Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bigyó13

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Aki hazudik, az lop 2010.10.21 12:00:00
A Fidesz rezsije magasabb a magánnyugdíjpénztáraknál. Ők is büdöset szarnak, és mi esszük meg...
bigyó13 2010.10.24 12:45:45
@jaegtoer:

Naná, hogy annak a szoknyáját kell megigazítani, aki a színpadon táncol és nem annak aki a közönség hátsó sorában ül...
Nyomorult közszférán mindig találunk valami spórolni valót: hol a bérüket fagyasszuk 2 évente, hol azt a kevés pluszt is elvesszük, amit már egyszer odaadtunk, vagy kafetériával machinálunk, és ha lehet akkor most már ne is fűtsünk nekik. Pedig semmivel sem jobbak vagy rosszabbak a többi bérből és fizetésből élő rétegnél. Sőt, ha valakik az utolsó forintjuk után is adóznak, akkor azok ők.
Sokan vannak? Lehet, de jobb, mintha ennyi munkanélküli lenne. Munka pedig van ott is, mert a logikus szükséglet és a bürokrácia is gondoskodik róla.
De, ha már mindenképpen ezen a szférán akarunk spórolni, inkább azt kellene boncolgatni, hogy mennyibe is kerülnek a kormányváltásokkal "szükségszerűen" együtt járó át-, oda-, vissza-, majd újra oda- és visszaszervezések (pusztán azért, hogy megmutassuk, mi sokkal okosabban és gazdaságosabban "szervezünk" - igaz a megtakarítást mindjárt el is költöttük, vagy még többet is).
Szomorú ebben az is, hogy valószínűleg csúnyán alátippelnénk a tényleges összegnek.
A lélekrabló dohánymaffia újabb álságos trükkjét leplezte le posy. Nem elég ezeknek, hogy 2 éve egy szállal kevesebbet adnak, már a kevesebb is rövidebb, cserébe viszont a füstszűrő hosszabb: A napokban vezették be az új dizájnú hosszú pall mall cigarettát (lásd: 1. csatolt…..
bigyó13 2009.05.17 17:12:55

Majdnem egy éve nem dohányzom. Ide is úgy tévedtem, hogy meg akartam nézni, mennyibe került az elmúlt időszakban a Pall Mall (azt szívtam), és kiszámoljam mennyit spóroltam pontosan (puszta kiváncsiságból). Bár így is tudom, hogy kb. 2 kilót. Az én indokom a leszokásra: születendő gyermekem és a saját pénztárcám volt. Mégsem lettem dohányzókat gyűlölő, sőt bármikor rá tudnék gyújtani most is. A gyerekemért pedig én vagyok felelős, ezért elkerüljük az intezíven dohányfüstös helyeket.

Tény és való, hogy alternatíva a nemdohányzás, de ne felejtsük el, hogy függőség! Nem azért gyújt rá a dohányos, mert mások ellen akar "gyilkossági kísérletet" tenni, hanem azért mert függő. Nem ugyanaz, mint reggel eldönteni, hogy melyik ruhámat vegyem fel. Az igazi alternatíva az, ha hagyjuk a dohányosokat is a megfelelő helyen dohányozni, és ne igyekezzünk kényszeresen bűntudatot ébreszteni bennük azzal, hogy "gyilkosoknak és öngyilkosoknak" nevezzük őket. Elvégre ez is legális függőség, mint az alkohol és zárójelben jegyezném meg, hogy a "dohányizmusa" miatt, még senki nem gyilkolta le a családját, vagy éppen másét. Ez a tény nálam még mindig a "hagyjuk békén a dohányosokat és legalább ennyi energiát fektessünk, az alkoholista szülők és házastársak és egyéb személyek megtérítésébe" irányba nyomja a mérleget.

Kedves Joe Forster/STA!

Szerencsés ember vagy, hogy még nem láttál eü. elszámoló számlát (bocsáss meg, de ezt feltételezem). Egy részéről azt sem tudod, hogy mi; a vizsgálatok egy másik része meg sem történt; a harmadik része meg ellenőrizhetetlen és kiszámolhatatlan (pl. el nem tudom képzelni, hogy egy szemvizsgálaton (bekukucskálni 2 gépbe és leolvasni a táblát - még időben is kb. 10 perc) mi kerül 2276 Ft-ba???? Na, én ilyenkor kérdezem, hogy ki fizeti kinek a TB-jét és miért????? Nem hiszem, hogy a TB-rendszerünk hiányosságait a dohányosokon kellene leverni. Valószínűleg nincs ilyen statisztika, de nem nehéz elképzelni, hogy mindannyiunkra jut ilyen vagy olyan "szándékos egészségkárosítás". Kinek van jogosultsága kiszámolni, hogy ez alapján kinek mennyit kellene fizetni? Mennyit kellene fizetni, ha dohányzik az ember, de - szemben másokkal - sportol, és sok zöldséget, gyümölcsöt eszik és gyalog jár munkába autó helyett? Ez tényleg egy igazi vitatéma határok nélkül.

Mókusnak!

Nem voltam még 16, amikor rászoktam a dohányzásra és ezzel a többségünk hasonlóan áll. Tényleg elhiszed, hogy 16 évesen a sikeresség és a sikertelenség alapján gyújt rá az ember? Szerintem pusztán társaság kérdése. Jó poénnak tűnt, és már akkor is a dohányosok közt jobb volt a hangulat. Hangsúlyoznám, hogy én már 1 éve nem dohányzom, tehát nem a függőségemet akarom kimagyarázni.