Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lady Morgana

1 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Geekblog Dűne 2010.03.27 20:36:00
1982 nyarán George Lucas felkérte David Lynchet a Csillagok háborúja-trilógia befejező epizódjának, a Jedi visszatérnek a megrendezésére. Lynch nemet mondott az ajánlatra: ahelyett, hogy valaki más, már korábban megkezdett „univerzumát” kibővítse, a Dűnével saját…..
Különös, félvállról kezelt műfaj a spagetti western. Legtöbb ember Clint Eastwood borostájával és Charles Bronson harmonikájával azonosítja és be is éri ennyivel, ritkán eszükbe jut még Keoma gondozatlan szakálla és Giuliano Gemma ezüstegydollárosa. Nem sejtik, hogy csak a…..
Mindig megkönnyebbülés, ha a sok netezés és motozás után az ember belemászhat egy masszív történelmi regénybe, melyből előreláthatólag napokig ki sem kell majd jönnie. A Vaskirály című regénnyel kezdődő Elátkozott Királyok regényfolyam a masszív történelmi regény…..
Csáp Géza A bátor nyúl 2006.11.14 09:18:00
Vajon mi értelme van egy szamuráj nyuszinak, pláne hogy a nagy lafka fülei a feje tetejére vannak kötve, idétlen csokorba, mint valami idegesítő felső tagozatos csajnak? A legfurább, hogy, ha jól emlékszem, 1986-ban, hatodikos koromban is pont ugyanezen gondolkodtam. Azóta sem jöttem…..
Magyarországon szépen izmosodik a japáni mánia, amire Csáp Géza is vevő volt, hajlandóak voltunk mindenféle gésás, szamurájos közhelyeket is elnézni, mert valahogy folyvást úgy éreztük, hogy valami titok felé haladunk, egy nagy romantikus fogalmi káosz mélyére, és biztosak…..
Az erőszak leonénál vagy Peckinpahnál még művészien meg volt komponálva. Manapság meg? Csaknorrisz-stivenszegál-svájcinéger-dzsekicsen. Lerugodafejed. Kell a francnak az esti főműsor... Tehát először is Sergio Leone. Róla írtam a szakdogámat is, még jó, hogy filmes szakon…..