Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kollàr adèl

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ide írjátok meg Artproletarz előadásokkal, eseményekkel kapcsolatos élményeiteket. Vannak még helyek az Örökséta buszos túrán, érdemes megpróbálni a szerdai 14 órás turnust. Ma este még játszhattok egy meccset a Kulti kiszabadításáért a Kinizsi u. 28-ban este 9-től. A 18…..
kollàr adèl 2009.05.16 11:32:25
@B.B.B.:
Csatlakozom a valòsàg és a pàtosz problémàjàhoz. Nekem a giccs nem beszédes megnevezés az ArtP. akciokban. A pàtosz annàl inkàbb. Egy konkrét példàn keresztül kérdezném a véleményeteket, Ti hogyan làttàtok ?
Érdekes dramaturgiai közös pont a 3 ArtP. elôadàsban az, hogy van egy adott töréspont, ami két tìpusù valòsàgot vilàgit meg, àtvezet valami
« patetikus » àllapot és egy üzenet között .
Az elsô egy szituàciò, amit a nézô érezhet és értelmezhet akàr csak elsô fokon is, azaz a pàtoszon keresztül, itt értem : milyen a néni köszöntô éneke a szülinapi bulin, vagy együtt àzni a többiekkel terhes mamàk kòrusàban, vagy szépkorùakkal tàncolni és meggyszörpöt inni. Kapcsolòdhat ez akàr Ggi « jetzt-zeit » élményéhez is. Majd jön a töréspont, azaz a fiatalok kiugratnak az ablakon ùj vilàgot épiteni, a gyerekek hidegvìzbe küldenek, hogy megszülessünk, a buszsofôrnô megszakìtja a tombolàt és ùtra küld, hogy örök bùcsùt vegyünk a szépkorùaktòl, aztàn ùj generàciòt teremtsünk. Adnak e ezek a referenciapontok Nektek az értelmezéshez, a valòs szituàciòk értékeléséhez kulcsokat ?
Kell e jòl érezned magad nézôként ? Kell e jòl érezned magad, pl ha az utasìtàs az, hogy érezd jòl magad !? Hogyan kezeled magadban a pàtosz élményét ?
Tudod e ezeket a jeleket pl. dràmaelemzéssel vizsgàlni, noha egyrészt reàlis szituàciòk sorozatàban vagy nézôként jelen, ahol az elv nem egy valòs elem torzulàsig csiholàsa a cél, hanem a kivàlasztott valòs elemek sorrendje és keretezése adja a torzulàst; màsrészt az élmény része vagy magad is ?

Tehàt kezelhetô e a forma szàmodra distanciàval, mûködik e a paradoxon ?
Mitôl màs ez,
mint mikor mész egy kört a vàrosban ?
Mitôl màs ez, mint egy szocio témàjù dokumentumfilmet megnézni ?