Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Füsti

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Célegyenesbe fordult a nulladik fordulós verseny: már alig egy hét áll a pártok rendelkezésére, hogy összegyűjtsék a szükséges számú ajánlószelvényeket. A hivatalos adatok szerint a Jobbik, az MSZP és a Fidesz mindenhol indulhat, az MDF és az LMP erősen küzd, a (még) kisebb…..
Az utóbbi napokban a témahiányos kampányban meglepetészerűen tört elő a két választási forduló közötti visszalépések ügye. Ha jól rekonstruálom, az első mondat két politológustól érkezett, akik határozottan figyelmeztették az MSZP-t az általuk csapdahelyzetnek jellemzett…..
Füsti 2010.02.28 10:14:52
@zero:
Ha Fidesz javára lépne vissza a jobbik, bármilyen helyzetben is, azzal ugy ölnék le a pártot, ahogy anno Torgyán az Fkgpt,, vagy Csurka a Miépet,
Nem hiszen, hogy ekkora ostobaságra, "politikai öngyilkosságra képesek lennének, azok akikm a semmiből építetek fel egy pártot, és 1-2ű%ról felhizták 15-25%ra, és "szélsőségesből", változtatták beválaható Europai pártá.
Eltelt egy újabb hét az ajánlószelvények összegyűjtésére rendelkezésre álló időből, s bár még négy hétig vadászhatnak a jelöltek, a korábbi bejegyzés folytatásaként talán nem érdektelen ránézni már a hivatalos adatokra is:  …..
Füsti 2010.02.20 10:26:32
@kisa: nem tudok Bartok művet mondani.
Én inkább az ősi autentikus népzenét és nép kultúrát pefarorom.
Te mondj egy Ghymesi népdalt. Mondjuk.)
Füsti 2010.02.20 12:06:58
@kisa:
Bartók munkásságát nemigen ismerek, viszont a különféle táncházakba ellátogató, Mezőségi meg Ghymesi néniket és bácsikát (leginkább eme 3 tájegységről jártak), akik éneklik az énekeket, amit a szüleiktől halottak igen.
Meg családi hagyomány utján is ismerek pár matyó népdalt.

Számomra ők az autentikus források, akik családi hagyomány útján kapták a zenét.
Füsti 2010.02.20 12:17:33
@theofil: Én nem mondtam egy szóval se ,hogy ön vagy bárki aki ide ír, nem állhat a magyar kultúra talaján.
Én csupán a neoliberális SZDSZ/Bokros féle vonalon mozgókat zárnám ki a nemzeti fogalmából, mert azok számára a nemzeti érzület a bajok forrása, amit el kell feledni. Ha nem abba a körbe tartozik, akkor lehet magyar vonalon mozgó, de ahhoz számomra kitétel az, hogy a nép magyar kultúra vonalán mozogjon.
Mindig élvezettel olvasom Lánczos Vera írásait, amelyeknek visszatérő témája a politikai elemzők butasága, felületessége és fájdalmas hozzájárulása a demokrácia minőségromlásához. Korábban az ÉS-ben, legújabban pedig a Galamus-csoport nevű formációban ostorozza időnként…..
Füsti 2010.02.14 09:33:13
Először is le kell szögezni:Magyarországon nincs jogállam, mert az állam saját törvényeit se tartja be. Többszörös alkotmány és jogsértésbe vannak sok dologban.
Alaptörvényünk úgy kezdődik, (vagy legalábbis kezdődött sokáig), hogy ez egy átmeneti alkotmány, és a 9es választások után összeülő parlament majd újat hoz.
Eszerint az átmeneti szerint élünk évekig,
A költségvetési beszámolok kapcsán évek óta minden évben elmarasztalta a kormányt az állami számvevőszék,
valamint két utolsó alkotmány/gogsértést emelnék ki:

A kettős állampolgársági népszavazást újra beadta a Magyarok Világszövetsége, ami kapcsán nem tudott dönteni az Alkotmánybíróság, mert joghézag van az újra benyújtott népszavazások kapcsán, és felszólította a parlamentet a szabályozás pontosítására, kiegészítésére, amire persze akarat sincs.
A saraló kalapácsos Szabadság téri emlékmű kapcsán az ügyéség mondta ki a bíróság, hogy a Szovjetunió címere az önkényuralmi jelkép miatt (sarló kalapács) jogsértés, ott tartani.És még mindig itt áll.
De beszélhetnék a hun kisebbség benyújtott ügyéről, amit a parlament egyszerűen nem hajlandó vitára felvenni(nem elutasította, simán nem hajlandó tárgyalásra tűzni az elfogadott ügyet) és még ezer kisebb nagyobb alkotmány és jogsértést, amit ez a jogállam 90 óta elkövetett.
Milyen jogállam az ami saját törvényeit nem tartsa be?
Nem beszélhetünk sajnos parlamentális demokráciáról és jogállamról Magyarországon 90től se.
Az MDF esélyeiről többször írtam. Január végén, amikor már tudható volt, hogy az MDF és az SZDSZ együttműködése buktatókkal terhelt, és a nyilvánosság előtt is láthatóvá vált zűrzavar, azt sem tartottam kizártnak, hogy teljesen dugába dől a terv. Állítottam és tartom…..
Füsti 2010.02.12 14:07:47
@bm613: Ha igazad van és a Jobbik és a Fidesz csak látszatra ellenfelek, és valójában szövetségesek, akkor az nagyon nagy baj.

Ugyanis egyre nagyobb tömegek (legfőképp az egykori lcsúszott középosztály) érzik úgy, hogy ők a rendszerváltás vesztesei, és a telejs politkai elit(Fidesz,Mszp,Szdsz Mdf) egykutya ésha véletlenül, nekik csalatkozni kellene a Jobbikban is, akkor itt sajnos véresebb dolgok váhatók, mint ami 2006 és56 együttvéve volt.
Várható, sajnos hogy felheccelt cigányok lépnének fel a magyarok ellen (bár a radikális térféren is elég sok a cigány ember, én nem egyet ismerek), és évekig tartó polgárháborúba fulladhat az ország.
Az ország utolsó eslye szerintem a a békés átmenetre a Jobbik.
Füsti 2010.02.12 15:02:53
@jjulie: "elkerülhetetlenül haladunk az erőszakos cselekmények európai méretűvé válása felé"
Haladunk tehát afelé amit a Biblia végítéletnek nevez.

De szerintem mi a Kárpát medencében ki tudnánk maradni az események fő sodrából. Ha a Kárpát medence egyesülni tudna újra, és lejjebb tudnánk adni igényeinket, akkor élelmiszerbe, ruházkodásba, és a megújuló energiaforrások segítségével energiába is 90%ban önellátóak tudnánk lenni, de még eme csonka országban is nagyobb mértékben lehetnénk önellátóak mint amilyenek ma vagyunk.
Ne feledd ez az országot nagyanyáink a második világháború 2 év alatt hozták úgy helyre, hogy még vasutak és utak nagy részét is újra kellett fektetni.
Füsti 2010.02.13 13:59:09
@jjulie:
Kimaradni telejsen nem tudunk, itt Eupróa közepén ilyen jó természeti adottságokkal, mindíg is célpont lesz a Kárpát medence. Azt nemis irtam, hogy kitunk teljesen, vagy valaha kitudtunk.

Ahol van oda egyértelmű, hogy jönnek onnan, ahol nics. a Kárpát medence virágzó állam volt a tatár, török és a Hasbugrok idején is, érdemes volt hódítani minket.
Még mindíg kényelmesebb állapot volt, mintha nekünk kelett volna menni, mert nincs.
Ugyanaz lehetséges lenne most is, ha saját lábra állnánk. Mások jönnének ide hódítani, mi meg csak védekeznénk. Kényelmesebb jobb állapot, mint az ami akkor várható, ha marad a jelen lierális irányvonal, ami 20-25 éve van, mert akkor mi mehetük máshová hódítani, hogy elegyen, ha eljön az az idő amit te vizionálsz.
Tegnap este a Filmszemlén voltam, ahol egy „bájos” díjátadás részese lehettem (aki felnyakkendőzött politológust szeretne látni, kattintson ide), de időnként azért a kommentekbe is beleolvasgattam. Mindig meglep, hogy amikor a Jobbik szóba kerül, hirtelen megszaporodnak a…..
A Heti Válasz ezen a héten a Jobbik egyéni indulóival foglalkozik (az összes jelöltről többet a Jobbik honlapján: meglepően professzionális munka, informatív választókerületi térképekkel - különösen összehasonlítva a Fidesz minimalista vagy az MSZP általam sajnos meg sem…..
Füsti 2010.02.01 05:25:21
@iii: Nem a Jobbik van kormányon 8 éve, hanem az Szdsz és az Mszp. Nem a nemzeti radikalizmus a rendszer alapeszméje 20 éve, hanem a liberalizmus. Ne vegyed már figyelmen kívül a tényeket, és ne vard a rendszer és a kormány bűneit parlamenten kívüliek nyakába, mert ezzel hiteltelenné válsz.

A cigányság több évtizede pozitívan van diszkriminálva. Milliárdokat ölnek bele a felzárkózásukba eredménytelenül. Ugyanazért a bűntettért kevesebbet kap egy cigány, ugyanolyan helyzetben több segélyt kap mint egy magyar.

Nem a Jobbik mérgesítette el a cigány magyar helyzetet, hanem a liberális és cigány jogvédők, akik a szerencsétlen cigányok alá adják a lovat ezzel a pozitív diszkriminációval. A cigányok problémája pont az a politika, ami 20-30 éve folyik és ami ide juttat őket (nyomor, bűnözés), és a megoldás az amit a Jobbik kínál. Az egyenlő bánásmód a pozitív diszkrimináció helyett.
És igen a cigányok nagyobb részével valóban nincs baj, csak a bűnözői réteggel, na pont a becsületesek miatt akik próbálnak becsületes úton kitörni a helyzetükből, nem szabadna és nem szabadott volna megtenni, hogy a bűnöző rétegüket felzárkózás név alatt pozitívan diszkriminálják.
Füsti 2010.02.05 17:09:37
@jjulie: Toth, nem szlovák. Szlovákia, csak a 20.század találmánya, nem létező nép, nem létező multal. A szovákok valójában Tothok, akik közel ezer évig jól megvoltak a magyarok között,és ahol nem felejetették el valódi gökereleiket, még most is jól megvannak.
A hozzászólásokban többen megfedtek már amiatt, hogy - próbálom idézni - túl sokat foglalkozom egy „nem létező” párttal. A Lehet Más A Politika (LMP) nevű formációról azért írtam többször, mert meggyőződésem, hogy ez a politikai alakulat sokkal esélyesebb annál,…..
Füsti 2010.01.31 19:30:52
@Naszta: Ha az lmp emberi jogilag liberális, akkor remélhetőleg fel fog lépni az utobbi évtizedben a magyarokat ért hátrányos megkülömböztetéssel szemben, amit nap mint nap elsznvedünk a cigányokkal és a külföldről jött idegenekkel szemben, akik pozitívan vannak diszkriminálva velünk szemben.
Füsti 2010.01.31 19:32:58
@iii:
Tévedsz iii:
A jobbik szakpolitikusáak számitó,Kárpáti Z. Zoltán láltal szerkesztett lapan a kárpátiában évek ota fontos téma, a környezetvédelem a bio dolgok és a hasonló, környezetvédelmi öko dolgok.