Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lucas_Corso

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kávéházak szerelmese vagyok, amióta az eszemet tudom. Talán már az összes helyen voltam, ami említésre méltó, a következő három kávézón kívül még sok-sok olyan hely van, amiről tudnék áradozni, de most a saját egyértelmű kedvenceim következnek. 1. Book Café -…..
A Művelt Alkoholista Rozé update 2012.05.22 10:20:00
Annyiszor írtam már le, hogy a rozé lepereg rólam, vagy én pattanok le róla, hogy a rosszul leplezett önismétlés helyett inkább linkelek. A memóriámban összesen három gyorsan előhívható rozé-adat található: (talán) az első (fában eltett) St. Andrea rozé, amiből kiderült,…..
Lucas_Corso 2012.05.24 10:15:19
@alföldimerlot: Szászi Kócsagosa pl. a címkén 14.5, de rozés hőmérsékleten ki se lóg, csak hihetetlen sokat kerekít a boron. Elvileg tisztán cab.sauv., nem lehet nem észre venni, hogy ennek a fajtának elvileg jó savai vannak (vagy lehetnének, akár vörösben is). Ritka és sajnos nem olcsó, plusz meglehetősen koncentrált, szóval fröccsnek (vagy helyett) nem ezt ajánlanám, kíváncsi lennék, mit mondasz rá.
Egyre több a borvacsora manapság, próbálkoznak a kreatív bor- és ételpárosításokkal a séfek és az éttermek. Reflexből vetek egy pillantást ezekre a hirdetésekre, hátha találok valami újat, merészet, lenyűgözőt. Pesten, a Ráday utcán sétálgattam a minap, amikor szembe jött…..
Lucas_Corso 2012.04.25 21:27:51
@Szomjas Gödény: Annyiban mindenképp működött, hogy nem gyanakodtunk a borok "többszöri felhasználására", és a 6-ból talán egyszer nem stimmelt a párosítás, bár ez elsősorban a séf érdeme, aki a bor alá dolgozott. (A vacsorára külföldön került sor, és tényleg túl régen ahhoz, hogy pontosan felidézzem, nem jegyzeteltem sajnos.)
@tempranillo: www.ceasar-boston.org/index.php :)