Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Manóanya

18 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Érdekes, mert az a hely, ahol mi lakunk, olyan, mint egy hétköznapi környék, de tőlünk 20 percre, a belvárosi részt úgy hívják, hogy Surfers Paradise. Ez a hely világszerte ismert, nagyon sok sztrár megfordul itt. Múlt héten Beyonce volt „nálunk”. Na de ez azért…..
Az élet úgy hozta, hogy ma leköltözünk Melbourne közelébe. Még nincs egy éve, hogy itt vagyunk, és már számos barátot hagyunk magunk mögött. Nos itt a költözés nagyon érdekes, mert csak egy másik államba megyünk, de ehhez 1600km-t kell megtennünk. Ráadásul egyedül kell…..
 Boldog új évet mindenkinek!!Tudom, hogy most már egy jó ideje nem írtam a blogban, de egy óra szabadidőm nem volt!Sokat dolgoztam, új honlapokat nyitottam, volt mit tenni.Bocsi.Ennek ellenére rengeteg élményben volt részünk, amiket azért jegyzetelgettem, úgyhogy most…..
 Itt volt anyukám 2 hónapot nálunk. Majd biztos mesél nektek otthon.Puszi, anyu, mesélj sokat. Üdvözlöm a cecei, várgesztesi, mezőfalvi, érdi, pesti, nagyvenyimi rokonainkat!!!Boldog karácsonyt kívánunk apunak, anyunak, bátyáméknak és minden rokonságunknak barátunknak, akik…..
 Itt most először is, meg kell jegyeznem, hogy nincs könnyű dolgom, mikor azt szeretném veletek ismertetni, mi az, ami nincsen Ausztráliában. Ugyanis, nem azért jöttem ide, hogy ezeket a dolgokat figyeljem. Nagyon elégedett vagyok itt és a sok jó ellensúlyozza a hiányosságokat.…..
  Ebben a részben sokszor összevetem Magyarországot és Ausztráliát. Érdekes, amióta itt vagyunk, kétszer láttam cigizni valakit az utcán (ugyanis büntetik), máshol pedig egyáltalán nem. A tanároknak is tiltják az iskolában. A diákok pedig egyáltalán nem cigiznek, se…..
Nos, akkor kezdjük! Mikor 24 órát ülsz egy repülőgépen, már nem tudod, hogy fiú vagy-e vagy lány. Mikor átszállsz egy olyan országban, ahol a páratartalom már nagyon magas és az Egyenlítőn fekszik, akkor azt gondolod: hú, hova jöttem, ez nagyon más. Aztán, mikor leszállsz egy…..
Sziasztok! Már régen írtam, ennek több oka is volt. Mielőtt elindultam Magyarországról, utánanéztem a neten, hogy hova is készülünk. Megvizsgáltam, mi kapható a boltokban, lesz-e gyerekorvos, fogorvos, meg ilyenek. De mivel kevés információt találtam magyarul, igazában nem állt…..
  Régen írtam már. Sok minden történt velünk a hetekben. Először is, végre találkoztunk a másik magyar családokból kettővel, akik szintén a gyerekek sulijába járnak. Az egyikhez közülük elmentünk. Nagyon kedvesek! Furcsa volt újra magyarul beszélgetni. A poén az volt,…..
Belázasodtak a gyerekek, de csak 1 napig tartott.   Több, mint egy hét szünet lesz a gyerekeknek.   A Viki lett a legjobb matekos. A következő terminusban (4 negyedév/év) a földrengésekről fognak tanulni. Itt nem úgy van, hogy van több tantárgy, hanem ha matekot…..
 Sziasztok! Voltunk Anyával vásárolni a húsvétra. Mondta, hogy 4-kor indulunk délután. El is indultunk. Persze a picik nélkül. Mentünk az úton és rossz fele mentünk, majd visszafordultunk, és egy utcával hamarabb fordultunk be a kelleténél. Majd befordultunk a jó utcába…..
Reggelenként már 3-szor sikerült futnom. 6-kor kelek általában, elmegyek futni, majd gyorsan készítem a kaját a gyerekeknek, mert 3-ig semmit sem kapnak – nincs ebéd. Van a közelben egy vízpart, gyönyörű reggel. A papagályok repdesnek a fejem felett. Nagyon örülök, hogy…..
 Nagyi, boldog szülinapot!!!Sajnos, innen nehéz lenne elmenni megköszönteni Téged, de ezúton kívánunk boldog születésnapot, sok egészséget és boldogságot! Megvan a módszer az olvasástanításra. Egyszerű mesekönyveket kölcsönöztem ki a könyvtárból és a szavait…..
 Ma behívták a Szandrát egy olasz házaspárhoz tolmácsolni. Mondjuk, nem kellett sokat beszélnie, lehet, hogy csak tesztelték. Már kétszer láttam balesetet, mióta itt vagyok, a szemem előtt fordult meg 2 autó. Mindkettő esőben történt, lehet, hogy kopottak voltak a nyári…..
Sziasztok! Azért nem jelentkeztem eddig, mert költöztünk. Az első éjszaka nagyon vicces volt, mert a bútorok nem értek ide időben, és a földön aludtunk. A Szandra azt mondta, mikor reggel lett, hogy ő még ilyen jót életében nem aludt. Képzelhetitek..olyan rossz azért nem…..
Remélem, ma mindenki ünnepel, és az ünnepet a családjával tölti.Nálunk tegnap este elég vicces történt. Lementünk a garázsba, és nem vittünk kulcsot, úgyhogy bezárva maradtunk. A rácsos kijáratnál vártunk fél órát, mint a majmok a ketrecben, hogy arra jöjjön valaki, és…..
Ma van a szülinapom!! És anyué is. Boldog szülinapot innen a messzeségből.Kaptam egy gyönyörű csokrot és egy tortát. A csokorhoz szedett a Viki még a kertben virágokat, melyek ugyanolyan szépek voltak.Tegnap voltunk a Surfers Paradise-ban. Ez itt a központja Gold Coastnak. Tele volt…..
Kis családunk Ausztráliába költözésének oka egy más világnézet, a föld egy teljesen más, eddig számunkra még ismeretlen tájának megismerése, az angol nyelv gyakorlása. Olyan helyet kerestünk, ami igazán kihívás számunkra.Na, a kihívásokkal már a legelején találkoztunk,…..
Emailben kaptam a TELHETETLEN HERNYÓCSKA videójának linkjét, ezúton is köszönöm a Feladónak!Itt megnézheted Te is:Die kleine Raupe NimmersattMindössze hat perc, és igazán nyugis, lassú képváltások vannak benne, pont olyan, amilyen a kisgyerekeknek való.A történet sem túl…..
Manóanya 2010.02.21 06:47:53
Ál@Kindergarten: A nagyobbik lányommal 3 éves kor körül, mert nem érdekelte a tévé, ezért nem is erőltettem. A középsővel már korábban, pontosan nem emlékszem. Törekedtem arra, hogy egyszerű meséket tegyek be, lehetőleg dvd-n, mert azt többször meg tudtuk nézni egymásután és így sokkal hasznosabb volt.
Manóanya 2010.02.22 11:35:51
@Kindergarten: Nagyszerű! Meg fogod látni, párszori megnézés után milyen sikereitek lesznek.
Majd figyeld meg, milyen gyorsan beszélnek a mesében - mert az a jó, ha nem olyan gyorsan. Ezen kívül a szóösszetételét is érdemes megfigyelni. Úgy tudod ellenőrízni, hogy átkapcsolod a dvd-t arra a nyelvre, melyet Te magad kevésbé beszélsz, és figyeld, hogy megérted-e. Ha nem annyira, akkor válassz egy egyszerűbb mesét, mert gyermeked kezdő szintjéhez az sok. Ez csak egy tipp, remélem, segít.