Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mesemes

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Évente körülbelül 400 beteget kezelünk osztályunkon. Az intenzív osztály profiljának (súlyos, kritikus állapotú betegek) megfelelően a betegek 25-30%-át elveszítjük. Mi, az ott dolgozók inkább úgy mondanánk: a betegek 70-75%-ának állapotát stabilizálni tudjuk és ezen…..
mesemes 2009.05.18 17:07:12
Külsősként szeretnék elmondani néhány gondolatot a blog tulajdonosáról. Ismerve őt, nem hiszem, hogy életveszélyes állapotú beteg ellátása alatt pénzt fogadna el. A gyógyult beteg pedig nem szokott hálálkodni...
Lifelike vajon a hozzátartozója életét akarta megvenni 200 000 Ft-ért? Ennyi egy élet ára? Vagy hálás volt- mert a keserú hangból úgy ítélem, nem hálapénzt adott.
Dokinak hívja azt az embert, akire szerette életét bízta...
Ha már megnevezte az intézményt is, talán én is megkérdőjelezhetem: Vajon igazak-e azok az állítások, amiket a hálapénzekről hallunk? (Az egészségügyben alig kapnak hálapénzt/ kontra: A betegek után vagyonokat fizetnek a hozzátartozók) Melyik igaz????
Nem lenne érdemesebb azért harcolni, hogy a hálapénz elfogadásakor számlát kelljen kiállítani, aki adta vonhassa le, aki kapta adózzon utána?
Ezek az anomáliák csak arra jók, hogy a betegek és hozzátartozóik figyelmét a valós problémáról eltereljék. A valós probléma pedig az egészségügy alulfinanszírozása, a benne dolgozók kizsigerelése, a társadalom igénytelensége egészségének megtartása érdekében.
Voiltaképpen a blog kérdése, mit, hogyan mondjunk a betegnek és a hozzátartozónak azért izgalmas, mert az emberek egy dologgal nem néznek szembe életük során. Azzal, hogy az élet halálos betegség. Életvitelük, fontossági szempontjaik messze nem a minőségi hosszú életet szolgálják, sokkal inkább a napi boldogulást. A betegségért, halálért pedig szeretnék az orvosokat hibáztatni. (Ehhez egyes ügyvédek is -busás haszonért szívesen asszisztálnak).
Én azt gondolom, a felvilágosítás legyen egyértelmű.
Intenzív osztályon azért fekszik a beteg, mert életveszélyes az állapota. (Ha nem az, miért lenne ott??)
De egy rákbeteg, végstádiumú ember halálának az idejét sem tudjuk megjósolni, akár a magunk életének végét, tehát nem mondhatjuk, hogy már nincs remény, csak azt, hogy milyen az állapota (aggasztó, válságos, javuló, stb) de az élet véges. Hogy pontosan meddig tart, ember előre nem modhatja meg.
Azt gondolom, az egyértelmű, érthető felvilágosítást kell választani. Ez nem veheti el, és nem táplálhat hiú reményt