Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bimbe

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elsősorban azok miatt írom meg, akik feedből olvasnak bennünket: az első évfordulója alkalmából új külalakot kapott a blogunk. Szélesebb hasáb jut mostantól a szövegnek, amelyben elférnek a YouTube új szabványának megfelelő szélességű videók is. Szellősebbé vált a…..
Az elmúlt évtized mozgalmasan telt a fantasztikum kedvelői számára. A science-fiction átvette az uralmat a popkultúrában, a fantasy pedig túlnőtt a geek szerepjátékosok rajongásán, és meghódította az egész világot. Mese- és szuperhősök, robotok, űr- és időutazók lopakodtak…..
bimbe 2010.02.19 19:33:58
www.youtube.com/watch?v=OnoJecu9e7c

Még nem láttam a filmet, mert még csak screenerben van fe... khm, akarom mondani, még nem tudtam megvenni a DVD-t :), de ajánlották nekem, és a trilere is tetszetős, gondoltam belinkelem.
Az elmúlt évtized mozgalmasan telt a fantasztikum kedvelői számára. A science-fiction átvette az uralmat a popkultúrában, a fantasy pedig túlnőtt a geek szerepjátékosok rajongásán, és meghódította az egész világot. Mese- és szuperhősök, robotok, űr- és időutazók lopakodtak…..
Az elmúlt évtized mozgalmasan telt a fantasztikum kedvelői számára. A science-fiction átvette az uralmat a popkultúrában, a fantasy pedig túlnőtt a geek szerepjátékosok rajongásán, és meghódította az egész világot. Mese- és szuperhősök, robotok, űr- és időutazók lopakodtak…..
deltablog A Firefly nyomában 2009.12.19 16:50:00
Take my love, take my land Take me where I cannot stand I don't care, I'm still free You can't take the sky from me Take me out to the black Tell them I ain't comin' back Burn the land and boil the sea You can't take the sky from me There's no place I can be Since I found Serenity But you can't take…..
bimbe 2009.12.19 20:15:13
Jól jött ki, hogy "beszóltam", amiért nincs semmi új cikk, aztán erre rögtön itt van egy a második kedvenc sorozatomról. (Persze tudom, hogy nem ezért, de tetszik. :) ) Aki kicsit ismer, ki tudja találni miért csak a második - az első helyet rendíthetetlenül "bitorolja" a... na de most a Firefly a téma, ugye.

Jómagam talán csak másfél évvel ezelőtt láttam először a sorozatot, és hüledeztem hogy micsoda gyöngyszem, aztán amikor megtudtam, hogy elkaszálták, nem győztem csodálkozni. Egy ideig még abban is reménykedtem, hogy talán majd egyszer folytatják, de hamar be kellett látnom, hogy ez ennyi év után valószínűleg már teljesen lehetetlen.
A Firefly azon kevés (kettő...) általam kedvelt sorozat közé tartozik, aminek végtelenszer képes lennék újranézni az epizódjait, persze egy kis idő kihagyásával (amíg kimegyek WC-re), és azon kevés (kettő...) sorozat közé tartozik, amelynek soha, semmilyen körülmények között nem lennék képes átpörgetni a főcímdalát. Azt a főcímdalt, amit félrészegen (bár józanul is, csak úgy még mi is észrevesszük hogy nem túl szép a hangunk), a haverokkal, az utcán sétálva hangosan szoktuk énekelni. Tudjátok, nem az számít, hogy ne legyen hamis, a lényeg, hogy hangos legyen. Néhány sör után ez menni szokott.

Bocs hogy így elkalandoztam. Általánosságban ugyanis nem tudnék a fentieken kívül mit írni a Firefly-ról, semmi olyat amit Ysu nem írt volna le.

Köszönöm a cikket!

UI.: OFF.:
www.youtube.com/watch?v=ojw7I016Puw ilyentet teccettek má látni?
The cylons were created by Men.  They rebelled. They evolved. They look and feel Human. Some are programmed to think they are Human. There are many copies. And they have a Plan. A Battlestar Galactica korai szezonjainak fontos és megválaszolatlan kérdése volt, hogy mi is az a titokzatos…..
bimbe 2009.10.24 11:22:34
Nos.
Először is kezdeném azzal, hogy vasárnap késő este, mikor megláttam hogy már kintvan a Plan, majdnem elkezdtem ugrálni, mert én még csak tíz nappal későbbre vártam. Persze azonnal letöltöttem, és megnéztem, nem nagyon zavart hogy ez azt fogja jelenteni, hogy nem fogok túl sokat aludni. :)

Nem hiszem hogy hosszas elemzést fogok írni, leírom hogy mi tetszett és mi nem, a lényeg úgyis elhangzott már.

Tetszett:
-A két Cavil légzsilipes jelenete a film elején és a végén (már vagy ötször megnéztem azt a részt), és persze Dean Stockwell alakítása úgy általában... 10/10.
-A támadás jelenete, a zuhanó bombákkal, a halk rockzenével, a hybrid monpológjaival, a robbanásokkal, a vörösre sült, görcsbe rándult tetemekkel, az autópályán vonuló centuriókkal, stb.
-Sam gyónása
-Dorall feje, mikor elmagyarázza, hogy az ő zakója bizony pávakék :)
-A ribanc Six :)

Ami nem tetszett:
-Észrevette valaki a támadás jelenetében, amikor "Caprica" átfordul nappalból éjszakába, hogy milyenszépen világítja meg a felkelő Nap a Perzsa-öblöt, az Arab-félszigetet, és Kis-Ázsiát? No comment, ott rögtön anyáztam egy nagyot. Ez nekem kicsit sok volt.
-A támadás alatt szóló zenét leszámítva semmi új zene nem volt benne. :(
-A "régi" és "új" Tyrol közötti különbség. Könyörgöm, a gyóntatós jelenetet miért nem tudták újra felvenni, ha már úgyis szerepelt a filmben Tyrol is meg Cavil is? Sőt, Cavilnek még vettek is fel új mondatokat a gyónáshoz (vagy talán csak régen kivéágott jelenetet tettek be, ezt nem tudhatom).
-Én is észrevettem, hogy kínosan kerülik az elnökasszonyt, és én sem értettem, hogy ha már Kara meg a többiek be vannak téve régi jelenetekből, Mary miért nem. Amikor a két Cavil lebukik, és a börtönben ott kellene lennie, kifejezetten idegesített a dolog.
-Az "elnöknő lába" ( :D ) jelenetnél az is zavart, hogy nagyon egy szobába akarták tenni a Final Five-ot. Az oké, hogy Tigh, Anders és Tyrol ott volt, na de Ellen hogy a p_csába került oda? Tory is épp ott kellett hogy mászókázzon? Az is oké, hogy Tigh azért állította meg a díszmenetet, hogy ikitisztíttassa a folyosót, de annyira erőltetett volt ez az egész. Akárcsak az, amikor Cavil Karát célozgatta. Nem is tudom megfogalmazni, miért, de nem tudtam bevenni azzt a jelenetet.
-Nem szerettem a (kis túlzással) félévadnyi ugrásokat sem. Elsötétül a kép, és máris hetekkel előbb vagyunk a történetben. A film második harmadától eléggé "Previously on Battlestar Galactica" érzésem volt.
-Boomer. Jó ötlet volt az elefánt mint aktiváló eszköz (~Downloaded), de én sosem úgy képzeltem ezt az egész alvó-ügynök dolgot, hogy ki-be kapcsolgatják a csajt, mint egy TV-t. Ebből a szempontból nekem betett a Plan, jobban szerettem úgy gondolni Boomerre, mint egy olyan ügynökre, akit előre beprogramoztak egy bizonyos cselekvés elvégzésére. Jobban szerettem úgy gondolni Adama lelövésére, hogy azért tette, mert előtte a Bázishajón kattant be neki egy "kapcsoló". Letöltődéskor miért nem kapta vissza az eredeti emlékeit? Csak mert Cavil papa elvette tőle a kiselefántot? :)

"Röviden" egyenlőre ennyi, majd még lehet írok.
deltablog Sci-fi tábor Tatán 2009.07.22 15:23:00
Az elmúlt hét a tatai nyaralás jegyében telt. Kicsit sajnáltam, hogy sem a BSG-s, sem a Mary McDonnell-es szekció nem tudott megvalósulni idén, de azért úgy gondoltam, írok róla, ha másért nem, hát azért, hogy kedvet csináljak Nektek a jövő évhez. (Egyedül Tamás volt elég…..
A Battlestar Galactica az a fajta sorozat volt, ami habitust csinált abból, hogy bizonyos kulcsfontoságú kérdéseit megválaszolatlanul hagyta. A szájbarágós flashbackek és a dögunalmas magyarázó monológok helyett megelégedett a megfelelő helyen eleresztett félmondatokkal, a többit…..
Ha mozifilmről van szó, mindenki számára természetes, hogy egy jó kiinduló ötlet, de még egy jó sztori is önmagában kevés a sikerhez. Kellenek még hozzá jól megírt és jól eljátszott karakterek, valami eredeti és érdekes rendezői látásmód, nem maradhat el a látvány, melyet…..
deltablog Caprica 2009.05.23 08:00:00
Hadd kezdjem egy személyes vallomással. Az elmúlt években kevés olyan sorozat volt (legyen az scifi vagy más egyéb), mely akkora intenzitással ragadott meg, döngölt a földbe, vagy emelt a magasba, mint a Battlestar Galactica. Akik olvasták az ismertetőimet a sorozatról, azok tudják,…..
bimbe 2009.05.27 19:39:48
Nekem összességében nem tetszett a pilot. Majdnem 10 évvel a Battlestar Galactica megépítése előtt játszódik, mégis egy (bár dúsgazdag családban élő) kiscsaj szobájában is sokkal modernebb cuccok vannak, mint egy Battlestaron, (főleg a Caprica-t képviselő Galactica-n,) amely a 12 kolónia hadászati csúcsa abban az időben.
Persze ez még nem lehetne elég indok arra, hogy azt mondhassam, hogy nem tetszett, de rendkívül féltem attól a dologtól, hogy az Adama családot bevonák a történésekbe, és a félelmeim sajnos beigazolódtak. Mi a ___ért kellene az Adamáknak itt is ittlenniük?
A rasszista dolog. Na annál még a fejemet kellett fognom néha. Amikor Joseph elvitte az üzenetet a miniszternek ( // aki látta, és/vagy olvasta a Keresztapát, ismerős lehet a jelenet, mikor Tom Hagen látogatóba megy egy rendezőhöz, majd miután lenéző hangnemben kiabál vele, levágatja a kedvenc, értékes lova fejét), szinte fogtam a fejem annál a mondatnál, hogy "ez most egy faji megjegyzés volt?". Vagy csak én érzem ezt rendkívül erőltetettnek?
A cylonokat azért készítették a BSG pilot eredeti forgatókönyvének egyik korábbi változata szerint (--->bsg blog), hogy könnyebbé tegyék az életet a 12 kolónián, és különböző lenézett, vagy épp nehéz munkákra fogták be őket (ezért is lázadtak fel, az emberiség rabszolgái voltak, nem katonái)... hisz pont ezért lázadtak fel! Itt meg a legelső prototípus egy star wars episode I-II-III-at idéző droidokra lövöldöző szuperkatona. (Ezek a gyagya robotok sem illenek bele ebbe a világba, se külsőre, se sehogy.)
Az meg hogy egy cylon egy kislány hangján szólalt meg... :D


Most így, hogy visszaolvastam az üzenetem, lehet hogy túlzottan lehúztam, és a jó dolgokról nem is írtam, pedig voltak azok is. Adni fogok a sorozatnak egy esélyt, elkezdem majd nézni, aztán majd meglátom. Egy biztos: a pilotnak nem sikerült meghoznia hozzá a kedvem.
deltablog Üdvözlőcsatorna nyitva 2009.05.10 20:00:00
Hivatalosan is itt vagyunk, megkezdjük a beszivárgást a blogszférába. Valahára.  Azért jöttünk, hogy megreformáljuk a nézeteiteket a science-fictionről, és helyet követeljünk magunknak a magyar tudományos-fantasztikus web szerkezeti integritásában. Mindehhez…..