Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ezüstujj

10 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Duna menti települések értékeinek felmérésére, az együttműködési lehetőségek erősítésére 2017-ben több ország részvételével zajló projekt kezdődött Danube Urban Brand (DANUrB) névvel. A magyarországi programot a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építészmérnöki Kara Urbanisztikai…..
Nem elég okosnak lenni, annak is kell látszani – talán így fordíthatnánk ki egy ma már nem aktív magyar politikus bon motját a tisztességről. De mitől látszunk okosnak? Például a következő öt dologtól...
Isten ritkán jó. Ezek a kétes fogalmak a konfliktust, a kegyetlenséget és a szenvedést támogatják a szeretet és a béke helyett. A cikk eredetileg itt jelent meg. Írta: Valerie Tarico, Alternet Az emberiség néhány találmánya jobb lenne, ha soha nem is létezett volna. Hogy…..
ezüstujj 2015.02.28 23:24:20
Költözik a                           Múzsa és kocsonya blog.     Egy hónap múlva…..
Amikor már nem féltem, odafordítottam  a fejem arra a jelenlétre az elliptikus pálya közepén, amit megnézni eddig nem mertem, mindig inkább az utat bámultam, vagy azt, hogy te merre lehetsz, vagy a saját nyomorúságomat. Vagy mindazt, ami már sosem lesz, mert sehova sem vivő…..
Feléd indultam, és sokkal távolabb kerültem tőled, mint ahol voltam. Aztán pedig láthatatlan lettem. De az álmom azt mondta, hogy a hátam mögött állsz, azért nem látlak, és azért gondolom, hogy láthatatlan vagyok.Ami a hátam mögött történik, az az álom nyelvén, vagyis a…..
http://www.utisugo.hu/hirek/tavaszi-salatateszt-623267.html..
Hetek óta készültem arra, hogy utolérjelek. Hogy bezáruljon ez az áramkör, kigyulladjanak a fények, és integessünk középről mindenfelé, mint akiknek sikerült az, amire mások csak gyúrnak egész életükben.Reggel még nem fogadta be a cipőtalpam rajzolatát a föld, de már tudtam,…..
Elkezdtem a tavaszi salátatesztet, és igaz, hogy több kiszemelt helyszínről kóstolás nélkül távoztam, viszont megtudtam, hogy idén miért nem jött a tavasz. Azért nem jött, mert nem várták. A magyar vendéglátók biztosan nem. Tavaszi salátákkal nem készültek rá. Nem is…..
Elkezdtem a tavaszi salátatesztet, és igaz, hogy több kiszemelt helyszínről kóstolás nélkül távoztam, viszont megtudtam, hogy idén miért nem jött a tavasz. Azért nem jött, mert nem várták. A magyar vendéglátók biztosan nem. Tavaszi salátákkal nem készültek rá. Nem is…..
Váratlan jót hozott a lassulás. Megláttam magamban egy férfit, aki azt akarja, hogy megtudjak valami fontosat. Állunk a mezőn az alkonyi bíbor fényekben, és én lehajolok, fölemelek előtte egy drótkerítést, amely mögött szelíd kert van gyümölcsssel, veteményekkel, és intek…..
Panaszkodnak a borászok, hogy egyre több a napsütéses óra, egyre hamarabb érik a szőlő, egyre nehezebb száraz borokat előállítani, mert hamar fölszalad a cukorfok. A magyar köztudatban nagyjából a rendszerváltás óta makacsul az él, hogy a száraz bor elegáns, félédeset csak…..
Tavaszi saláta tesztre készülök.  A jövő héten már lehet is tőlem reszketni. De előbb gondoljuk át egy kicsit, hogy egy olyan korszakban, amikor egész éven át lehet szinte mindenféle zöldséget, gyümölcsöt kapni, mit jelenthet az, hogy egy saláta tavaszi. Gyerekkoromban…..
Albert gazda Hogy mondod? 2011.05.31 06:00:00
Bármelyik blogról kerül ki konkrétan borleíró bejegyzés az Index-címlapi ketrecbe, mindig vannak-lesznek, akik villámgyorsan kiakadnak ezeknek a szövegeknek a szóhasználatán. "Ti amúgy komplett hülyének nézitek az olvasót, ugye? Közben röhögtök, hogy van, aki ezt a sok…..
ezüstujj 2011.05.31 15:02:25
@hegyaljai: Egyetértek, én is fontosnak tartom az önképzést, viszont az is igaz, hogy ha szorgalmasan gyűjti az ember az ízeket, kicsit magára marad, amikor annak kell elmagyarázni egy bor ízét, akinek a cukros üdítő az alapélménye, és az akácvirág ízéről, az aranyvessző virágának illatáról vagy madársóskáról nem tud semmit.
A pálinkásoknál már felmerült az is, hogy egységesíteni kell a terminológiát, talán a 'marcipánosság' már ugyanazt is jelenti minden leírás esetében, de egészében persze ez sem üdvös módszer. Egy ismerősöm mesélte, hogy ő borászati szakközépben végzett, és nekik megtanították, hogy az egyes kifejezések milyen ízeket jelentenek. Ő utálta az egészet, mert neki nem az volt a meggyíz például, amit annak kellett tartani.
A pálinkások helyenként tudatosan dolgoznak azon, hogy legalább a lekvárokat, aszalt gyümölcsöket rendesen megismerjék a kóstolók. De van, ahol kiviszik őket a barackosba, és meg lehet kóstolni a friss gyümölcsöt.
 Vilmos herceg kiharcolta magának a vőlegényi egyenjogúságot – és a saját esküvői tortát. Talán erre gondolt, mikor beszédében „egy sokkal nyitottabb, modernebb monarchiá”- ról beszélt? Minden esetre a királyi család történetében először (megkockáztatom: a történelemben…..
Az Index 10 éves születésnapi blogjához válogattam a legjobb olvasói leveleket, amikor egy kutyasétáltató szünetben ezt olvastam az ÉS második oldalán: Személyi hír Ez évi 18. számunk (2009. április 30.) History című tévékritikájába a szerző, Kondor Ferenc (alias Dérczy…..