Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Somogyi-könyvtár4

17 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Helyszín: Dugonics tér, vendégsátor Időpont: 2009. június 3. (csütörtök), június 4. (péntek), június 5. (szombat), június 6. (vasárnap) Kapcsolódó információk: Szegedi Horvát Kisebbségi Önkormányzat..
    A szegedi Libri könyvesbolt szervezésében Jack McDevitt, a Metropolis Media kiadó szerzője dedikálja három Magyarországon is megjelent kötetét (Elveszett kolónia, Polaris, Született stratéga).   Helyszín: a Millenniumi Kávéház terasza (Szeged, Dugonics tér…..
2009. október 7-én szerdán nem csak a nagyikat várjuk „A kreatív nagyi” programra. • 15.00 óra: Szörf(ö)őző – a Somogyi-könyvtár új blogjának bemutatása; a receptek beküldői közül hárman meghívót kapnak a „Könyves Vasárnap”-i…..
Azoknak, akik részt vettek október 6-i "tájékozott nagyis" programunkon - íme egy kis emlékeztető az otthoni "szörfözéshez": „MeNETrend” Utazás - Startlap: utazas.lap.huMÁV-START: www.mav-start.huTISZAVOLÁN: www.tiszavolan.huSzegedi Közlekedési…..
"Ez a könyv azoknak szól, akik már túl vannak az első akadályokon, és sorozatunk előző kötete, a Fel a netre, öregem! segítségével elsajátították a legalapvetőbb ismereteket a számítógép használatáról, sőt az internetre is tudnak csatlakozni - de ott már bizonytalanok…..
Szörfőző Frank Júlia konyhája 2009.09.29 15:59:00
 A Corvina Kiadó könyvsorozata bizonyára sokak kedvence a konyhában: könnyen kézbe vehető, mutatós kis kötetek, melyek - nagyon praktikusan - egy kis kampóra felakaszthatók, hogy mindig kéznél legyenek, ha saját főzőtudományunk átmenetileg csődöt mondana. A szerzőtől…..
... amely a Délmagyarország és a Délvilág 3. szakácskönyve és amelynek nemsokára kézbe vehető a folytatása is, ráadásul az új kötet könyvtárunkban fog bemutatkozni október 7-én! "Önöknek köszönhetően tán még sohasem küszködtünk ennyire a bőség zavarával, mint…..
NETre Kész - információs nap A múlt keddi "mindentaszemnek" program után 23-án, szerdán a tettek mezejére léphetnek azok, akik előzetesen jelentkeztek valamelyik foglalkozásra. 10.00-10.30 Könyvtári honlapbemutató, online szolgáltatások 10.30-11.00 Ízelítő Digitális…..
Szörfőző Ezt főztük ki... 2009.09.14 15:15:00
Hogy mi köze az internetes szörfözésnek a főzéshez? Nos, a mi esetünkben nem csupán a hangalakok közelítenek egymáshoz.Mindannyian szeretünk recepteket keresgélni a világhálón, és szívesen bukkanunk egyedi ötletekre. Mégis, olyasmi kelti fel leginkább a figyelmünket, ami az…..
Szörfőző Sajtfánk 2009.09.13 18:51:00
Hozzávalók: 10 dkg vaj, 1/2 liter vaj, 1/2 liter víz, csipet só, 15 dkg rétesliszt, 3 egész tojás, 15 dkg reszelt sajt. A vajat 1/2 liter vízben felforraljuk a sóval és lassan, állandó keverés mellett beleszitáljuk a lisztet. Addig kell kavarni, amíg el nem válik a massza az edény…..
Szörfőző Párna csücske 2009.09.13 18:30:00
Liszt - 1/2 kgr.Vaj - 40 dkgTojássárgája - 4 drbTejfel - 2 dlPorcukor - 1 evőkanálZsír - 15 dkgMandula - 5 dkgSó - 1 késhegynyiTojás - 1 drbFél kg. lisztet 40 dkg. vajjal eldörzsölünk, 4 tojás sárgáját, csipet sót, pár kanál tejfelt, 1 evőkanál porcukrot adunk hozzá és…..
Apróra vágott petrezselyem zöldjét s vöröshagymát piritsunk meg vajban, adjunk hozzá kevés sót és paprikát, öntsük föl vizzel s hagyjuk forrni. Addig egy másik edényben két egész tojást egy kanál liszttel kavarjunk jól el s csurgassuk a forró levesbe. Ekkor két kanál…..
Szörfőző Pulyka töltve 2009.09.13 17:53:00
Fiatal nagy puykát jól ki kell áztatni, bőrét a hátán fölhasitani és csontjait óvatosan, hogy a bőre meg ne sértessék, kiszedni. Ezután 1/2 kiló kiáztatott borjuhust, egy ludmájat, kevés szalonnát összeapritunk, néhány friss szarvasgombát és csiperke gombát szintén…..
Szörfőző Csehpimasz 2009.09.12 19:50:00
Áztassunk le tejben 6 fillér áru élesztőt, 1/2 klgr. lisztet, 2 tojást, kevés czukrot, sót, keverjük ezeket össze egy fazékban s hagyjuk jól megkelni. Vegyük elő a tepszit és rakjunk minden egyes részébe zsírt; ha forrni kezd, a tésztából egy-egy kanállal tegyünk bele és…..
Szörfőző Hamis barnaleves 2009.09.12 19:25:00
Tégy egy lábasba egy kevés zsirt, egy sor fölszeldelt vöröshagymát, egy sor fölszeldelt vöröshagymát, egy sor szeletekre vágott borjumájat, hintsd meg egy kevés törtcukorral, hagyd mindezt pörkölni, mig a hagyma piros, öntsd föl huslevessel s hadd jól forrni. Ha kiforrta magát,…..
Szörfőző Kossuth-tészta 2009.09.12 19:12:00
Vigy a nyujtodeszkára 1 kilogramm lisztet, dörzsölj föl vele 1/2 kilogr. írósvajat, adj hozzá 12 tojássárgáját, 3 dekagramm tejben áztatott élesztőt, 3 kanál tört cukrot és egy csipet sót; keverd jól el egy széles késsel; ha összeállítottad, tedd meleg helyre és hagyd jól…..
Akik augusztus végi 10 órás gyorstalpaló tanfolyamunkra jelentkeztek, megismerkedtek az internetes álláskeresés alapjaival. Adatbázisok kínálatában böngésztek, majd hírlevélben kértek folyamatos értesítést az őket érdeklő munkalehetőségekről. Akár több állásportálon is…..