Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tomi Vazquez

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pangea Csanád, merre vagy? 2017.10.15 20:00:00
A 2017. október 3-i döntés értelmében, miszerint Trianon 100. évfordulóján Csanád vármegye (neve) visszakerül a térképre  több kérdés merült fel bennünk, mint amit magunk meg tudnánk válaszolni. Ezért egy rövid történeti-földrajzi áttekintés után megosztanánk az átnevezéssel kapcsolatos…..
Tomi Vazquez 2017.10.16 15:35:41
@vwxyz: Pontosan!
Eletem elso 25 evet Szegeden eltem. A felmenoim is tosgyokeres szegediek. A szuleim a mai napig ott elnek. Soha senkit nem hallottam sem a csaladomban se a kornyezetemben Csanad megyet emlegetni.
Apai nagyszuleim 1905-ben szulettek. Nekik is fiatalkori "elmenynek" maradt csak a regi megye. Eletuk nagyobb reszet a csonka/uj megyehatarok kozt eltek.
Meglatasom szerint ez egy baromsag, hogy erzelmileg kotodik a lakossag ehhez a nevhez. Mar ember nincs a Foldon aki valoban elt a trianon elotti megye hatarok kozt.
Mar megint vki nagyon unatkozott egy irodaban. (Bocsi az ekezet nelkulisegert. Kulfoldon elek s itt nincs ekezetes billentyuzet.)
Miközben a blogon épp arról jelent meg egy írásom, hogy Budapesten sem áll meg az élet hétvégén, és ahelyett, hogy az M7-es dugóiban töltenénk a vasárnapot, a fővárosban is találhatunk éppen elég szórakozást, és álnok módon az M7-esen araszolgattam a barátnőmmel.…..
Ivan Bertin producer, graphic designer dolgozta ki és rakta össze a fent látható spotot a Sidaction AIDS elleni küzdelmével kapcsolatos kampány részeként. A klippet érdemes nagyban is megnézni, elég erősre sikerült...Via: svarta..
A korábbi poszt hál' az égnek elég sok választ generált (szívesen helyt adok élménybeszámolóknak!), de azóta már sokat tisztult a kép, hogy a hazai közösségből ki hová szeretne menni. Feldobom a népszerű kongresszusokat, s jöhetnek a kommentek, hogy ki melyiket szeretné…..