Regisztráció Blogot indítok
Adatok
niklas

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor a középiskolások a casus belli fogalmával ismerkednek, tanáruk az esetek 99%-ában az első világháború kitörésének klasszikus példájával szokta illusztrálni az új fogalmat. Aehrenthal kolléga bemutatkozó posztját olvashatjátok a szarajevói merényletről (amelynek komoly konteó-irodalma is van,…..
A világhálón számos olyan hír kering, amely szerint léteznek a magyar történelemmel kapcsolatos, általában az MTA által eltitkolt dokumentumok, amelyek alapjaiban változtatnák meg a magyar történelmet. A Kassai Kódex egyike azon történelmi forrásoknak, amelyeket, állítólag az…..
Szijjártó Péter vasárnap este a "győzelmi beszéd"-ében -hogy ezek mit tudtak most megnyerni, azt hagyjuk, mástészta-az újabb magyar ostobizmus Csimborázó-ját valósította meg. csak szajkózta és szajkózta, méghozzá olyan hangsúlyozással, mintha hülyegyerekek lennénk,…..
niklas 2010.10.07 09:53:10
@efes:
A dolgot mindíg magát nézd! Az, hogy mi a bunkóság, mindíg a körülmények mutatják meg. A másik ember szájában turkálni, belenyulni bunkóság, kivéve, ha fogorvos vagy.
Bunkóság azt, mondani, hogy a vörös iszap nem veszélyes anyag, ha több mint száz embert kezelnek marási sérülésekkel, viszont szerintem nem bunkóság erre azt válaszolni, hogy fürödjön meg benne, aki szerint nem veszélyes. Még nagyobb bunkóság bagatellizálni, ha négy ember bizonyítottan meghalt, hatot még keresnek, másfél település lakhatatlanná vált, a Marcal folyó felső szakaszán az állatvilág nagyrészt kipusztult, és az is, ha minderről csak a feloszlatott, a két választás után teljesen jelentéktelenné vált és egyébként a napi történésekben már egyáltalán nem szereplő Magyar Gárda jut valakinek eszébe.

Tisztelettel:

Takács Miklós
(Az első rész itt olvasható.) Kvantitatív elemzés A Kínai Népköztársaság korábban vívott háborúinak és Peking ambícióinak elemzésére a téma egyik prominens kutatója, King C. Chen érdekes elemzési módszert dolgozott ki. Véleménye szerint a Népköztársaság 1979-ig, tehát…..
Mandiner blog A Reakció 1989-e 2009.10.23 07:01:00
  A Reakció szerkesztősége személyes visszaemlékezésekkel tiszteleg a köztársaság kikiáltásának huszadik évfordulója előtt. Ebből kiderül, hogy az életkori sajátosságoknak megfelelően ki ellenálló performanszokkal, ki italozással, ki kislányok harapdálásával…..
A Zugügyvédnek az a kérdése merült fel az alábbi történettel kapcsolatban, hogy ilyenkor az ellenőrök nem magánlaksértést követnek el? És a társasházi magánlakásban mókoló villanyszerelő kisiparost is lehet így ellenőrizni? Javítsanak ki a kollégák, ha rosszul…..
Nagyon beleélhette magát a szerepébe az a bíró, aki az alább „szubjektív elemekkel” felturbózott ellenkérelmet írta a Legfelsőbb Bíróság nevében. A Zugügyvéd nagyon kíváncsi, vajon az ítéletei indoklása során is ilyen vicces szokott-e lenni. Mindenesetre az ügy…..