nem más, mint a Hódítás blog írója, és személy szerint már én is kóstoltam a főztjét a februári Restaurant Day-en. Köszönet a postért, és a képekért! (speed) Figyelem! Teljesen szubjektív poszt következik egy olyan…..
Finrod 2013.09.06 23:06:46
Ha már hamburgerről van szó, tudnám javasolni a www.hamburger-me.com/ cím és az ottani top 10 meglátogatását...

Ne kezdjük már a Wetherspoon't isteníteni, inkább próbáljátok ki azokat...
A blog indulásakor már említettem, hogy szívesen veszem vendégszerzők írásait is, mert a lényeg a beszélgetés, a vita és persze a saját tapasztalatok megosztása. Első vendégszerzőnk írását azért választottam, mert felsorakoztat hat olyan érvet, amelyek szerinte a maradás…..
Sokan és sokféleképpen próbálják magyarázni, hogy a második Orbán-kormány működésének első időszakát mi jellemezte. Ezen az oldalon én is tettem kísérletet az első lépések értelmezésére, foglalkoztam azzal a felvetéssel, amely a jogállam leépítésében vélte…..
Finrod 2010.08.11 18:18:33
Röviden összefoglalnám a cikket:

1. Idézet a cikkből: "Egy dolog azonban eddig kimaradt: a szándék vizsgálata, a döntések mozgatórugóinak megértése."
2. A cikk írója szerint a legpozitívabb hozzáállás az, ha az ellenzéket mindenhonnan kiszorítja a Fidesz, hogy még véletlenül se tudjon visszajönni. Éljen a Fidesz totalitárius berendezkedése az államapparátusba, mindegy hogy milyen alkalmatlan emberekkel csak legyen egy fenék aki melegíti a széket.
3. A cikk még véletlenül sem vet fel semmiféle irányvonalat, amiben a politikai apparátus láthatólag HASZNOSAN ki szeretné fejteni hatalmát. Tehát az első pontban meghatározott szándékvizsgálat alatt nyilvánvalóan azt érti, miszerint a szándék tisztán a pozíciók megszerzése mindenféle magasabb cél nélkül.

Válaszom:

A fentiek még véletlen sem magyarázzák hogy ez MIÉRT JÓ. Az hogy a Fidesz beássa magát, az önmagában nem JÓ.

Akkor lenne jó, ha valami hasznosat csinálna.

De ez totálisan elképzelhetetlen, tekintve hogy minden pozícióra teljesen alkalmatlan ám "politikailag megbízható" embert tettek. Ergo, az eddigi események alapján a Fidesz csak a hatalmat akarta megszerezni mindenáron, csak a hatalomért magáért, de még véletlenül sem akar bármiféle hasznosan működőképes apparátust kiépíteni.

Van, vagy nemsokára lesz tehát egy egypárti berendezkedésű államszervezetünk, ahol a cél, hogy mindenki kapaszkodik a saját székébe, és nagyban bólogat I. Viktornak... nem tudom, emlékszik-e még valaki ilyesmire a közelmúltból... nem kell messzire visszamenni... egypártrendszernek meg szocializmusnak hívták amit Orbán annyira szidott a kampányában... talán azért, mert pont erre vágyott?

Bárki, aki ezt csak helyeseli, és emellett még tárgyilagosnak látszó és ezt pozitívumnak beállító semmitmondó politikai elemzéseket és cikkeket ír (pl. ezen blog írója), igen heveny nyelvbarnaságban szenved, és nem jobb azoknál a tolvajoknál akik most hatalomra jutottak, és akiknek tetteit helyesli.

Ha pedig ezen hozzászólásom nem jelenik meg, akkor a cikk írója emellett még a kritikát sem bírja elviselni avagy az ablakba kitenni.
Finrod 2010.08.11 19:39:29
@Virág47: Azért mert a szocik négy éve csináltak valami helytelent, az nem teszi ezt helyessé, és nem jogosítja fel a Fideszt hogy mindezt három-négy nagyságrenddel nagyobb szinten játsszák el, mindössze azért, mert megtehetik.
Na, ez tényleg súlyos. A Reál élelmiszer - vagy, egy boltvezető állítása szerint a beszállítójuk - kézzel, filccel dátumozza át a Túró Rudikat. Ez önmagában is gonosz dolog, de az igazán extrém az benne, hogy nem a napot, hanem a hónapot írják át, konrétan a négyest…..