Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sztyepadzso

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Spitzer január 30-án elküldte az utolsó mérési adatcsomagot is, majd az operátorok lekapcsolták a rendszereit - ezzel pedig több, mint tizenhat év után búcsút kellett intenünk az űrtávcsőnek, amelynek a modern csillagászatra gyakorolt hatását talán csak a Hubble übereli. Méréseit a hosszabb…..
Ha az ember már elég hosszú ideje él külföldön, akkor előbb-utóbb olyan helyzetek is előfordulnak vele, mint Péterrel, akinek meg kellett újítani a lejáró, eredetileg Magyarországon kiállított jogosítványt. Ami elsőre egyszerű menetnek tűnt, az kicsit bonyolultabb ügy lett,…..
Sztyepadzso 2019.08.21 11:56:08
Sziasztok,

Én épp az osztrák jogsira várok, amit a Központi Rendszertől kapott emaiulem miatt kérvényztem: az orvosi érvényessége lejár szeptemberben.
Őszintén szólva, nem tudtam, hogy az orvosi meg az "egyébként" érvényesség különbözik, azt hittem, h 2021-ig lesz érvényes, de mindegy.
Mindenesetre kis utánaolvasással, egy képpel, előre(feleslegesen) kinyomtatott meg kitölött igénylőívvel bementem a bécsújhelyi Bezirkhauptmannshaftba, kitöltötték a gépen is a papírt, kérdezték, hogy miért jár le. Mondom, az orvosi lejár(itt nem), az EUs jog szerint meg itt kéne a jogsit csinálnom, ha már nincs magyar lakhelyem(se állandó, se ideiglenes)(és ezzel együtt háziorvosom se).
Jó, de ő elküld akkor itt orvosi vizsglatra, a listát(addigra már megtalátam a neten a dokikról, akik csinálhatják a tesztet) megtalálom online vagy kinyomtatja. DE! A saját dokim nem lehet. (visszaélések miatt), illetve az hogy csak B-s jogsi, sokat egyszerűsített a dolgon.

Kis késéssel eljutottam a dokihoz, egy ívet kellett kitölteni, hogy szokásom-e bealudni, epilepsziám van-e, hordok-e szemüveget/kontaktlencsét. Behívott, vérnoymást, magasságot, pulzust mért, látásmezőt ellenőrizte, meg kellett cibálnom a kezét ide-oda. Kitöltötte a papírt, odadta. Eléh volt beszkennelve elküldeni a BH címére, másnap reggel kaptam is emailt, hogy 50 Euro fejében kiállítják az osztrákot, a magyart le kell adnom, és amíg postán meg nem jön(3 munkanapot írtak), addig kapok egy csak Ausztriában használható, egy hónapig érvényes A4-es jogosítványpótló papírt, ami csak fényképes igazolvánnyal együtt érvényes.

Szóval marha flottul ment, a cikk után másra számítottam.
Emlékek bálja Szamara 2012.03.14 08:39:00
Gyerekként meg voltam róla győződve, hogy a "ladaszamara", az egy külön autómárka, mint a "nisszanturbo" és az "opelasztra" meg "folszvágengolf". Csak amíg az utóbbi három matchbox volt, a ladaszamara maga a rögvalóság.Régóta nem foglalkozom…..
Emlékek bálja Szamárvezető 2010.10.19 09:44:00
Egyik alkalommal, mikor Margit néni átjött hozzánk hajtogatni, varrogatni, a kezébe akadt Gebi féltve őrzött felsője, Nike, Adidas vagy Puma, ki tudja már (Gebi biztosan) de azokban a daliás időkben a sok Dubwill, Adldas cucc között ez egy igazi kincsnek számított a…..
Valaki nem is olyan rég disztrojért rimánkodott a kommentekben. Szentül hiszem, hogy valami sokkal jobbat sikerült találnom. A Mushroom Madness 2 nem igazán sorolható, pontosabban skatulyázható be egyetlen kategóriába sem. Van benne disztroj, tower defense, ügyességi, meg ki tudja még…..
Emlékek bálja Hardiferibácsi 2010.03.04 12:35:00
Tegnap éjjel álmomban Hardi Feri bácsiéknál ültem a bástyán és ettem a szentiványi almát a fáról. Ez a fa, a kapu mellett egyből balra, az elülső veteményes kert szélénél volt.Valami oknál fogva azt tartottuk, hogy ez csak minden második évben terem igazán jól.De amikor…..
Sztyepadzso 2010.03.22 10:45:53
A Blosics újabb remek képviselője a „romboljunk, de okosan” receptre készült játékoknak. Zöld téglákból kell 100 pontnyit lezúznunk megfelelő szögben és méretben megküldött golyókkal. A golyók mérete és a ledöntött vörös téglák értéke levonódik a…..
Sztyepadzso 2010.02.21 09:08:56
Emlékek bálja A kutya és a Hold 2010.01.27 09:53:43
Volt nekünk gyermekkorunkban egy rongyossá játszott kazettánk a 100 Folk Celsiustól, még ma is betéve tudjuk az összes dalt, de mindhármunknak volt rajta egy-egy kedvenc száma amit újra meg újra visszapörgettünk. Patinak a kutya és a Hold, Gebinek a Libalegelő, nekem pedig az…..