Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Coryk

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Tudtad, hogy a kókusz milyen egészséges?! Nem hiába szeretem annyira, tele van minden jóval. Van benne magnézium, kalcium, cink és vas is. Kiváló immunerősítő és csonterősítő. Gazdag telítetlen zsírsavakban, és emésztést segítő hatású.   A kókuszpálma nagyon hasznos…..
Mari receptje alapján. Veszem (hopp: helyesen: vettem!) ezeket az előrecsomagolt, szeletelt ilyen-olyan sonkákat, felvágottakat, hogy reggelente legyen 2-2 szelet a házi készítésű sajthoz (recept itt, a bejegyzés végén). Némelyik iszonyú gusztustalan tud lenni már felbontáskor -…..
Coryk 2014.10.19 12:13:32
@eßemfaßom meg áll:
Szerintem csak szeretnéd ha megállna. Komolyan nem értem, ha nem tudsz pozitív hozzászólást írni, akkor miért nem mész tovább. Miért kell valakinek elvenni a kedvét a saját készítésű dolgok közre tételétől. Annak nevezi aminek akarja. Akár pámpámpudlinak is nevezhette volna. akkor Te utána nézel, hogy mi az. Természetesen kivesézed kellőképpen. Ez látod inkább sonka, mint amit a boltokban annak neveznek.
pajták Idei retek 2014.04.28 10:08:31
Elkezdődött a "retekszüret" nálunk:-) Mosolygósak, pirosak:-) Gyönyörűek és finomak:-) Még maradt ám:-) Peti kedvenc labdarózsája. Lassan a pünkösdi rózsa is nyílni fog. Az idei első sárga rózsa a lugason. A mi katicánk:-)  ..
pajták Valiék első képei 2014.04.08 08:16:36
  Egy újabb magaságyásról kaptam képeket. Nagyon örülök, hogy ezúttal talán sikerül az egész folyamatot bemutatni, hiszen Valiék dokumentálják a fázisokat. Köszönet érte! Várjuk a további fotókat:-) ..
pajták Ébred a kertünk 2014.03.03 11:51:46
Kedves Barátaink, ismerőseink! Pihent a kertünk és mi sem voltunk szorgalmasak:-) A napokban azonban már ébredezik a természet nálunk is. Kattintgattam néhány képet. Már bújnak a tavaszi virágaink a földből. A bokrokon szép rügyek vannak, hamarosan ők is virágba borulnak…..
pajták Tavaszi virágok 2014.03.25 09:40:12
Tegnap elindultunk Péterrel "kertbejárásra". Aknamentesítettük a terepet:-) Volt mit összeszedni.... jól vannak etetve a kutyáink az már biztos:-) Mindent fűt, fát, virágot megnéztünk, megcsodáltunk, na és lefényképeztünk. Természetesen Pepe és Jolly is mellénk szegődött.…..
Coryk 2014.03.25 15:05:26
Coryk 2014.03.25 16:39:56
Coryk 2014.03.25 16:48:34
@Csiszár Judit: Szia!
Egy valamit már múltkor meg akartam írni.
Csiga ellen úgy védekezhetsz bio módon, hogy a magas ágyás szélére, körben rézdrótot erősítesz. A rezen nem mászik át a csiga, mert a nyálkája reakcióba lép vele.
Üdv Vali
pajták Első munka 2014.03.17 09:40:51
  Jolly kutyánk is szimatolta már a tavaszt:-) Nálunk is eljött az idő, hogy a magaságyásunkat elkezdjük feltölteni és veteményezni. Máté kb. 15 zsák földet öntött rá. Ennyit rokkant tavaly óta. Dolgozik benne biztosan a "komposztálás funkció":-) Tavaly sok ágat, lombot és…..
Coryk 2014.03.24 16:50:46
@Csiszár Judit:
Szia!
Köszönöm a felajánlást. A hétvégén még csak a helyét pontosítottuk. Raklapokból készül. Egész hétvégén az ágnyesedéket daraboltam. A papírra nem is gondoltam, jó ötlet. Még a parton levágott száraz nádat is belerakom. Most hétvégén fényképezek. Üdv Vali
Coryk 2014.03.25 15:03:11
@Csiszár Judit:
Szia!
Az Angyali szigeten vettünk egy telket és most ott alakítjuk ki a nyaralónkat.
Kora tavasztól késő őszik lent szeretnék lenni és onnan dolgozni.
Tulajdonképpen ez egy holt ág.
Nekem is van egy blogom, igaz, hogy inkább gasztro volt eddig. Most majd átváltozik.
hvali.blogspot.hu/
Üdv Vali
Holnap szavaz a főváros arról a rendelet csomagról ami a kerületi önkormányzatok kéréseivel (amiben Tóth József XIII. kerületi polgármester teljesített a legjobban), és a törvény által megszabott területekkel kiegészítve gyakorlatilag egész Budapestről kitiltaná a…..
Coryk 2013.11.14 14:48:52
@Nyekenyóka.: Nyekenyóka ahogy elnézem a profilodat Te sem vagy valami szép látvány. Aztán nem vagy kitiltva sehonnan.
Barátaim! 1989 emlékezetes esztendő marad számomra. Abban az évben a Déli pályaudvar várótermében 10-15 ember tüntetett, valamennyien hajléktalanok. A tévéhíradó készített anyagot. Az elkoszolódott cihák közepén egy szakállas fickó emelte magasba a táblájukat, csupán ennyi volt ráírva: MI IS EMBEREK…..
Mosolyka Feladtad? 2013.03.24 16:47:11
Gyerekként folyamatosan kerestem azokat a dolgokat, amiben különleges vagyok. Vártam, hogy felfedezzék bennem a tehetséget valami iránt. Az nyilvánvaló volt, hogy az izomsorvadásom miatt nem leszek élsportoló vagy táncos, de reméltem, hogy fantasztikusan rajzolok, mesés énekhangom…..
Óriás méretű, kagyló formájú - conchiglioni rigati, vagyis óriás kagylótészta. Töltelékre várva sorakoztak a konyhapulton... egy darabig ültem felette, csak néztem és csodáltam... aztán megijesztett a szépsége.  Félelem fogott el! Féltem, ha hozzányúlok, elveszem a…..
... és mindenki azt kérdezi: "Hogy van türelmed hozzá?" Elárulok egy titkot: nem kell hozzá türelem. Tésztakészítés során még nem éreztem türelmetlenséget... gyöngyfűzésre viszont nem tudnátok rávenni, mert a második apró gyöngyszem felfűzésekor remegne a kezem,…..
Köszönöm, hogy itt vagytok és köszönöm, hogy már ennyien csatlakoztatok az utazáshoz a tészták világába és azt is, hogy nyomon követitek kísérletezéseimet. A 'tisztatészta Facebook oldalán' meginterjúvoltalak benneteket, hogy melyik a kedvenc tésztaformátok. Ezt azzal a…..
Tisztatészta Ízesítsd kedvedre 2011.10.16 15:20:00
Minden ételhez, minden ízhez tartozik egy érzés. Az érzéseinket nem mindig mondjuk ki, de az arcunk híven tükrözi, elárulja, hogy ízlett az étel... fintor jelzi a nem tetszést, simulás az elégedettséget. Ha tetszik, ha nem, a szavakkal szűken bánunk, ha egy ételről, egy…..
Coryk 2011.10.17 18:24:45
" Nem lehet ok arra, hogy ne akarnék a hónom alá csapott kispárnámmal beállítani hozzád" /Vavyan Fable/   Nem tudom, nektek mi a véleményetek a Valentin napról? Lehet szeretni, lehet utálni, lehet a virágárusok legjobb napjának tartani, na de azért a szerelem…..
Tőlem szokatlan módon a recepttel kezdeném és utána összefoglalom a tapasztalataimat, hátha valaki velem együtt kezdőként belevetné magát a házi bonbongyártás rejtelmeibe! Marcipános bonbon: Hozzávalók: - 15-20 dkg jó minőségű étcsokoládé - kb. 10 dkg marcipán (lehet házi…..
Azt hiszem,  említettem már, hogy tavaly leánykám "cserdiák-mozgalom" keretében Szicíliában járt, nevezetesen Palermóban egy nagyon kedves dél-olasz családnál. Érdekes volt, hogy ott még azt az ételt is megette udvariasságból, amit itthon sosem... Ezért aztán…..
Na, ezt is megcsináltam, pedig sosem gondoltam volna, hogy nekem is sikerülhet!!! Igaz, nem lett igazán szabályos téglatest-alakú, mint az igazi párja, de ha becsomagolom szaloncukor-papírba, akkor ez a tény már nem ront a minőségén, nem beszélve az élvezeti értékéről, ami…..
Véletlenül, egy cikkben elejtett félmondatból tudtam meg, hogy egyáltalán létezik. Azóta vadászom. Sehol nem lehetett kapni, boltokban, antikváriumban, sehol. Nyoma veszett, eltűnt, kész. Aztán, igazi Öntudatos Fogyasztó módjára, írtam a kiadónak, és egy kedves válaszból…..
Levelet kaptam. Érdekeset. Azt írja, hogy amit eszünk, az sz…r (bocsánat, szemét)… Oké, ezt tudtuk eddig is, mégis érdemes az exhentes sorait elolvasni!   Az egyik szemem sír, a másik nevet. 1984 óta vagyok hentes és sok mindent láttam és sok helyen dolgoztam. Nem azért…..
Megfőztem az idei első karalábét, mivel szeretjük, biztos lesz még máskor is. De ez még önmagában nem lenne érdekes, hiszen volt már igazi, rendes töltött karalábé, meg volt olyan is, ami nem töltött, csak húsgombócos. Ez utóbbi akkor jó, ha túl nagy a karalábé töltésre,…..