Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fonéma (törölt)

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezekben az órákban Barack Obama elnök látogatása zajlik az Egyesült Államok egyik leghíresebb, Notre Dame nevű katolikus egyetemének tanévzáró ünnepségén. Amint azt hírforrásokból már rég tudni lehetett, az ellentétes vélemények és a két táborra oszlottak szembenállása…..
fonéma (törölt) 2009.05.19 19:44:03
@Ky-Lí: A simán ember is döbbenten dünnyüg szerintem...
Amikor csökken az ilyen jellegű műtétek száma, akkor mégis jóval felültervezik a keretösszeget. Fura. Már csak azért is, mert egyes intézményeknél a kiszámítható költségek alá adják a pénzt. Érdekes hozzáállás. Az meg külön bájos, hogy ezt az Eü. Bizottság vezetője sem érti.
(Egy)házon kívüli álláspontként sem érthető, hogy amíg a fogamzásgátlók árát srófolták, pedig egyes szervezetek amellett kardoskodtak, hogy legyen hozzáférhető olcsóbban, mert még mindig sokkal jobb, mint ez a "megoldás".
Régente alapvető különbséget tettek hívő és hitetlen között. Az ötvenes évek Hollandiájában az egyházi/felekezeti hovatartozás pontosan tükröződött a politikai pártállásban, a gyermekszámban, vagy az élet alapvető kérdéseiről vallott más nézetekben is. Manapság kissé…..
fonéma (törölt) 2009.05.16 15:25:10
@amancich: kedves vagy, köszönöm! :)
De tudod, azért vagyok bajban, mert szerintem Lukács György tényleg nagy filozófus volt. (Tudod, mint a nagy hadvezérek, elismerik a másikról, hogy pl. a Sivatagi Róka egy nagyon jó fej volt, még ha nem is jó célért küzdött, legalábbis a szövegségesek szempontjából.)
fonéma (törölt) 2009.05.16 18:20:33
@amancich: úgy éreztem, óvni/terelni akartál, azt köszöntem meg. Nem gondoltam, hogy vitatkozzak, mert a Istenhitben való megingásról volt szó, mármost aki nem hisz, annak nem inoghat meg a hite, ezért nem éreztem kirekesztőnek az ateistát. Ő döntött, hogy nem hisz (per pillanat?).
Azt meg pláne nem gondoltam, hogyha én vitatkozni kezdenék, te abban segíteni akarnál. Miért is tennéd?
Árpád tényleg tud. Például vitatkozni. Nagyon jól ír.. (Ezt meg nélkülem is tudja.) Rengeteg dolgot nagyon jól lát. (Ezt is tudja.) Egy nagy csomó dologban nem is tudnék vitatkozni. Mondjuk az ingatlanadóban. Nem is akarok. Esetleg majd a verslábakkal hadonászok.
Az viszont elgondolkodtat, hogy te miért értetted félre a köszönetem, miért kerestél még egy lehetséges utat.
fonéma (törölt) 2009.05.18 19:04:06
@Tgr: Köszönöm!