Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csakegysrác

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A legtöbb ember szerintem szereti minél gyorsabban és egyszerűbben letudni a konyhai műveleteket, amelyek ha eszközigényesek, akkor nagyban függnek a használt géptől is.   Mióta vegán vagyok sokkal jobban igénylem az aprító, botmixer és turmix adta lehetőségeket, hiszen sokkal gyakrabban…..
Miért van az, hogy némelyik lakás meglepően magas áron talál gazdára? Természetesen nem mindegy, hogy mikor hirdetjük meg eladó otthonunkat, és milyen képeket csatolunk a hirdetés mellé, de az sem mindegy, mit tartalmaz a hirdetés szövege. Egy nemrég végzett kutatás ugyanis bebizonyította, hogy…..
csakegysrác 2016.03.11 00:32:51
Na akkor elmesélem én hogy kerestem ingatlant és hogy adnék fel egy hirdetést. Keleti országrész egy fejlődő megyeszékhelyén szerettem volna ingatlant venni. Az első és legfontosabb az volt, hogy kitaláltam melyik utca vagy utcák jöhetnek szóba. Ezt követően elmentem és végig jártam ezeket az utcákat. Arra is figyeltem, hogy ez a hétvége legyen, olyankor többen otthon vannak, jobban lehet látni, milyen emberek élnek ott. Amiket figyelembe vettem még: a munkahely távolsága, tömegközlekedési lehetőségek, belváros távolsága, szórakózás/kikapcsolódási lehetőségek. Ezek voltak tehát a legfőbb szempontok. A legtöbb ingatlanhirdetés arra térki, hogy milyen 'csodálatos' az ingatlan. Nem számít - annyira. Ami számít az a hely és még a következők: terhelt e jelzáloggal, esetleg gyerekekre korábban felvett állami támogatással (régi szocpol), tisztázva van e a tulajdon, szomszédok (felső szomszédok, ha Jimmit hallgatnak 7végén nem túl kellemes), nyilászárók állapota, fűtés mivel történik, gáz cirko esetén hány éves a készülék: juliustól már csak kondenzációs kazánt tehetsz be amihez gázmúvek is kellenek plusz kéménybélelés stb, többszázezres tétel. Milyen a lakóközösség társasház esetén, mekkora a közös költség (volt ahol még 2 évig havi 20e mert fel lett ujitva a tház kivulrol, de ez már az eladási árban is látszott). Viz: ázik e az ingatlan, penészesedik e, milyenek a falak, hallod e a szomszédot miközben este tv-t néz. Tájolás: egy NY-i fekvésű ház nyáron marha meleg tud lenni délután. Parkolás: kívűl, belső udvarban,utcán. Nagyjából ennyi jutott eszembe. Szóval a legfontosabb dolgok nálam ezek voltak, nem pedig a képek, vagy a meseszép csengésű hivogató szavak amirol az esetek 95 % ban teljesen feleslegesek. Én inkább ezeket az infokat rakatnám ki az eladóval kötelező jeleggel. Sajnos egy házba a belső berendezés alapján is szerelembe lehet esni. De azokat ugyis elviszik :)
Ez a Való világ. Ezzel az egy mondattal el is intézhetnék a posztot. Aki látta tudja miről beszélek, aki nem az meg kitalálta régen. De ne menjünk el szó nélkül amellett, hogy az ertéel tagadhatatlanul médiatörténelmet írt tegnap. Olyan gyönyörűen rúgták föl a…..
csakegysrác 2010.11.21 16:46:19
Óriási tévedés, hogy egy éttermi ebéd vagy drága, vagy rossz, mert én például számos olyan lehetőséget tudok, ami egyszerre rossz meg drága is. Tovább megyek, a kézenfekvő, olcsónak gondolt lehetőségek többnyire drágák és rosszak.Az irodaházak körül nyílt éttermek,…..
Gondoltuk, a szeptember már csak egy ilyen csendes, békés, kiegyensúlyozott hónap lesz.Házi szerzőink mintha csak összebeszéltek volna, egyforma lelkesedéssel kímélték magukat és nem érkezett levél az olvasóktól sem.Egészen a mai napig. Regi megrökönyödését és mélységes…..