Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tündérleány

50 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
(éljen a palimpszesztikus paronomázia ;))  Naná, mert ha úgy tűnik, hogy lehetetlen, minek foglalkozz vele, nem? Úgyis annyi más dolog van, amin rágódhatsz, ki a fene fog pont ezen? Legalábbis addig, míg nem kavarodik fel az állóvíz...Márpedig valamit csinálnod kell, ha nem…..
Idézet a facebookon:"Aki a matematikát nem érti, méghozzá egyre magasabb szinten, annak akkor sincs objektív fogalma, véleménye a világról, ha az összes humán művészetet százszor olvasta, látta, hallotta."/Gyarmati István/Reméltem, hogy túlvagyunk rajta, de úgylátszik…..
Tündérnapló Tanítás 2010.09.18 23:09:00
"A tanulás hatékonyabb, ha nyitottak vagyunk mindenre, ami esetleg igaznak bizonyul." /Alison Gopnik/ "Én sosem tanítom a diákjaimat, csak próbálom megteremteni a feltételeket, amelyekben tanulhatnak." /Albert Einstein/ Tanítani jó buli. És persze…..
Tündérnapló Belső kör 2010.08.06 10:25:00
"Mi a barátság egyáltalán, ha nem az, hogy osztozunk egymás őrültségeiben?"/Marc Lévy/"A barátság olyasvalami, amely szinte az emberiség fölé emelkedett. Ez a szeretet mentes az ösztönöktől és a kötelezettségektől, ugyanakkor szabadon vállaltuk magunkra, szinte…..
"Nem minden művészet, amit alkottál. (...) Nem teljes mindaddig, amíg valaki be nem fogadja. (...) Csak akkor válik valamivé, ha valaki meghallgatja, látja, vagy bármely úton megtapasztalja."/Marilyn…..
Tündérnapló Nosztalgia 2010.06.25 00:34:00
Az élet olyan, mint a rajzolás: néha gyorsan és határozottan kell cselekednünk, a dolgokat erélyesen kézbe vennünk, és arról gondoskodnunk, hogy a nagy vonalak villámgyorsan előttünk álljanak. Semmiféle lagymatagságnak, kételkedésnek itt nincs helye, a kéz nem remeghet, a szem…..
Tündérnapló Depresszió 2010.06.13 11:33:44
"A szomorúság nagy erő. Messzebbről látsz mindent, mintha vándorlás közben csúcsra értél volna. A dolgok sejtelmesebbek, egyszerűbbek és igazabbak lesznek ebben a nemes ködben és gyöngyszín derengésben. Egyszerre emberebbnek érzed magad. Mintha zenét hallanál dallam…..
Tündérnapló Véletlen 2010.05.26 15:17:00
Ezt már előre látom, hogy hosszú lesz, bocsi. De szerintem érdekes :)Véletlenek nincsenek. Legalábbis szerintem biztosan. Ha lennének, akkor még inkább megfoghatatlanná válna az élet. De nem ezért nem hiszek benne, hanem mert ha egy dolog kapcsán túl sok „véletlen” fut…..
Tündérnapló Szín és forma 2010.05.22 21:48:44
Az embernek egy olyan módszerrel kell felülemelkednie minden emberi konfliktuson, amely elutasítja a bosszút, az agressziót és a megtorlást. Ennek a módszernek az alapja a szeretet./Martin Luther King/ A barátság mindenekfölött fegyverszünet, hatalmas szellemi érintkezés a…..
Tündérnapló Kari nap a BTK-n 2010.05.12 20:52:43
"Annak, hogy ne tapadjanak össze a rizsszemek főzés közben, az a titka, hogy egyenként kell megfőzni őket."Na igen. Természetesen szakadó esőre ébredtünk, ami elég elkeserítő, mert bográcsozni így meglehetősen bonyolult. De pár telefon után kiderült, hogy…..
Tündérnapló Tanulásdömping 2010.04.25 18:13:00
 Sok olyan dolgot megtanultam, amit tapasztalat nélkül megtanulni lehetetlen lett volna. Egyik a türelem becses tudománya, ami arra tanított, hogy a tanulást is úgy kell venni, mint egy sétát a mezőn, könnyedén. (...) Az így szerzett ismeret észrevétlenül elárasztja a…..
Tündérnapló Barátság (?) 2010.03.22 20:10:00
"Ha te meg én barátok vagyunk, akkor a kapcsolatunkat áthatja egyfajta várakozás. Amikor látjuk egymást, vagy távol vagyunk egymástól, ott vibrál a levegőben az együttlét, a nevetés és a beszélgetés várakozása. Ennek a várakozásnak nincs konkrét meghatározása; eleven…..
"Aki nálam rendesebb, az mániákus, aki nálam rendetlenebb, az zilált. Jeruzsálemben hallottam valakitől ezt az önironikus mondatot: aki nálam vallásosabb, az bigott, aki nálam kevésbé vallásos, az pogány. Sok tulajdonságjelzővel lehetne így eljátszani. Mindig mi vagyunk…..
Tündérnapló Mi van? 2010.02.04 22:56:00
"Valami mást is tanultam. Azt, hogy ahogy öregszem, elveszítek olyan dolgokat, amiket sajnálok. Például... a tejfogaimat, amelyek idővel helyet adnak a vasfogaknak. De ennél fontosabb dolgok is elvesznek..., barátok. És csak reménykedhetünk, hogy a hamis barátok vesznek el,…..
Tündérnapló Alkonyat 2010.01.24 21:06:15
"Ezalatt a sokezer év alatt nem sikerült az emberiségnek megfejtenie, mi az a szerelem. Hány százalékban fizikális, mennyiben szellemi eredetű? Milyen szerepe van benne a véletlennek, és milyen a sorsnak? Miért vallanak kudarcot tökéletes párok, és miért sikerül a…..
Tündérnapló Vége :) 2010.01.22 16:33:57
"Az ember, ha már nem tud szeretni: menjen tovább! - Semmiért nem kár, csak a szeretetért. Az pedig - ha valóban volt - elveszíthetetlen."Müller PéterMost, hogy véget ér a vizsgaidőszak, és ráérnék foglalkozni vele, egy pillanat alatt sikerült lezárni... Ismerős érzés?…..
Tündérnapló Bölcsészek 2010.01.12 14:55:00
"Az ember azért olvas verset, mert az emberi fajhoz tartozik, amely emberi faj tele van szenvedéllyel. Az orvostudomány, jog, bankügyek... mindez szükséges ahhoz, hogy életben maradjunk. De a romantika, a költészet, a szeretet, a szépség... ezért élünk."/N. H. Kleinbaum/A…..
"Feminista: még én sem tudom mi az igazán, csak azt tudom, hogy az emberek feministának tartanak valahányszor olyan érzelmeket fejezek ki, melyek megkülönböztetnek a lábtörlőtől."/Részlet Cheris Kramarae és Treichler feminista szótárából/Miért nem lehet bármit…..
Tündérnapló A szeretet nyelvei 2009.12.28 16:49:18
"Csak azért, mert valaki nem úgy szeret téged, ahogyan azt te szeretnéd, nem jelenti azt, hogy nem szeret téged teljes szívével."Karácsonyra megkaptam Gary Chapman könyvét az öt szeretetnyelvről. Érdekes volt felfedezni a könyv olvasása közben, hogy mennyire valószerűek…..
Tündérnapló Virágszirmok 2009.12.17 11:38:00
"Találni egy srácot, aki gyönyörűnek hív és nem csak csinosnak, aki felhív, amikor bele vagy gabalyodva, aki fentmarad csak azért, hogy lássa, ahogy alszol. Várni egy srácra, aki homlokon csókol, aki akkor is meg akar mutatni az egész világnak, amikor csapzott vagy, aki a…..
Tündérnapló Hóesés 2009.12.16 13:02:28
"Mosolyogni tessék! Persze nem szüntelenül, nem reggeltől estig, de bujkáljon bennünk a mosoly - minden eshetőségre készen -, hogy bármikor felragyoghasson. Mert a mosoly meggyőződésem szerint mindig egy kis fényt hoz az életünkbe, meg a máséba is. Kicsike fényt, de sok…..
Tündérnapló Pasik és csajok 2009.12.15 21:14:00
"Mi sohasem fogunk ugyanarról beszélni (...) A férfiak mézesbödönről álmodnak, a nők kanálról."/Vavyan Fable/Beszélgettem az egyik (volt) osztálytársammal a hétvégén, aki megosztotta velem, hogy mik azok a dolgok, amiket a férfiak nem bírnak a csajokban. Én…..
"A férfi olyan hamar felmelegszik, mint a villanykörte: egy pillanat alatt túzbejön és ugyanilyen gyorsan ki is hűl. Ellenben a nő - s ez tudományosan bizonyított tény - úgy melegszik fel, mint a vasaló. Lassan, fokozatosan forr fel, mint a jó húsleves. De ha egyszer…..
Tündérnapló Miért írok blogot? 2009.12.07 20:16:00
"Egy okos nőnek milliónyi ellensége van: Az összes buta férfi."/Marie von Ebner-Eschenbach/"A körülmények és a tetteink hatnak ránk, de magunkért csakis mi vagyunk felelősek. Vagy te tartod ellenőrzés alatt a tetteidet, vagy azok fognak téged."Blogot írni jó. Sok…..