Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Minerva-XII. ker.

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azt tudtam, hogy XII. kerület honlapjáról elérhető egy remek térinformatikai rendszer, de azt nem, hogy olyan pompás kincseket lehet vele felfedezni mint amilyet Tamásnak sikerült. Íme egy terasz (vagy udvar?), mely rejtélyesebb mint a Kenedi-jelentés és a Kennedy-gyilkosság…..
Minerva-XII. ker. 2009.05.18 10:03:12
Kedves Kommentelők!

A Minerva Térinformatikai Rendszer fejlesztőiként köszönjük a bíztatásokat.
A bemutatott rendszer fejlesztése 2006-ban kezdődött, melyet hosszú adatgyűjtés előzött meg.
Többek között az akkor még működő Fővárosi Tervtárban található összes tervrajz digitalizálásra került, fénykép készült az összes kerületben található épületről, elkészültek a kerület ortofotói és több irányú 45°-os légifényképei. Ezekhez egységes adatbázis készült, ami a rendszer alapját adja.
Az adatgyűjtés jelentős része a szabályozási terv vizsgálati szakaszában folyt, melyről egy bemutató is készült: http://cas.hu/compartmozi/moziindex.html

Az Önkormányzat munkájához szükséges térkép alapú információk is ebben a rendszerben kerülnek megjelenítésre, a földhivatali digitális alaptérképhez kötve, mint a szabályozási tervek, közműtervek, szintvonalas térkép, ügyintézői területek, építési engedélyezési eljáráshoz kötődő tervek, adatok stb.
A felsorolt adatok jelenleg is a rendszer alatt jelenítődnek meg, a hivatal mindennapi munkáját segítve és gyorsítva, de ezen adatok nagy része az állampolgári jogok országgyűlési biztosának állásfoglalása szerint nyilvánosan nem publikálható.

A rendszer fejlesztése során az összes böngészővel való kompatibilitás prioritást élvez, de egy önkormányzati rendszernél a stabilitás, megbízhatóság és a gyorsaság a legfontosabb szempont. Jelenleg Exploreren kívül, Firefox alatt fut a rendszer IE tab kiegészítővel.

Üdvözlettel:
Buda Miklós
Minerva Térinformatika