Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Birqa

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez sem lesz rövid olvasmány, de mindenkinek forrón ajánlom, ugyanis még a Homár is ritkán kap ilyen erős, mondhatni letaglózó levelet. A Magyarországon befogadott, állítólag rasszista görögöktől eljutunk a Homéroszt tanító szkíta mágusig, közben olvasónkat egyszerűen…..
Zsuzsanna fel van háborodva azon, hogy nálunk a borravaló elvárt és kötelező, a külföldieknek meg szinte felszámolják előzetes figyelmeztetés nélkül. Férjének olasz családja előtt égett be a For Sale étteremben, ahol a magyar rendszerhez nem szokott olasz após elfelejtett…..
Birqa 2009.10.02 12:42:36
@Frederic Hanry: Nem mindenhol így van...
Birqa 2009.10.02 12:54:23
@Gonosz Nyuszi: Igen, a magyar turista tipikusan az, aki kíválóan ismeri a helyi szokásokat... :-)

A magyar turista pont az ellenkezője ennek...

Egyébként a japán turista az aki tényleg tanulmányozza a helyi szokást és betartja. Pl. a japán csoport budapesti étteremben 23450 Ft számla után átad a pincérnek pontosan kiszámolva 2345 Ft-ot, ugyanis azt hallották, hogy 10 % borravaló a szokás. Ez nem vicc.
  A Nemzetközi Öszefüggéskutató Intézet (International Correlation Resource Center (ICRC)) Ázsia Központja egyévi hosszas elemzőmunka után hozta nyilvánosságra azokat a megdönthetetlen bizonyítékokat, amelyek napnál is világosabban mutatják be, hogy a 2008. szeptember…..
2055-öt írunk, London víz alatt. Egy Mézga köbüki stílusában formatervezett toronyházban egy öregember (szakáll nélkül) nyomogatja az érintőképernyős számítógépének képernyőjét, azon tépelődve: Vajon hol rontottuk el? A Greenpeace és a többi hasonló ügyben tevékeny…..
Birqa 2009.10.02 08:01:24
@alex4427: Miért baj egy kaszinó? Én magam is a szerencsejáték-üzletágban vagyok egyébként, hozzáteszem, hogy MINT ALKALMAZOTT, tehát nem mint tulajdonos. Jó munka ez, hidd el. Stabil bevételek vannak. Jó munkahelynek is. Nem értem mi ezzel a gondod. A Velencei-tónak itt az ideje a fellendülésre, nagyszerű hír, hogy fejlesztők kiszemelték, az államnak 500 % kedvezményt kellene adnia az ilyen befektetőnek!
Szeretem a sumérokat, leginkább az tetszik bennük, hogy víz gyanánt itták a sört, mint a középkori Magyarországon a szerémségi bort. Tiszteletre méltó, érdekes banda, szimpatikus társadalmi hierarchiával, templomállammal. Mondjuk ma már csak sivatag van arrafelé, meg dög meleg,…..
BuheraBlog Halálos hiba 2009.06.09 17:12:02
Hétfőn holtan találták a virtualizációs megoldásokat gyártó indiai LxLabs vezetőjét. K.T. Ligesh a hírek szerint egy átitalozott estét követően felakasztotta magát. Történt mindez azután, hogy a cég által készített HyperVM szoftver hibáját kihasználva nagyjából 100.000…..
Birqa 2009.06.10 07:43:52
@Fhmen: "én meg azért vesztettem el a melóm mert viszik indiába...meg is érdemlik majd a sok szopást. remélem pakisztán majd felhasználja az atombombáit chennai-on,mumbay-on meg a többi koszfészken"

Remélem hamarosan lebombázzák egész Magyarországot is, mert abba a koszfészekbe vitte a Nokia, az Audi, meg a Suzuki a gyártást! Felháborító!

Következzen egy összefoglaló olvasónktól egy kiskereskedelmi cégről, ahol a vezetők luxus autókat kapnak, a munkavállalók viszont a WC papírral is kénytelenek spórolni. Szeretnék pár kedves történetet megosztani Magyarország legnagyobb kiskereskedelmi cégéről. Mielőtt bárki…..
Birqa 2009.06.02 08:43:11
@icelpro: A multik előtt primitívség volt az országban, szóval felesleges szidni őket.
Birqa 2009.06.02 09:06:23
@Strici: Milyen jó is volt, amikor szombat déltől hétfő reggelig minden be volt zárva, s a kisbolt úgy érezte, hogy szívességet tesz a vásárlónak, mert szombaton is vehet de. 11-ig kenyeret!
Attila reggel 8-kor kezdett volna új munkahelyén, de 7 óra 50-kor felhívták telefonon és közölték vele, már betöltötték az állást.Üdvözlöm a kedves olvasókat! A minap esett meg velem az alábbi kis történet. Mivel aktív munkakereső vagyok (gondolom nem vagyok egyedül..)…..
Az alanti történetben az a legszebb, hogy csajozni vágyó hőseink egyből fejenként 2 Unicumot rendeltek. Maga a sztori innen a tengerfenékről ugye eldönthetetlen, bár gyanús, hogy ha tényleg hamis pénzt kap egy pultos, akkor nem így viselkedik. Vágtak át valakit szórakozóhelyen…..
Birqa 2009.05.25 08:00:23
@Rékuc: "Szerintem rendőrséget kellett volna hívni, naiv módon azt hiszem, hogy ha jóhiszeműen cselekedtem, nem lehet bajom abból, hogy véletlenül van nálam egy hamis bankjegy."

Bizony bajod lehet belőle. Hamis bankjegy birtoklása bűncselekmény. Ha a hamis pénzt valódinak gondolod, s fizetsz vele, akkor is hamis pénz kiadásának minősül.
Az alábbi eset tipikus példája a birtokvédelemmel való visszaélésnek. Régi kérdés, ki a kiszolgáltatottabb, az albérlő vagy a bérbeadó? Szia Zugügyvéd,mit tehetünk?????kiadtuk a lakást ami a nevem van decemberben. mivel a lakbér fizetése állandóan késett, ezért szóban…..
Birqa 2009.05.23 09:59:33
Többször adtam ki budapesti városközponti 3-szobás lakásomat. Legjobb bérlőim egy kínai család és egy csángó-magyar testvérpár voltak. Legrosszabbak meg két afrikai és egy átlag magyar család.

A két afrikait el is mesélem. Ketten haverok voltak. Azonban sosem fizettek. Volt előleg és kaució, aztán semmi. Mindig halasztgatták. Végül a két afrikai össze is veszett egymással: a tisztességes fizetni akaró a fizetni nem akaróval. A fizetni akaró oda is adta az elmaradt fizettség és a rezsi felét, majd felmondott, mondván, hogy szemét ex-haverjával nem akar többet együtt élni, mert tőle meg lop. Maradt a nemfizető a lakásban egyedül. Sosem lehetett elérni. A szobáját lezárta, a kulcsot magával vitte. Egyszer szimplán megvártam a lépcsőházban. Persze akkor is ígérgetett. Mondtam, hogy nem. Erre mondta, hogy jó, akkor elmegy, de hagy maradjon a cucca legalább egy hétig. Mivel az új bérlők csak 2 hét múlva jöttek volna, beleegyeztem. El is ment, kulcsokat visszaadta. Persze pénzt nem adott, mert azt majd adja. Vártam 10 napot, egy szó nem jött felőle. Ezután küldtem neki egy sms-t, hogy összes holmija ki lesz dobva 24 órán belül. Másnap mentem a lakásba és saját költségemen bezsákoltam összes holmiját, majd mindent lecipeltem a kuka mellé. Aztán hívott telefonon, hogy még 2 nap és viszi a cuccát. Én mondtam, hogy most már ne siessen, mert a kuka mellett van minden cucca, s lehet, hogy már szét is hordták a hajléktalanok. Erre nagyon megdöbbent, perrel fenyegetőzött, de érdekes módon 20 percen belül megjelent a kukánál menteni még meglévő holmiját.