Regisztráció Blogot indítok
Adatok
wwoolf

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Igazi 2009-es hangulatú trükköt dobott be az ismert utazási iroda: megpróbálják májusban elhitetni a legbutább utasokkal, hogy azért emeltek árat, mert február óta sokat romlott a forint. De ezt csak a legbutábbak hiszik el, mivel az összes többi tudja, hogy a februári mélypont…..
wwoolf 2009.05.21 11:47:09
Nem csak bepróbálkoznak. Meg is teszik! Emelnek! Tegnap személyesen bementem a Neckermann központba, ahol helyből a vezetőt kerestem, név szerint (korábban egy telefon során kiszedtem belőlük a nevét). A recepciós elég rutintalan volt, meert azonnal mondta, hogy bent van, megkérdezi, hogy mehetek-e. Majd ezt követően kérdezett vissza, hogy meg volt-e beszélve a találkozó. Mondom, nem, nem volt megbeszélve, de vele szeretnék beszélni. Kérdezi milyen ügyben (ekkor már sejti, hogy nem kellett volna bevallani, hogy bent van a vezető..), mondja, várjak. Majd kijön kis titkárnő (vagy nem tudom ki) és közli, hogy a főnök nem ér rá (húúú, de meglepődtem!!) és jön mindjárt a kolléganő, akinek lehet panaszkodni. Sejtettem és igazam is lett, jött az ügyeletes "tűzfal" kollegina, akihez a telefonok is befutnak és aki semmi értelmeset nem tud mondani - mondom, hogy külön erre a célra fizetnek valakit, hogy az emelés miatt ideges embereket lepattintsa. Mondta is, mint szorgalmas kisdiák a vonatkozó paragrafusokat és szajkózta rendületlenül, hogy ők bizony jogszerűen járnak el, közben nyugalma megőrzése érdekében lehúnyt szemmel vette a mély levegőket, min t egy vérbeli jógi:-)) Néhány keresztkérdésemre (pl, hogy ha tavaly nyáron kötötték a szerződéseket, amikre hivatkozva most emelnek, akkor annak az árfolymáról miért nem kaphattam tájékoztatást februárban, mikor befizetem az utat - külön kérésre sem!!), az volt a válasz, hogy írjak a nur@neckermann.hu címre levelet. Kérdeztem, hogy akkor mi fog történni. A válasz: akkor írásban kapom meg a választ. Nyilván ugyanazt az egyenszöveget, ami ő nyom. Mondtam, hogy erre nincs szükségem, azt szeretném, ha elállnának az emeléstől, mert az jogtalan és februárban nem kaptam megfelelő tájékoztatást az útról, amire befizettem. És itt jön a legszebb rész. A hölgy válasza a következő volt (szó szerint idézem): "A Neckermann az emeléstől nem fog elállni és az út általam történő lemondása esetén fizetendő kötbért sem fogja elengedni. Semmiképp. Ezt biztosan mondhatom." Na erre varrjon gombot, aki tud... Azt hiszem, most fogok ügyvédhez fordulni. Eléggé felháborító volt! Szeretne valaki csatlakozni?
wwoolf 2009.05.27 11:42:34
@somesz85: "Az irodák még 2008 végén kötötték le külföldi szolgáltatásaikat, így az árakat is ennek megfelelően kalkulálták. Azóta viszont rengeteg változás történ a világban, így a korábban kiadott katalógusokban szereplő árak semmiképp se lehetnek az utaztatók trükközései - véli Molnár Gabriella."

Igen arra hivatkoznak, hogy korábban (pl 2008 nyarán, kb 240-es árfolyamnál) kötötték. De akkor miért nem tájékoztatak februárban 310-es árfolyamnál, mikor befizettem? Külön kérésre sem? Szerintem az lett volna a korekt eljárás, ha megmondják ELŐRE(!!), hogy most 310 az árfolyam, mi 240-en szerződtünk és ha, amíg el nem utazol kedves utas, nem megy vissza az árfolyam 240-ig, akkor BIZTOS emelni fogunk x%-ot. Mert akkor tudtam volna, hogy miről döntök, hogy mit veszek, milyen áron. De így????
Az utóbbi hetek slágerszemétsége a válságra, azon belül az elszabadult euróárfolyamra hivatkozással történő áremelés az utazási irodáknál. A zsáner nagymestere a Neckermann, akinek egyszerűen nem állhat elég alacsonyan az euró ahhoz, hogy ne hazudjon és a lehetséges utolsó…..
wwoolf 2009.05.27 10:50:14
@SoulAssassino: Nem vagy egyedül! Lásd még: http://homar.blog.hu/2009/05/12/a_valsagra_hivatkozva_vagja_meg_a_neckermann_az_utasait

Én voltam bent személyesen "kultúrált anyázás" céljából, oda sem engedtek a vezetőhöz, az erre a célra kijelölt kiscsaj a szokásos süketelést nyomta néhány paragrafussal körítve - de a lényeg, hogy közölte: "A neckermann sem az emeléstől, sem a lemondás estén járó kötbértől nem fog elállni. Pont.", és hozzá tette, hogy ebben lehetek teljesen biztos... A fogyasztóvédelmben én sem bízom - legfeljebb megbüntetik őket 1-2 millió forintra majd egy-két év múlva, de nekünk addig fizetni kell!! Na, EZT hogy lehetne elkerülni?? Gyanúm, hogy sehogy... Részemről soha többet neckermann!!