Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gabci

3 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Minden. Szava. Kincs. ..
Gabci 2014.12.24 20:46:13
@racrac: Azt nem mondta, hogy ő jobban tudná, vagy fejből vágná.
De mindegy is, az ember kb. annyit vág, hogy rádióhullámmal működik, a képzettebbek kicsit emlékeznek talán vezetéknélküli jelátvitel témában pár dologra, de aztán a legtöbb embernek semmi értelme, hogy fejből felmondja pl. a wifi hálózati protokollt.
Gabci A bezárt ajtó titka 2010.09.12 13:27:00
Közeli vasútállomáson az a felhasználóbarát szokás volt a gyakorlatban, hogy a klozettek ajtajait zárva tartották, és személyi igazolvány leadása után adták oda a kulcsot. Ennek csak egyetlen kellemetlen következménye volt: ha nem volt jegykiadás, akkor a kulcsot sem volt kitől…..
Egyetlen biztonsági őr elég volt Galimának, hogy soha többé ne tegye be a lábát a százhalombattai Tescoba. Még a karácsonyi rohamban felejtett a bevásárlókocsijában két kazettát kifele menet, amit a biztonsági őr lopási kisérletnek minősített, aztán egy hónappal később…..
Gabci 2010.05.15 18:59:57
@hagyma: Azt azért vedd figyelembe, hogy itt nem csak az őrök viselkednek másképp, hanem a vevők is.
Jártam pl. Londonban, és ott senkinek eszébe nem jutott, hogy pl. blicceljen.
Teljesen másképpen fogták fel a dolgokat az emberek, senki nem azt leste, hogy milyen szabályt hol tud áthágni, vagy hol tud valami elmismásolni, hogy picit jobb legyen neki.
Itthon meg 10 emberből 3 mindennap bliccel. Ha jön az ellenőr, akkor kiröhögi, mert az nem tudja megbüntetni. Mire rendőrt hívna, rég leszállt a következő megállóban.

Vagy pl. a helyközi buszon, amivel minden nap utazok, egyetlen sofőr se szokott jegyet adni: inkább a jegy árának felét visszaadja, a többit meg a saját zsebébe teszi. Ilyet se láttam Londonban.

Ha nem volna ilyen ellenőrzés, ellopnák az egész boltot. A nagy bevásárlóközpontok így is híresek arról, hogy rengeteg cuccot összelopkodnak bennük.

Nem tudom, hogy melyik országba költöztél, és hány éve, de már megszoktad hogy ott alapból becsületesek az emberek.

Persze a fent leírt eset lehet véletlen, mert bárkivel előfordulhat. Így járt, legközelebb majd jobban fog vigyázni, ha ciki neki.
The Room 2010.04.30 20:02:00
Úgy volt megbeszélve, hogy este nyolc órára ideér a csapat. Most van nyolc óra, ha nincsennek is a fejem felett, már nagyon közel kell lenniük. Lehet, hogy csak a képzeletem játszik velem, de mintha nagyon halkan kutyák ugatását hallottam volna. Persze ez nem valószínű, mivel a…..
Gabci 2010.05.02 23:37:55
@Gordon Freeman: amikor én bekapcsolódtam a blogba és elkezdtem olvasni, már akkor is ott voltak. Legalábbis volt 2-3 darab 1970. jan. 1-i bejegyzés.
Gondolom ott nem volt kitöltve a dátum, a Unix idő kezdete 1970. jan. 1. (Innét számolják a mp-eket, az volt a 0. mp)
Gabci 2010.05.03 22:54:57
@greg_miles: valószínű itt a vége.
Még esetleg jöhet valami befejezés, hogy itt-és-itt kiszabadultam, stb., de nem látom már sok esélyét.
A sok titokzatos dologra, a rejtélyes könyvekre, fotókra, a mindenféle hangokra, a falbéli barátra, és hogy mi szerepe volt ez egészben Manuel Simonnak, vagy a Draco cégnek, vagy egyáltalán hogy miért került a srác a szobába, meg a többi dolognak a megvilágítására már nem fog sor kerülni.
Gondolom Te is érzed, hogy ez a történet már nem fog úgy összepasszolni soha, hogy minden szál a helyére kerüljön, és azt mondhasd, hogy na ez az, megvan mindennek --vagy majdnem mindennek-- az értelme.

Az eleje tetszett, azért is olvastam végig.
Voltak benne gyenge bejegyzések, meg aztán folyamatosan csökkent a színvonal. Persze ez érthető: nagyon nehéz úgy írni ilyen hosszan, hogy végig érdekes legyen, jó színvonalú és sokaknak tetszen. Szinte minden napra ki kell találni valami újat, ráadásul egy ilyen kis méretű helyiségben és ilyen kevés berendezésel, amit ha nagyon beindulsz, akkor végigkutatsz egy-két óra alatt totál aprólékosan az utolsó szögig, azaz sok új nem lehet benne minden nap.
The Room 2010.04.28 17:13:00
Rettenetesen éhes vagyok. Csorog a nyálam. Ha még itt kellesz maradnom több napig, netán több hétig, fontolóra venném, hogy ne szabaduljak-e meg a karomtól. Komolyan beszélek.Beszélnem kell Iov-al. Muszáj. Még ma éjszaka. Még mindig nem értem, miért nem ajánlja hogy…..
The Room 2010.04.20 09:51:26
A rendőrség megtalálta a pendrive-ot Victor udvarában az egyik aknában egy csatornazáró födémbe ragadva. Szerintem ma ki is derül, mi van a felvételeken, mit látott Victor és mit titkol annyira, hogy még az egyik legjobb barátjának sem képes segíteni.Már ha olvasható, mert…..
Gabci 2010.04.20 11:14:10
@mqqq: Még az se biztos, hogy olvasható az eszköz. Meg az se biztos, hogy nem törölte le róla réges rég. És az sem biztos, hogy ez az a pendrive, amit kerestek.
Sőt, ha jól tudom az sem biztos, hogy valóban volt rajta a történet szempontjából releváns információ, és nem csak vaklárma.
Gabci 2010.04.21 13:13:18
@mqqq: Szeretem a sci-fit :)

Egyébként az ötlet egész jó (persze tudom, hogy nem ez az első ilyen történet), így olvasgatva én is gondolkodtam, hogy kéne valami ilyesmit csinálnom, csak annyival jobbat, hogy nem egyetlen szobában játszódna, hanem egy nagyobb épületben, néhány emelettel, emeletenként több helyiséggel. Vagy akár egy kisvárosban, vagy egy kisebb szigeten. Mert így egy pici szobában elég korlátozottak a "játékos" lehetőségei (nekem pl. ez a "tablettás" szál nem tetszik a történetben, csak hát ugye már biztos nehéz újat kitalálni, ami egy 2x3-as bezárt cellában történhetne). Lehetne tanácsokat adni, hogy "Próbáld ezt", "Csináld azt", stb., és a "főszereplő" csinálná, amiket tanácsolnak. (Persze az értelmetlen dolgokat nem)
Alone in the Dark live :)

Csak sok szabadidő kellene hozzá, amim nincs. Meg jó írói véna, amim szintén nincs :)
Meg lehet, hogy pár nap múlva megunnám és abbahagynám.
The Room 2010.04.21 19:16:24
Érdekes dolgok történtek.A nyomozó végül találkozott ezzel az ismeretlen férfival. Állítása szerint a helyi sajtóból értesült az esetemről. A nyomozó elég szűkszavúan fogalmazott, de nem titok amiket mondott, így leírom ide. A nyomozást nem hiszem, hogy hátráltatná.A férfi…..
The Room 2010.04.15 17:29:00
Félek...mi van, ha beveszem és többé nem jövök vissza? Nem akarok meghalni. De higyjétek el, teljesen másképp tapasztalom meg a valóságot ezekkel a tablettákkal. Hihetetlen.Viszont hallottam már olyanról, hogy LSD-t, meszkalint kipróbáló fiatalok közül páran…..
The Room 2010.04.10 12:19:33
A barátom nagyon mérges rám. Egyáltalán nem tetszik neki a laptop és az hogy használom. Azt mondja elhanyagolom és egyáltalán nem foglalkozom vele. El akarta vinni a laptopomat, de nem hagytam.Most visszament a falak közé és nagyon haragszik rám :((..
Gabci 2010.04.11 12:18:08
Közben elolvastam, hogy miért nem lehet megtalálni a netszolgáltató végpontja alapján ...

Egyrészt rálátás kell, tehát ha valaki felmászik, vagy daruskocsival felteszik a tetőre, az antennától körülnéz, és ahová nem lát el, azok a helyek rögtön kiesnek. Persze így is sok hely marad.

Másrészt viszont nem csak 1 km lehet a körzet, hiszen irányított antennával messzebbről is lehet fogni/sugározni a jelet: parabolatányérral extrém esetben akár 10 km is lehet.

Amit érdemes volna megpróbálni: az egyetemi vonalon figyelni az adatfolyamot és megkeresni a Te AP-d fizikai (MAC) címét, amivel az egyetem tetején lévő antennával kommunikálsz.

Aztán irányított antennával próbálni fogni a jelet az egyetem tetejéről, amiben a Te AP-d címe van, ez már megadja az irányt, amerre Te vagy. Ez akár egy keskeny 1 fok szélességű sáv, vagy akár keskenyebb is lehet (az antennától függ).
Ezt is lehet profi módon iterációval: először egy nagyobb látószügű antennával, pl. 45 vagy 30 fok, majd egyre kisebbekkel.

Ha a Te antennád nem irányított, akkor egy másik pontból is be kell tájolni a helyét, és a két irány alapján rögtön megvan, hol vagy (pontosabban az antennád hol van).

Ha viszont irányított, akkor gázosabb, mert egy hosszú sávban lehetsz. Az jó, hogy a sáv keskeny, pl. 1 fok nyílásszög esetén egy km távolságban is még 20 méternél keskenyebb.
Ez az antenna viszont feltünőbb, nehezebb álcázni, azaz könnyebb vizuális módon észrevenni. Így ha elindulnak az irányába és pl. 500 méterenként keresik újra, akkor észrevehetik hogy túlmentek, ha nincs meg a jel. Ekkor visszamennek az előző pontba, ahol még megvolt és kisebb lépésközökkel újra mérnek, amíg meg nem találják.

Persze ez bonyolódhat, ha pl. változtatják a MAC címet, de ennyi hónap alatt meg lehetett volna találni.
Az igazán nagyon gázos az volna, ha volna kiépítve egy aránylag nagy területet lefedő infrastruktúra, és annak mindig más és más pontjából érkezne a jeled irányított antennákkal, ráadásul ezeket még mozgatnák is (amíg néhány felváltva üzemel, addig a többit rendszeresen új és új helyre költöztetik).
Gabci 2010.04.11 12:51:38
Most olvasom figyelmesebben: ezek szerint Te nem is wifin, hanem műholdon át kapod a jelet az egyetemről?

Ekkor viszont szívás van ...
Lehetsz bárhol, akár az egyetem picéjében is (hiába kapcsolgatják az áramot 5 percre le, ha pl. egy eldugott UPS-ről megy a villanykörtéd meg a konnektoraid)

Mást nem tehetsz, mint vársz: ha elfogy a kaja, még 3-4 hétig fogod bírni, ha egészséges vagy ...
Esetleg hobbiként keresheted az ajtót, hiszen valahol biztos bevittek. De sokat nem érsz vele, mert több, mint valószínű, hogy be van zárva és szerszámok nélkül nem fogod tudni kinyitni.

Esetleg, ha figyel valaki, akkor művelhetsz olyasmit, amire reagál valahogy: ha pl. lefekszel valahová, és sokáig (mondjuk 12-24 óráig) nem mozdulsz meg, akkor hátha bejön megnézni egy idő múlva, hogy élsz-e még, vagy rosszul lettél-e, vagy valami.
Hiszen ha meghaltál, vagy olyan bajod lett, hogy meghalsz, akkor neki vége a mókának: egy mozdulatlan halottat bámulni biztos nem nyújt neki akkora szórakozást, mint amikor élsz.
Nehéz kivitelezni: valamivel le kell kötnöd az agyadat, és nem szabad várni, hogy mikor jár le végre az idő.
Arra kell figyelni, hogy úgy feküdj, hogy sokáig bírjad, pl. háton. Érdemes csukott szemmel, hátha látják a szemedet is. Akár el is aludhatsz, ha álmodban mozogsz az látszik ugyan, de ha egész nap nem kelsz fel, és ébren sem mozgosz sokat, akkor gyanús lesz, hogy valami nincs rendben Veled, pl. nem vagy eszméletednél.

Persze ha figyelik a netforgalmadat, akkor ezt a tervedet hamarább tudják, mint Te magad, így nem ér semmit.
Gabci 2010.04.11 11:50:20
@Sad vagyok: vagy esetleg csak hangszórók vannak beépítve a szobába ...

Faluhelyen is klórozzák a vizet, ahol vízhálózat van kiépítve. Itt is néha hótt fehét víz folyik a csapból. Hagyni kell kicsit állni, és kiszellőzik.
The Room 2009.12.09 22:57:00
Ugyebár jeleztétek, hogy sérült a file amit feltöltöttem. Ez tulajdonképpen csak zúgás, hiszen aludtam éjszaka, nem volt semmi zaj. Viszont meghallgattam, mert nekem viszi az Audiacity. Találtam benne egy kis részletet.A felvétel éjjeli 3 óra körül történt.Szerintetek mi lehet?…..
Gabci 2010.04.10 14:46:00
@Huzsi22: ez is simán megoldható, hogy két helyen legyél egyszerre, pl. VNC a másik gépeden.
Ugyanabból a székből írkálhatsz egyszerre akár Nyíregyházáról is, közben meg a román egyetemről is.
The Room 2009.12.07 07:04:00
Éjszaka alig tudtam aludni, annyira izgatott vagyok. Nagyon érdekes amiket mondtok. De ha ezek tényleg dátumok, akkor a kkérdés az, mi történt az adott napokon?Vegyünk egy példát: 1997 november 3. Én erre ezt találtam a neten, egyedüli említhető dolgot: az 1997. november 3-ra,…..
The Room 2009.12.01 23:57:53
Ne haragudjatok hogy nem írtam eddig, de egyrészt elment az internetem elég hosszú ideig, másrést pedig az agyam el van teljesen borulva három napja. Tudjátok mi ez a szoba??? Tömör fémöntvény!!!!!! Bizony!!!!!!! A fal csak sima vakolat a fémen!!!! Na?????? Hogy a f@szba jussak…..
The Room 2010.04.02 13:57:02
Elfogyott a vizem :(((((((Mostmár csapvizet kell innom. És már elég kevés a konzervem is. Nem tudom mi lesz...ez egyre aggasztóbb mostmár...
Gabci 2010.04.06 21:09:05
@ádám83: Öööö ...
Nem olvastam az egészet, mert baromi hosszú, az időm meg véges.
Az elején írtál valami kínai vagy dél-amerikai proxyról, gondolom a külső IP címedet akartad megnézni egy hasonló oldalon, mint a www.ip-adress.com/ .
Traceroutiggal viszont belülről mész kifelé a megadott címig (pl. blog.hu-ig), benne lesz a külső proxy is a listában, ha rajta át zajlik a forgalom.

De Neked nem kell elmenni a proxy-ig, elég az, ha a szolgáltatódig eljutsz, aki a külső proxy meg Te közted van. Hiszen bármi, ami Tőled kijön, az először a szolgáltatódon megy át, hiszen ő van bekötve hozzád. A proxyhoz is csak rajta át jutsz el.
Teccik érteni?

Persze megvan az esély, hogy számodra szerencsétlen módon beállított tűzfal esetén nem tudod kideríteni, hogy ki a szolgáltató. De ha egyszerű céges hálózatra, vagy valakinek az otthoni hálózatára kapcsolódtál, akkor ki kell tudnod látni.
Egy próbát megér.
The Room 2010.03.15 00:14:00
Áhh, na most rendesen felállt a hátamon a szőr!!A múltkor említettem nektek, hogy a láda amit találtam, tele van mindenféle régi képpel! Na van pár kép, ami nem csak a szobáról szól, hanem különböző helyszínek, tárgyak vannak rajta, persze fekete-fehér mindegyik!És most…..
Gabci A banda 2009.06.07 19:11:00
Lehettem úgy körülbelül 8 éves, amikor az utcán játszottunk két 1-2 évvel fiatalabb környékbeli ismerősömmel. Arra jött kerékpáron egy környékbeli kis osztálytársam, és amikor meglátott bennünket, beszólt. Látván helyzeti előnyét --t.i. a biciklit-- nem is próbáltunk…..
Gabci A vírus 2009.05.31 23:16:00
Az egész úgy kezdődött, hogy a doki kiírt egy hétre influenza miatt. A hét végére egészen jól voltam az influenza terén, de akkor valami más kezdődött: a hasmenés! Már szombaton volt némi előjele, furcsállottam is, mert nem szokott ilyen bajom lenni, bármit megeszek ... most…..